Σελίδα 4 από 23 ΠρώτοΠρώτο ... 2345614 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 31 μέχρι 40 από 229

Θέμα: ΤΙ ΚΑΙΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑΣ Η ΜΠΟΙΛΕΡ?

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    8

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Τις μετρήσεις τις έχω πάρει στη δουλειά μου.Έχω εταιρεία εγκαταστάσεων θέρμανσης και διδάσκω σε ΤΕΕ.Κάποιες μετρήσεις έχουν παρθεί στα εργαστήρια των ΤΕΕ.
    Ο pstratos απλά επιβεβαίωσε ότι η θέρμανση του μπόιλερ με το λέβητα χρειάζεται αρκετό χρόνο ώστε να το καταστήσει ακριβότερο από το ρεύμα με τις υπάρχουσες τιμές.
    Συμφωνώ ότι ο σχεδιασμός των μπόιλερ με αυτού του είδους τις σερμπαντίνες είναι λάθος έστω κι αν κοστίζει στους κατασκευαστές φθηνότερα.Σίγουρα ένας εναλλάκτης αντιρροής θα είχε καλύτερα αποτελέσματα

Διαχειριστής dimis's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Δήμος Βόλβης Ν. Θεσσαλονίκης
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200
    quote:Originally posted by vag

Τις μετρήσεις τις έχω πάρει στη δουλειά μου.Έχω εταιρεία εγκαταστάσεων θέρμανσης και διδάσκω σε ΤΕΕ.Κάποιες μετρήσεις έχουν παρθεί στα εργαστήρια των ΤΕΕ.
    Ο pstratos απλά επιβεβαίωσε ότι η θέρμανση του μπόιλερ με το λέβητα χρειάζεται αρκετό χρόνο ώστε να το καταστήσει ακριβότερο από το ρεύμα με τις υπάρχουσες τιμές.
    Συμφωνώ ότι ο σχεδιασμός των μπόιλερ με αυτού του είδους τις σερμπαντίνες είναι λάθος έστω κι αν κοστίζει στους κατασκευαστές φθηνότερα.Σίγουρα ένας εναλλάκτης αντιρροής θα είχε καλύτερα αποτελέσματα
    Στην περίπτωση του pstratos ένα μόνο πρέπει να συμβαίνει. Ο λέβητας να είναι καμιά 200 KW και το μπόιλερ καμιά 1000 L
    Συγνώμη αλλά εμένα δεν με έπεισες ότι το ρεύμα είναι φθηνότερο. Και φυσικά δεν το παίξω κορώνα γράμματα όπως ο andronoglou Την ασφάλεια του μπόιλερ από τον ηλεκτρικό πίνακα του σπιτιού μου την έχω αφαιρέσει τελείως ώστε κανένας να μην μπορεί να την συκώσει για να ζεστάνει το νερό του μπόιλερ ηλεκτρικά. Και γλύτωσα Αυτό λέει η δική μου εμπειρία. Σε πειραματικό στάδιο και για ορισμένο χρόνο μπορεί να είναι διαφορετικά αλλά κανένας δεν κάθεται με το ρολόι στο χέρι στην πράξη για να πει "οπ τρέχω να κλείσω την ασφάλεια πέρασαν 20 λεπτά"
    http://levitostasia.com

120 λτ είναι το boiler BPcalpack 3πλης ενέργειας.
    Άντίθετα τώρα, στο εξοχικό του θείου με έναν κορεάτικο compact καυστήρα-λέβητα-boiler-δοχείο διαστολής συνέβαινε το καταπληκτικό να ζεσταίνει το νερό σε μερικά λεπτά, σα ταχυθερμοσίφωνο. Ανάβαμε, μπαιναμε μπάνι, κλείναμε, έκανε και ο επόμενος!! Το λάτρεψα αυτό το σύστημα. 1 μήνα, 10 άτομα καθημερινή υπερχρήση (καλοκαίρι και θάλασσα..) με λιγότερα από 50 lt κατανάλωση. (Τότε ο ηλιακός δεν λειτουργούσε...)
    Άρα: δεν υπάρχει απόλυτη απάντηση τι συμφέρει αλλά αυτό διαφέρει από εγκατάσταση σε γκατάσταση. Το σίγουρο είναι οτι το λεβητοστάσιό μου μάλλον θέλει ...αποψίλωση!!

