Τι είναι το βούλες?
http://levitostasia.net
Καλημερα η περιπτωση μου ειναι η εξεις
προκειτε για μια μεζονετα που αποτελειται απο ενώ ισόγειο που μπορεί να λειτουργήσει σαν ξεχωριστό διαμέρισμα και την κυρίως μεζονέτα που αποτελείτε από ένα όροφο 1ον σαλόνι κουζίνα καθιστικό και από επάνω ένας όροφος 2ος που είναι οι κρεβατοκάμαρες .
Οι οικογένεια μου είναι τριμελή στο μέλλον μπορεί να μείνω εγώ στο ισόγειο και στον 1ον και 2ον όροφο το παιδί μου αυτά σας τα περιγραφώ για να είμαι συγκεκριμένος .
Εάν είναι δυνατόν θα ήθελα μα με συμβουλεύεστε τι να κάνω με το θέμα ζεστού νερού χρήσης υπ όψιν στην ταράτσα έχω τραβήξει από το λεβητοστάσιο δυο σωλήνες Φ18 για καθρέπτες ηλιακού το λεβητοστάσιο βρίσκεται στο υπόγειο κάτω από το ισόγειο .
τι να κάνω να βάλω τριπλής βούλες η διπλής ενέργειας στο υπόγειο[?] ποσά λίτρα] να είναι[?]
εάν θέλω μπορώ να βάλω τους καθρέπτες εν σειρά σε κάθε τριπλής βούλες εάν αργότερα βάλω και άλλο ένα βούλες που να εξυπηρετώ μονό το ισόγειο.[?]
εάν ναι η buderus έχει από 300 λίτρα και επάνω ,μήπως είναι μεγάλο[?]
υπάρχει κάποιο βούλες μικρότερο στην αγορά και αξιόπιστο[?]
Τι είναι το βούλες?
Αν δεν μας πείς τι είναι το βούλες θα σκάσω φίλε Βλάσιος....
www.udravlikos.gr
Προφανώς είναι η λέξη -boilers- παραφρασμένη και με προφορά σλαβόφωνη.
Στίγμα Μαστροκαπετάνιου
Καπετάνιε αν και πρόσπάθησες έστω και δια της μεταφραστικής οδού να αυξήσεις τον βαθμό σου, σε άφαγα μόλις πριν από λίγο στα αστέριαquote:Originally posted by Pirate
Στίγμα Μαστροκαπετάνιου
Ο φίλος agblasios μάλλον είναι ηλεκτρολόγος. Πρέπει να μένει στην Βούλα και το παλεύει μόνος του με τα οικοδομικά.
Με εκτίμηση.
Κώστας.
Όταν σε γραπτό λόγο μπορείς να διακρίνεις προφορά τότε οι ροές είναι παιχνιδάκι.[}quote:Originally posted by Pirate
Στίγμα Μαστροκαπετάνιου]
Μου επιτρέπεις να σε πειράξω λίγο, αλλιώς το διαγράφω.
Με εκτίμηση.
Κώστας.
Αυτό το ελάχιστο μέγεθος των 300lt που βάζει η buderus στα boiler τριπλής ενέργειας υπάρχει πράγματι και δεν το καταλαβαίνωΕν πάσει περιπτώσει υπάρχουν αξιόλογα ελληνικά μπόιλερ στην αγορά (με πολύ παχιά μόνωση) στα 200lt/3πλής ενέργειας που κοστίζουν κάτω από 600άρι (με το φπα).
