Εμένα πάντως 2μ2 μου αρκούν για να στήσω έναν 200λτ. με 3μ2 επιλεκτικούς συλλέκτες. Τα ίδια τετραγωνικά (3) σε συλλέκτη επιλεκτικό είναι αρκετά σε περίπτωση που θέλεις να τοποθετήσεις κάτω το boiler.
Η εμπειρία γενικώς έχει δείξει πως η αναλογία 50lt/m2 συλλέκτη είναι αποδοτική και συνάμα οικονομική.quote:Originally posted by agblasios
Για 200 L boiler τριπλης ενεργειας στο υπογειο ποσα τετραγωνικα συλεκτες πρεπει να βαλω[?].
εξαρτάται από ποια θα είναι η μέση θερμοκρασία μέσα στο boiler. Αν είναι 45C και μιλάμε για 4-μελή οικογένεια μάλλον όχι αλλά αν προσάγεις νερό από λέβητα 65 ή ακόμα και 85C τότε το βλέπω μεγάλο. Σορυ αν μου διαφεύγει κάτι, δεν έχω διαβάσει αναλυτικά όλο το topic.quote:Originally posted by agblasios
Εαν βαλω 300 L boiler στο υπογειο το βλεπετε μεγαλο[?]
Εμένα πάντως 2μ2 μου αρκούν για να στήσω έναν 200λτ. με 3μ2 επιλεκτικούς συλλέκτες. Τα ίδια τετραγωνικά (3) σε συλλέκτη επιλεκτικό είναι αρκετά σε περίπτωση που θέλεις να τοποθετήσεις κάτω το boiler.
καλησπερα!! το γεγονος οτι καιγοντας πετρελαιο στον λεβητα καταναλονουμε και ηλεκτρικο μαζι;;;(καυστηρας + κυκλοφοριτης)
ΤΕΕ Β Κυκλος Συντηρηση Κ.Θ.
Τεχνιτης Β
Κυκλοφορητής 30/6 μεσαία ταχύτητα απορρόφηση ισχύος P1=0,0436kw, καυστήρας RG2 total electrical power 0,180kw.quote:Originally posted by ptsiaggas
καλησπερα!! το γεγονος οτι καιγοντας πετρελαιο στον λεβητα καταναλονουμε και ηλεκτρικο μαζι;;;(καυστηρας + κυκλοφοριτης)
Τεχνιτης Β
Συνολικά: 9 κυκλοφορητές διαφόρων μεγεθών με συνολική λειτουργία 3.430,29 ωρών και καυστήρας με λειτουργία ~302,88 ωρών μας απέφεραν στο τρίμηνο κοινόχρηστο ρεύμα αξίας 20,35 ευρώ.
Η φοροδιαφυγή δεν είναι ζεϊμπέκικο. Είναι τανγκό και χρειάζονται δυο.
Κώστας.
Αστέρι μου εσύquote:Originally posted by CONSTANTINOS
Κυκλοφορητής 30/6 μεσαία ταχύτητα απορρόφηση ισχύος P1=0,0436kw, καυστήρας RG2 total electrical power 0,180kw.quote:Originally posted by ptsiaggas
Τεχνιτης Β
Συνολικά: 9 κυκλοφορητές διαφόρων μεγεθών με συνολική λειτουργία 3.430,29 ωρών και καυστήρας με λειτουργία ~302,88 ωρών μας απέφεραν στο τρίμηνο κοινόχρηστο ρεύμα αξίας 20,35 ευρώ.
Η φοροδιαφυγή δεν είναι ζεϊμπέκικο. Είναι τανγκό και χρειάζονται δυο.
Κώστας.Πόσο μάλλον αντί για 9 ένας κυκλοφορητής
Τεχνολογία και ποίηση.