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820
    quote:Originally posted by pstratos

Γεια σε όλους,
    παρακολουθώ το forum κανα χρόνο τώρα....
    Έχω ένα παλιό καυστήρα+λέβητα πετρελαίου κατασκευής απο μια γειτονική τότε βιομηχανία (άρα μέ εκαψες ....) και το νερό στο κύκλωμα κάνει πάνω από 30 min να ζεσταθεί. Ο καυστήρας σχετικά μικρός (μονοκατοικία γαρ) λέει για 20-25 Kcal/h το μπεκ νομίζω 1 ή 1.5 lt/h και κυκλοφορητής αλλαγμένος πρόσφατα Wilo (an βοηθάει να πάω να δω μοντέλο) ρυθμιζόμενης ταχύτητας (ηλέκτρική υσχής ~80W).
    Όπως καταλαβένετε ζέσταμα νερού σε boiler den παίζει αφού θέλει πάνω από 1 ώρα να ζεστάνει !!! (40 min να ζεσταθεί η εγκατάσταση + 30 για να ζεστάνει το boiler!!).
    Υπάρχει καμια ιδέα???
    Το θερμοστάτη του κυκλοφορητή τον έχω κοιτάξει, ανοίγει πάντοτε στους 40C.
    Δεν μας στέλνεις καμιά φωτογραφία να το δούμε, γιατί έτσι που τα λες δεν καταλαβαίνουμε και πολλά.
    =================================================
    Η εξίσωση είναι σωστή γιατί είναι όμορφη. - Dirac

Διαχειριστής dimis's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Δήμος Βόλβης Ν. Θεσσαλονίκης
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200
    quote:Originally posted by pstratos

120 λτ είναι το boiler BPcalpack 3πλης ενέργειας.
    Άντίθετα τώρα, στο εξοχικό του θείου με έναν κορεάτικο compact καυστήρα-λέβητα-boiler-δοχείο διαστολής συνέβαινε το καταπληκτικό να ζεσταίνει το νερό σε μερικά λεπτά, σα ταχυθερμοσίφωνο. Ανάβαμε, μπαιναμε μπάνι, κλείναμε, έκανε και ο επόμενος!! Το λάτρεψα αυτό το σύστημα. 1 μήνα, 10 άτομα καθημερινή υπερχρήση (καλοκαίρι και θάλασσα..) με λιγότερα από 50 lt κατανάλωση. (Τότε ο ηλιακός δεν λειτουργούσε...)
    Άρα: δεν υπάρχει απόλυτη απάντηση τι συμφέρει αλλά αυτό διαφέρει από εγκατάσταση σε γκατάσταση. Το σίγουρο είναι οτι το λεβητοστάσιό μου μάλλον θέλει ...αποψίλωση!!
    Α μπράβο
    Τώρα είπες το σωστό
    Στην περίπτωση του θείου σου να μιλάμε και όχι σε κάποιο λεβητοστάσιο που το μισό πετρέλαιο φεύγει από την καμινάδα και το υπόλοιπο μισό από τις σωληνώσεις και την αμόνωτη επιφάνεια του λέβητα και την αμόνωτη επιφάνεια του μπόιλερ. Γιατί η θεωρία πρέπει να βασίζεται σε σωστές εγκαταστάσεις και όχι σε εγκαταστάσεις μπάχαλα.
    Η διαφορά λοιπόν είναι ότι την ηλεκτρική ενέργεια για να θερμάνουμε ένα μπόιλερ την εκμεταλλευόμαστε όλη ενώ την ενέργεια από την καύση του πετρελαίου εξαρτάται από εμάς πόση από αυτήν θα εκμεταλλευτούμε. Αν η θεωρία είναι σωστή τότε η αλλαγές στην πράξη οφείλονται σε βλακείες δικές μας. Λογικό δεν είναι αν το μισό πετρέλαιο που καίει ένας καυστήρας να είναι απώλειες τότε το πετρέλαιο να είναι ακριβότερο? Αν όμως εκμεταλλευτούμε το 90 ή έστω και το 80% της ενέργειας που παράγεται από την καύση ενός λίτρου πετρελαίου τότε η χρήση πετρελαίου για ζέσταμα νερού χρήσης είναι κατά πολύ οικονομικότερη από την χρήση ηλεκτρικής αντίστασης.
    http://levitostasia.com

