Σελίδα 8 από 23 ΠρώτοΠρώτο ... 67891018 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 71 μέχρι 80 από 229

Θέμα: ΤΙ ΚΑΙΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑΣ Η ΜΠΟΙΛΕΡ?

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by Pirate

Προφανώς είναι η λέξη -boilers- παραφρασμένη και με προφορά σλαβόφωνη.

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου
    Καλημέρα το βρήκες το πέρασα από spelling and grammar word και βγήκε αυτό το αποτέλεσμα .

Φίλοι μου περιμένω νέα σας πειράζει που είμαι ηλεκτρολόγος και ζήτω μια ιδέα από εσάς αυτό δείχνει ότι σας εμπιστεύομαι και ο λόγος σας μετρά από ότι έχω δη το Forum είναι σχετικό για τεχνικά πολλά θέματα και έχω βρει ανταπόκριση και για αυτό σας ευχαριστώ

quote:Originally posted by CONSTANTINOS

Ο φίλος agblasios μάλλον είναι ηλεκτρολόγος. Πρέπει να μένει στην Βούλα και το παλεύει μόνος του με τα οικοδομικά.

Με εκτίμηση.
    Κώστας.
    Καλημερα Κωστακη βουλομενο γραμμα διαβαζεις αλλα που με ξερεις ειδες το profil μου

quote:Originally posted by gregori

Αν δεν μας πείς τι είναι το βούλες θα σκάσω φίλε Βλάσιος....

www.udravlikos.gr
    Καλημερα φιλε gregori το ειδα το λαθος αλλα δεν μπορεσα να το διορθωσω γιατι δεν μπορω να κανω edit.
    Τι κανεις[?]

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Εντάξει φίλε agblasios. Η λέξη βούλες τι είναι;

Με εκτίμηση.
    Κώστας.

Εντάξει φίλε agblasios. Η λέξη βούλες τι είναι;

Με εκτίμηση.
    Κώστας.
    Το βρηκε ο Pirate .

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Προφανώς είναι η λέξη -boilers- παραφρασμένη και με προφορά σλαβόφωνη.
    Στίγμα Μαστροκαπετάνιου
    Όταν σε γραπτό λόγο μπορείς να διακρίνεις προφορά τότε οι ροές είναι παιχνιδάκι.[}]
    Μου επιτρέπεις να σε πειράξω λίγο, αλλιώς το διαγράφω.
    Με εκτίμηση.
    Κώστας.
    quote:Originally posted by agblasios
    Το βρηκε ο Pirate .
    και εγώ τον αποπήρα.