Σε οτι αφορά το δίλημμα ηλιακός με μπόιλερ ("3πλής ενέργειας") ή απλό μπόιλερ στο υπόγειο ("2πλής ενέργειας"), η απάντηση αγιεβλάσιε δεν είναι μία. Αν κάνεις σημαντική κατανάλωση (με 3μελή οικογένεια δεν είναι και τόσο εύκολο), αποσβένεις τον ηλιακό πριν αυτός χαλάσει. Η δική μου μπακαλίστικη εκτίμηση είναι οτι δε θα τον αποσβέσεις. Καλύτερα να έβαζες τώρα ένα μπόιλερ στο υπόγειο (3πλής για να έχει την προοπτική ηλιακού) και, όταν το παιδί σου φέρει την οικογένειά του στο σπίτι (σε 15;20;30 χρόνια, τότε βάζετε και ηλιακους συλλέκτες στην ταράτσα, μαζί με τον κατάλληλο αυτοματισμό. Αυτά από ένα άσχετο ηλεκτρολόγο μηχανικό που προσπαθεί να καταλάβει τα των θερμάνσεων.
ΥΓ: το δίλημμα "μπόιλερ 3πλής στο υπόγειο και ηλιακοί συλλέκτες στην ταράτσα ή ηλιακός με μπόιλερ 3πλης" μου φαίνεται ακόμη πιο μπερδεμένο. Υπεισέρχονται και κατασκευαστικοί παράγοντες όπως αν είναι μονωμένες οι σωληνώσεις καθώς και το κλίμα της περιοχής. Εχω την εντύπωση οτι οι απώλειες ενός ηλιακού μπόιλερ που ζεσταίνεται έμμεσα από το πετρέλαιο δεν είναι ευκαταφρόνητες.
Δημήτρης
Είναι αυτό που λέμε συχνά: Τον «έφαγε» επάνω στο νήμα!quote:Originally posted by dimis
Καπετάνιε αν και πρόσπάθησες έστω και δια της μεταφραστικής οδού να αυξήσεις τον βαθμό σου, σε έφαγα μόλις πριν από λίγο στα αστέριαquote:Originally posted by Pirate
Στίγμα Μαστροκαπετάνιου![]()
Δεν το είχα προσέξει από χθες το post σου για να σου απαντήσω γιατί καταπιάστηκα με ολόκληρη «πραγματεία» δύο ωρών στο θέμα: «Νερό προσαγωγής...»
Τώρα πλέον και ομοιόβαθμοι, βάσει του πρωτοκόλλου είσαι Αρχαιότερος και οφείλω τον δέοντα και προσήκοντα σεβασμό!
Στίγμα Μαστροκαπετάνιου
Σιγά ρε Κώστα το πείραγμα που μου έκανες...quote:Originally posted by CONSTANTINOS
Όταν σε γραπτό λόγο μπορείς να διακρίνεις προφορά τότε οι ροές είναι παιχνιδάκι.[}quote:Originally posted by Pirate
Στίγμα Μαστροκαπετάνιου]
Μου επιτρέπεις να σε πειράξω λίγο, αλλιώς το διαγράφω.
Με εκτίμηση.
Κώστας.
Αν δεν πειράξει και λίγο ο ένας τον άλλο εδώ μέσα θα τρελαθούμε! Τι δηλαδή, μηχανές είμαστε να μιλάμε μόνο και μόνο για τεχνικά θέματα; Θα παλαβώσουμε στο τέλος...
Πιστεύω ακράδαντα ότι φαίνεται από μακριά το φιλικό πείραγμα όπως επίσης φαίνεται και το «κακό» πείραγμα που όντως προς τιμή όλων των μελών του forum αυτού κανένας εδώ μέσα δεν το κάνει. Οι περισσότεροι τηρούν μία προσεκτική ουδετερότητα, επιμελημένη θα έλεγα. Ούτε αυτό είναι το καλύτερο! Ειδικά για τα 20 με 30 μέλη που γράφουν συχνά και εννοώ «πείραγμα» μεταξύ τους φυσικά.
Θα βάλουν και λίγο αλατοπίπερο! Δίχως αυτό δεν υπάρχει γεύση πώς να το κάνουμε! Αλλά το αλατοπίπερο με προσοχή! Έτσι όπως ακριβώς γίνεται μέχρις στιγμής. Τώρα αν είναι κάποιος που δεν το σηκώνει πια καθόλου ας το δηλώσει με κάποιο τρόπο.
Στίγμα Μαστροκαπετάνιου