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    8
    Tο κορεάτικο του θείου σου (kiturami ή saturn)δεν λειτουργεί ως αποθηκευτής όπως είναι το μπόιλερ αλλά ως ταχυθερμαντήρας.Ο ταχυθερμαντήρας μειονεκτεί σε σχέση με τον αποθηκευτή στο ότι δεν μπορεί να καλύψει αυξημένες απαιτήσεις κατανάλωσης ενώ πλεονεκτεί στο ότι ζεσταίνει μόνο το νερό που απαιτείται και γι΄αυτό έχει μεγαλύτερους βαθμούς απόδοσης.
    Επίσης ενημέρωσε τον θείο σου ότι οι εν λόγω συσκευές δεν λειτουργούν το ίδιο αξιόπιστα όπως οι συμβατικοί καυστήρες με τα πετρέλαια θέρμανσης που χρησιμοποιούμε στην Ελλάδα.Να παρακαλάει να μην αρχίσουν τα πρώτα μπουκώματα γιατί μετά δεν μαζεύεται εύκολα η συσκευή.
    Συμβουλευτικά θα πρότεινα να βάλει θερμαινόμενο φίλτρο πετρελαίου.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2008
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    20
    Χαίρεται,
    Ρίξτε μια ματιά στο topic φυσικό αέριο —Ταχυθερμοσίφωνες τύπου Α3.
    Κατά την γνώμη μου είναι η λύση διότι με την στιγμιαία παραγωγή έχουμε νερό μόνο όταν το θέλουμε!
    Όσον αφορά την ποσότητα, οι Ταχυθερμοσίφωνες της Rinnai (ιαπωνικοί) φτάνουν έως τα 37 lit/min.!!!
    Δηλαδή με ένα μοντέλο τον 20 lit/min έχεις εξασφαλίσει 2 μπάνια.

Και έτσι δε χιάζεται να έχουμε τις παραπάνω έγνοιες.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Παιδιά έχω ενα μπακαλίστικο υπολογισμό σημερινό από πελάτη μου...
    Εχει τετραμελή οικογένεια...δηλαδή...αυτός η γυναίκα του μία κόρη 13χ και ένα γιο 15 χρονών....
    Τους είχαμε τοποθετήσει ένα μπόιλερ διπλής 200λ τον φθινόπωρο...
    Από τον Απρίλη που σταμάτησε την θέρμανση έως σήμερα έχει κάψει για παραγωγή ζεστού νερού χρήσεως 75-80 λίτρα πετρέλαιο.

www.udravlikos.gr

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    128
    Τα νούμερα αυτά είναι κοντά στις δικές μου μετρήσεις (θα επανέλθω με νούμερα, σε λίγες μέρες). Οπωσδήποτε δεν αρκούν για γενικευμένα συμπεράσματα αφού επιδρούν ένα σωρό παράγοντες όπως η θερμοκρασία στην οποία επιθυμούμε να έχουμε το μπόιλερ, αν θέλουμε να μας δίνει ζεστό νερό όλη μέρα, ο αυτοματισμός της εγκαταστασης, οι απώλειες στο κλειστό κύκλωμα και βασικά η κατανάλωση ζεστού νερού. Οπως ουσιαστικά είπε ο Γρηγόρης, είναι ένα πρόχειρο αλλά σχετικά ενδεικτικό νούμερο.

Αυτό που πιστεύω θα άξιζε να δει κανείς είναι ένα πιο οικονομικό προφίλ χρήσης όπου:
    1) η θερμοκρασία του νερού κρατιέται χαμηλά το καλοκαίρι (το πολύ 40 βαθμοί, δε χρειάζεται περισσότερο σε ένα μπόιλερ 200lt γιατί δεν προλαβαίνει να κρυώσει από το εισερχόμενο κρύο νερό)
    2) Ανάβει ο καυστήρας μόνο όποτε ζητάμε ζεστό νερό και όχι για να κρατά το μπόιλερ ζεστό όλη μέρα.

Νομίζω πως, με την παραπάνω χρήση, τα νούμερα θα κατανάλωσης θα είναι τόσο χαμηλά, [u]σε μια ολιγομελή οικογένεια, που δε θα συμφέρει ούτε καν ο ηλιακός (λόγω αργής απόσβεσης).