Με εκτίμηση.
    Κώστας.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    quote:Originally posted by jimos
    Εχω την εντύπωση οτι οι απώλειες ενός ηλιακού μπόιλερ που ζεσταίνεται έμμεσα από το πετρέλαιο δεν είναι ευκαταφρόνητες.
    Αμελητέες! Το έχω σπίτι μου! (Πάγωσε η αίθουσα ή νομίζω
    Είναι αμελητέες με τον όρο ότι δεν θα αφήνεις το νερό του λέβητα να σου γυρνάει συνεχώς μέσα από το ηλιακό. Αν γίνει έτσι τότε η μεγάλη απώλεια δεν είναι οι θερμικές απώλειες αλλά ότι προλαβαίνει ο λέβητας και θερμαίνει πρώτος το νερό του θερμοσίφωνα με αποτέλεσμα να ξεβράζεται και να χάνεται η πιθανότατη ηλιακή ενέργεια του υπολοίπου της ημέρας. Ο καλύτερος έλεγχος αυτού που είπα δεν γίνεται με τίποτα ηλεκτροκίνητες 3οδες ή 4οδες, αλλά χειροκίνητα μέσω μιας σφαιρικής βαλβίδας 1/2". Την τοποθετείς στο ύψος της πίσω πόρτας και όταν αντιλαμβάνεσαι (και με την εμπειρία σου) ότι δεν έχεις ή δεν θα έχεις ζεστό νερό με τον ήλιο, τότε εφόσον λειτουργεί ο λέβητας την ανοίγεις για μισή ώρα, άντε μία ώρα (για 4 άτομα). Μετά πας και την κλείνεις και μένει πάντα κλειστή εκτός αν όλα αυτά που είπαμε. Τώρα αν δεν λειτουργεί ο λέβητας ούτε πρόκειται να λειτουργήσει, τότε περιμένεις το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Αν το νερό είναι μέσα στον ηλιακό 30° (συννεφιασμένη ημέρα) τότε για ένα 170αρι boiler θέλεις 15 λεπτά της ώρας για κάθε 5,5°. Με μισή ώρα νυχτερινό ρεύμα ανέβασες τον θερμοσίφωνα στους 41° και κάνουν δύο άτομα το μπάνιο τους. Σου κόστισε 2 kWh νυχτερινές ήτοι: 0,053 Χ 2 + 9% ΦΠΑ ήτοι: 12 λεπτά. Γύρω στον χρόνο έχεις για την Αττική κάτω των 100 τέτοιων περιπτώσεων. Οπότε όλο τον χρόνο θέλεις για το ηλιακό σου κάπου 12 ευρώ για τη ΔΕΗ. Γι' αυτούς που θέλουν πρωινό μπάνιο, αγοράζεις τον ΕG-010 timer της Hager, τον βάζεις μέσα στον πίνακα και λίγο πριν την εκπνοή του νυχτερινού π.χ. 06:30 τον έχεις και τον ρυθμίζεις για μισή ώρα. Στις 07:00 σηκώνεσαι και μπαίνεις στο μπάνιο σου άνετα! Το ετήσιο κόστος για τη ΔΕΗ είναι το ίδιο: κάπου στα 12 άντε 25 ευρώ αν θέλεις το μισάωρο να το κάνεις ολόκληρη ώρα π.χ. για 4 άτομα. Το σενάριο αυτό το μαθαίνει όλη η οικογένεια και δρα αναλόγως. Ο καλύτερος αυτοματισμός που υπάρχει! Και δεν θέλει ούτε καλώδια, ούτε αισθητήρια ούτε τζάτζαλα-μάτζαλα, ούτε και συντήρηση!

Για να απαντήσω σωστά (κατά τη γνώμη μου) στον AgBlasio σχετικά με τους προβληματισμούς του, θέλω να μου προσθέσει τα παρακάτω στοιχεία:
    -- Ακριβής περιοχή της Μαιζονέτας και αν πρόκειται για κύρια ή εξοχική κατοικία.
    -- Η σκεπή είναι κεραμοσκεπή; Αν ναι υπάρχει επίπεδη ταρατσούλα για να τοποθετηθούν τα ηλιακά; Αν πρόκειται να τοποθετηθούν στα κεραμίδια μέσω αυτών των απαίσιων λοξών βάσεων, εγώ προσωπικά δεν εγκρίνω με τίποτα διότι είναι άγριο φτύσιμο στο περιβάλλον έστω και μόνο οπτικό!
    -- Αν υπάρχει ταράτσα και μπορεί άνετα να τοποθετηθούν ένα ή δύο ηλιακά τότε για να αποφασίσουμε τι θα σου πήγαινε καλύτερα (ακόμα και κοστολογικά) θα χρειασθούμε μερικές πληροφορίες ακόμα.

Απάντησέ μου εδώ και βλέπουμε...

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Για να απαντήσω σωστά (κατά τη γνώμη μου) στον AgBlasio σχετικά με τους προβληματισμούς του, θέλω να μου προσθέσει τα παρακάτω στοιχεία:
    -- Ακριβής περιοχή της Μαιζονέτας και αν πρόκειται για κύρια ή εξοχική κατοικία.
    -- Η σκεπή είναι κεραμοσκεπή; Αν ναι υπάρχει επίπεδη ταρατσούλα για να τοποθετηθούν τα ηλιακά; Αν πρόκειται να τοποθετηθούν στα κεραμίδια μέσω αυτών των απαίσιων λοξών βάσεων, εγώ προσωπικά δεν εγκρίνω με τίποτα διότι είναι άγριο φτύσιμο στο περιβάλλον έστω και μόνο οπτικό!
    -- Αν υπάρχει ταράτσα και μπορεί άνετα να τοποθετηθούν ένα ή δύο ηλιακά τότε για να αποφασίσουμε τι θα σου πήγαινε καλύτερα (ακόμα και κοστολογικά) θα χρειασθούμε μερικές πληροφορίες ακόμα.