καλησπερα σε ολη την παρεα
βλεπω περνατε υπεροχα εδω μεσα και σας παρακολουθω αρκετα συχνα
στην δικια μου περιπτωση με ηλιακο τριπλης ενεργειας εστησα ενα μικρο πινακακι αυτονομιας με 2 μετρητες και 2 ηλεκτροβανες
η μεν μια ηλεκτροβανα τροφοδοτει το σπιτι κανονικα ενω η δευτερη ηλεκτροβανα τροφοδοτει το ηλιακο το οποιο εχω μεσα στο σπιτι ψηφιακο θερμομετρο και ελεγχει συνεχεια την θερμοκρασια του νερου του ηλιακου
οποτε με αυτον τον τροπο γνωριζω ποτε εχω ζεστο νερο στο μποιλερ και αν χρειαστει εχω 2 επιλογες το ηλεκτρικο και εναν εξτρα θερμοστατη για την ηλεκτροβανα του μποιλερ
ενω παλια ειχα τρελλα νουμερα σε καταναλωση καυσιμου επεσε κατακορυφα η καταναλωση και ειχα αμεση αποσβεση
η επομενη κινηση μου ειναι η αντισταθμιση αν και λιγο χλωμο το κοβω
αν εχει καποιος την δυνατοτητα παντως θα μπορουσε να το κανει και να εχει εξοικονομηση αρκετων λιτρων πετρελαιου οπως εκανα και εγω
παντως στην ερωτηση του φιλου μας, (το ρευμα συμφερει αν το μποιλερ βρισκεται μακρυα απο τον λεβητα) ελεγμενο τουλαχιστον σε 300 σπιτια
και μιλαω παντα με νουμερα αξιοπιστα γιατι ολα τα σπιτια ειχαν τρελες απωλειες
και μιλαμε να ζεματανε ντουβαρια πατωματα και μια καταναλωση σε μια εβδομαδα 120 λιτρα πετρελαιου σε ενα μποιλερ 80 λιτρων
τρελο νουμερο το οποιο δεν το πιστευα ουτε εγω
μεχρι που η νοικοκυρα σημαδεψε την δεξαμενη οπως και εγω και ειδα οτι οντως σε μια εβδομαδα το ειχε πιει κανονικοτατα ενα λεβητακι 27000kcal καθε 3 λεπτα ξεκινουσε και δουλευε για 5 λεπτα και ξανα απο την αρχη
η αναλογια αλλαζει αν εχεις τυπου kiturami, ετσι? εκει τα πραματα αλλαζουν καθετα (αλλα μην ξεχνατε εκει να κανετε και χημικο καθαρισμο στο δοχειο τους )
και παντα μιλαμε ο καθενας μας να επενδυει οσο γινεται σε μονωσεις οπως ειπε και καποιος ποιο πανω μονωση παντου ειναι οτι καλυτερο
σας ευχαριστω κιολας που με δεχθηκατε στο φορουμ σας
ενας θερμουδραλικος ειμαι τιποτα ιδιαιτερο
Φίλε Νικόλα καλωσόρισες στο forum.
Δεν είναι κλειστό club το forum, είναι ανοιχτό για οποιονδήποτε έχει τη διάθεση να συμμετάσχει (σεβόμενος στοιχειώδεις κανόνες βέβαια).quote:σας ευχαριστω κιολας που με δεχθηκατε στο φορουμ σας
Αυτό είναι πραγματικά απίστευτο! Εννοείς ότι μόνο το μπόιλερ έφαγε 120lt πετρέλαιο σε μία εβδομάδα, χωρίς να δουλεύει η θέρμανση; Μήπως είχαν αφήσει καμιά βρύση ζεστού να τρέχει, ή κάποιος έκλεψε το πετρέλαιο από τη δεξαμενή;quote:παντως στην ερωτηση του φιλου μας, (το ρευμα συμφερει αν το μποιλερ βρισκεται μακρυα απο τον λεβητα) ελεγμενο τουλαχιστον σε 300 σπιτια
και μιλαω παντα με νουμερα αξιοπιστα γιατι ολα τα σπιτια ειχαν τρελες απωλειες
και μιλαμε να ζεματανε ντουβαρια πατωματα και μια καταναλωση σε μια εβδομαδα 120 λιτρα πετρελαιου σε ενα μποιλερ 80 λιτρων
τρελο νουμερο το οποιο δεν το πιστευα ουτε εγω
μεχρι που η νοικοκυρα σημαδεψε την δεξαμενη οπως και εγω και ειδα οτι οντως σε μια εβδομαδα το ειχε πιει κανονικοτατα ενα λεβητακι 27000kcal καθε 3 λεπτα ξεκινουσε και δουλευε για 5 λεπτα και ξανα απο την αρχη
Νίκος
Φίλε Νίκο, σε ένα σπίτι με αμόνωτη ανακυκλοφορία PPR, μία διμελής οικογένεια, το καλοκαίρι έτρωγε 100 λίτρα πετρέλαιο/ εβδομάδα..Άστα να πάνε..Όταν πήραν χαμπάρι το τι συμβαίνει μετά απο 3 εβδομάδες, την σταματήσαμε.
Αν ζεσταίνεις ολόκληρο λέβητα για να θερμάνεις 80 λίτρα boiler, και λειτουργεί και με λάθος ρυθμίσεις, ξεφεύγει το πράγμα..
οπως τα λες κανονικοτατα, ξεφευγει εντελωςquote:Originally posted by mechatron
Φίλε Νίκο, σε ένα σπίτι με αμόνωτη ανακυκλοφορία PPR, μία διμελής οικογένεια, το καλοκαίρι έτρωγε 100 λίτρα πετρέλαιο/ εβδομάδα..Άστα να πάνε..Όταν πήραν χαμπάρι το τι συμβαίνει μετά απο 3 εβδομάδες, την σταματήσαμε.
Αν ζεσταίνεις ολόκληρο λέβητα για να θερμάνεις 80 λίτρα boiler, και λειτουργεί και με λάθος ρυθμίσεις, ξεφεύγει το πράγμα..
και αυτοι ηταν τετραμελης οικογενεια
αν δεν σημαδευα την δεξαμενη δεν θα το πιστευα οτι μεσα στα πατωματα χανοταν μια τρελη ποσοτητα θερμανσης και κατεβαζε τον αμπακο!!!!!!
οποτε τους συστησα να δουλευουν το ηλεκτρικο που τους ερχεται κατα πολυ φθηνοτερα
αυτη ειναι και η αποψη μου
εκτος και αν με μερικες τροποποιησεις καταφερεις να φτασεις το νερο στο μποιλερ με τις λιγοτερες απωλειες