Δημήτρης

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by jimos
    Αυτό που πιστεύω θα άξιζε να δει κανείς είναι ένα πιο οικονομικό προφίλ χρήσης όπου:
    Α. η θερμοκρασία του νερού κρατιέται χαμηλά το καλοκαίρι (το πολύ 40 βαθμοί, δε χρειάζεται περισσότερο σε ένα μπόιλερ 200lt γιατί δεν προλαβαίνει να κρυώσει από το εισερχόμενο κρύο νερό)
    Β. Ανάβει ο καυστήρας μόνο όποτε ζητάμε ζεστό νερό και όχι για να κρατά το μπόιλερ ζεστό όλη μέρα.
    Γ. Τα νούμερα της κατανάλωσης θα είναι τόσο χαμηλά, [u]σε μια ολιγομελή οικογένεια, που δε θα συμφέρει ούτε καν ο ηλιακός (λόγω αργής απόσβεσης).
    Φίλε Jimos με τα boiler έχω ασχοληθεί πάνω από μία 20ετία. Πριν ακόμη την εποχή των LOGO είχα αναπτύξει κάποια λογική που μου μείωνε πάρα πολύ τις καταναλώσεις αφενός και αφετέρου ο χρήστης ήταν πολύ ικανοποιημένος. Θα σου δώσω γενικές κατευθύνσεις για να τις «παλαίψεις» και ξανασυζητάμε το θέμα
    Τα πρώτα που έκανα ήταν:
    1. Κατάργηση εκείνης της ασύμφορης ανακυκλοφορίας με τον γελοίο θερμοστάτη επαφής στην επιστροφή με ±5° διαφορικό! 1990! Δεν είχα άλλη επιλογή εκτός των αυτών των δύο:
    Μπουτόν. Το πάταγε ο πελάτης άπαξ για να την εκκινήσει.
    Πρεσοστάτης. Έμπαινε στο κύκλωμα του ζεστού ώστε με το άνοιγμα αυτού (βυθίζεται η πίεση) να την ξεκινήσει.
    Τη λειτουργούσα όχι πάνω από 5 λεπτά. Το αποτέλεσμα: Πριν: ερχόταν στις 3:00 το μεσημέρι ο ιδιοκτήτης και εύρισκε το boiler 48°. Μετά: το εύρισκε 65°. Μιλάμε για τέτοια διαφορά! Βέβαια και οι δύο παραπάνω λύσεις είχαν τα μειονεκτήματά τους. Μέχρις ότου ήλθε το LOGO. Μετά τις κατήργησα και μέσω αυτού κάνω πολύ πιο εξελιγμένες ανακυκλοφορίες.
    2. Κατάργηση του ενός και μόνου θερμοστάτη που ρυθμιζότανε στους 55° και ξεκίναγε από κει και κάτω τον λέβητα. Τσικ-τσακ ο λέβητας φαντάσου την κατανάλωση... Έβαλα θερμοστάτη πάνω και κάτω ορίου... (σκέψου το)
    3. Αν είχα ολιγομελή οικογένεια δύο ή τριών μελών και ανάλογα με την ηλικία τους και τις ανάγκες τους ενδέχετο να ήταν όντως οικονομικότερο το ηλεκτρομπόιλερ όπως λέγεται στην πιάτσα. Αυτό λειτουργούσε ακόμα και πάνω στο πατάρι ή σε κατάλληλες εσοχές μέσα στο σπίτι. Η λύση αυτή παίζει ακόμα και είναι πολύ διαδεδομένη μάλιστα λόγω του ασυγκρίτως μικρού κόστους της.
    4. Για τους 40° με 42° αποθήκευση στο boiler, αυτό ήταν ένα σενάριο που το έπαιζα πολύ πριν 10 χρόνια. Δεν περπάτησε όμως! Η οικονομία απεδείχθη ελάχιστη και τα παράπονα από μεριάς του χρήστη αυξήθηκαν υπέρμετρα. Boiler σημαίνει αποθήκευση νερού. Και μια αποθήκευση νερού πρέπει να έχει κάποιον όγκο. Οι 42° δεν μετράνε... (σου πετάω το γάντι και προχώρα στο γιατί). Σίγουρα όμως θα συζητηθεί στο νέο topic περί σύνδεσης των 2 boilers. Εν κατακλείδι σου λέω το εξής: έχεις ποτέ μετρήσει την απώλεια ενέργειας ενός boiler με 60° αχρησιμοποίητο νερό και για ένα 10ωρο; Για δες το έτσι ώστε να μη πετάμε έτσι αβίαστα στα σκουπίδια την αποθήκευση ζεστού του νερού.

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα απάντησης