Απάντησέ μου εδώ και βλέπουμε...
    Καλησπερα σε ολους .

Αγαπητε Pirate

Ταρατσα εχω αλλα ειναι μικρη για να βαλω και ηλιακο αυτον τον χωρο τον θελω .

Αλλα υπαρχει και μια μικρη ταρατσα του κλιμακοστασιου που μπορει να δεχθει καθρεπτες ηλιακου 4 m2 .

Στο ταρατσακι αυτο δηλαδη του κλιμακ/ου εχω 2 σωληνες φ18 που καταληγουν στο υπογειο στο χωρο του λεβητοστασιου και μια σωληνα φ18
    κρυου νερου και μια φ 18 ζεστου νερου που καταληγουν στο τοπικο κολεκτερ της ταρατσας που αυτο παιρνει τροφοδοσια απο το κολεκτερ κατω ακριβως οροφου ,που ειναι οι κρεβατοκαμαρες .

Το σπιτι ειναι μονοκατοικια ειναι στην Βαρη αποτελειται απο ενα υπογειο ενα ημιπόγειο που μπορεί να λειτουργήσει σαν ξεχωριστό διαμέρισμα και την κυρίως μεζονέτα που αποτελείτε από ένα όροφο 1ον σαλόνι κουζίνα καθιστικό και από επάνω ένας όροφος 2ος που είναι οι κρεβατοκάμαρες .

Οι σωληνες που εχω τοποθετισει ειναι
    2 φ18 απο λεβητοστασιο σε κολεκτερ ημιπογειου
    2 φ18 απο λεβητοστασιο σε κολεκτερ 1ου οροφου(σαλονι καθιστικο κουζινα)και απο εκει συνεχιζουν οι σωληνες και πανε στο κολεκτερ κρεβατοκαμαρες (απο την σωληνα του ζεστου νερου εχω τοποθετισει μια σωληνα φ 15 για πιθανη ανακυκλοφορια ΖΝΧ )απο εκει πανε σε κολεκτερ ταρατσας .
    2 φ18 απο λεβητοστασιο σε ταρατσα για πιθανη χρηση καθρεπτων.

Ευχαριστω .

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Τα 2 τ.μ. ταρατσάκι δεν βλέπω να σε παίρνουν για πάνω από 200 λιτρ. boiler. Σου φτάνει και μελλοντικά; Μάλλον όχι. Εκτός αν κάνεις υποδομή στην κεραμοσκεπή ξαπλωτά επάνω της.
    Στο μεταξύ έχε υπ' όψη σου ότι το κόστος ενός βεβιασμένου τέτοιου συστήματος (boiler χαμηλά, συλλέκτες ψηλά) είναι αρκετά υψηλότερο από εκείνο του απλού ηλιακού τριπλής ενέργειας. Τώρα που εσύ δεν έχεις τέτοιο χώρο πας αναγκαστικά στο βεβιασμένο και θα το πληρώσεις.
    Το επόμενο που θα βάλλεις στο μέλλον ας είναι διπλής ενέργειας.

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Τα 2 τ.μ. ταρατσάκι δεν βλέπω να σε παίρνουν για πάνω από 200 λιτρ. boiler. Σου φτάνει και μελλοντικά; Μάλλον όχι. Εκτός αν κάνεις υποδομή στην κεραμοσκεπή ξαπλωτά επάνω της.
    Στο μεταξύ έχε υπ' όψη σου ότι το κόστος ενός βεβιασμένου τέτοιου συστήματος (boiler χαμηλά, συλλέκτες ψηλά) είναι αρκετά υψηλότερο από εκείνο του απλού ηλιακού τριπλής ενέργειας. Τώρα που εσύ δεν έχεις τέτοιο χώρο πας αναγκαστικά στο βεβιασμένο και θα το πληρώσεις.
    Το επόμενο που θα βάλλεις στο μέλλον ας είναι διπλής ενέργειας.

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου
    Αγαπητε Pirate δηλαδη τι να κανω για την περιπτωση μου
    Για 200 L boiler τριπλης ενεργειας στο υπογειο ποσα τετραγωνικα συλεκτες πρεπει να βαλω[?].
    Εαν βαλω 300 L boiler στο υπογειο το βλεπετε μεγαλο[?]

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα απάντησης