Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 7 από 7

Θέμα: Επιλογή και εγκατάσταση Boiler

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2006
    Θέση
    Athens, , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3

Επιλογή και εγκατάσταση Boiler

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Πρόσφατα αγόρασα ένα διαμέρισμα. Ο κατασκευαστής έχει τοποθε΄τησει την υποδομή για boiler και εγώ πρέπει να επιλέξω και να εγκαταστήσω το boiler της αρεσκείας μου. Οι αναμονές της εγκατάστασης είναι στο χώρο του μπάνιου (δεν υπάρχει πατάρι)
    Θέλω τη βοήθεια σας στα ακόλουθα θέματα:
    1). Επιλογή χωρητικότητας. Είμαστε 4μελή οικογένεια (γονείς και 2 παιδιά). Ο κατασκευαστής μου λέει ότι 100lt είναι εντάξει. Στη ΣΕΥΔΑΠ μου είπαν ότι υπολογίζονται 40lt/άτομο. Άλλος τεχνικός μου είπε ότι 120lt καθυστερούν να θερμανθούν με ρεύμα.
    2). Ο κατασκευαστής μου είπε ότι επιπλέον χρειάζεται να εγκαταστήσω δοχείο διαστολής και μετρητή πίεσης. Στο τελευταίο θέμα άλλοι μου λένε για μανόμετρο (μετρητή πίεσης) και άλλοι για μειωτήρα πίεσης. Τι γίνεται; Υπάρχει κάποιο σημείο στο Internet που να εξηγεί γιατί μειωτήρα πίεσης ή γιατί απλό μανόμετρο;
    3)Επιλογή κατασκευαστή Boiler. Έχω ακούσει καλά λόγια για την Elco Duroglass. Παρόλα αυτά, έχω δει ότι υπάρχουν και πιο οικονομικές λύσεις είτε από Ελλάδα (Wilco, Assos, κ.λ.π.), είτε από Ιταλία (Ariston). Από την εμπειρία σας, τι προτείνεται ή ποιούς κατασκευαστές δεν προτείνεται;
    Ευχαριστώ για τη βοήθεια

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820
    Η προσωπική μου γνώμη, χωρίς να είμαι ειδικός, είναι:
    Πάρε φθηνό, της πλάκας, πάρε 100 λίτρων, κανόνισε να έχει επιπλέον αισθητήριο γιατί τα περισσότερα δεν έχουν, ακόμα κι αν δεν έχεις το boiler σε ανεξάρτητο κύκλωμα, μπορεί αργότερα να το χρειαστείς και το αισθητήριο δεν μπαίνει μετά.
    Βάλε δοχείο διαστολής μπλε, 8 λίτρων, στην είσοδο του κρύου νερού, μετά την ανεπίστροφη - βαλβίδα ασφαλείας που έχει το boiler.
    Επίσης κανόνισε να μπούνε διακόπτες και αυτόματα εξαεριστικά στο κύκλωμα του νερού θέρμανσης, που θα έρχεται στο boiler. Επίσης, μην συνδέσεις το κρύο νερό και το ζεστό νερό χρήσης με σπιράλ.
    Σε ποιά περιοχή βρίσκεσαι; Τι πίεση έχει το δίκτυο ύδρευσης εκεί; Αν είναι 8 bar τη μέρα και ... 15 bar τη νύχτα, όπως στο μέρος που έχω το εξοχικό μου, τότε, ναι, χρειάζεσαι και μειωτή πίεσης με μανόμετρο στην είσοδο του κρύου νερού του boiler, ρυθμισμένο στα 4 bar ας πούμε.
    =================================================
    Η εξίσωση είναι σωστή γιατί είναι όμορφη. - Dirac

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820
    Δηλαδή... μην το φτιάξεις έτσι:
    http://www.monachos.gr/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1119

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2006
    Θέση
    Athens, , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3
    Ευχαριστώ για τις οδηγίες και τις συμβουλές.
    Κατάφερα κι εγώ να διευκρινίσω ότι αυτοί που έλεγαν όχι μειωτήρα πίεσης, εννοούσαν όχι μόνο μειωτήρα πίεσης αλλά οπωσδήποτε και δοχείο διαστολής.
    Αν τυχόν και υπάρχει κανένα διάγραμμα συνδέσεων θα βοηθούσε πολύ.
    quote:Originally posted by andronoglou

Η προσωπική μου γνώμη, χωρίς να είμαι ειδικός, είναι:
    Πάρε φθηνό, της πλάκας, πάρε 100 λίτρων, κανόνισε να έχει επιπλέον αισθητήριο γιατί τα περισσότερα δεν έχουν, ακόμα κι αν δεν έχεις το boiler σε ανεξάρτητο κύκλωμα, μπορεί αργότερα να το χρειαστείς και το αισθητήριο δεν μπαίνει μετά.
    Βάλε δοχείο διαστολής μπλε, 8 λίτρων, στην είσοδο του κρύου νερού, μετά την ανεπίστροφη - βαλβίδα ασφαλείας που έχει το boiler.
    Επίσης κανόνισε να μπούνε διακόπτες και αυτόματα εξαεριστικά στο κύκλωμα του νερού θέρμανσης, που θα έρχεται στο boiler. Επίσης, μην συνδέσεις το κρύο νερό και το ζεστό νερό χρήσης με σπιράλ.
    Σε ποιά περιοχή βρίσκεσαι; Τι πίεση έχει το δίκτυο ύδρευσης εκεί; Αν είναι 8 bar τη μέρα και ... 15 bar τη νύχτα, όπως στο μέρος που έχω το εξοχικό μου, τότε, ναι, χρειάζεσαι και μειωτή πίεσης με μανόμετρο στην είσοδο του κρύου νερού του boiler, ρυθμισμένο στα 4 bar ας πούμε.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820
    Η σειρά σύνδεσης είναι: Κρύο νερό από δίκτυο, μειωτής πίεσης με μανόμετρο (μπαίνει πάνω στον μειωτή), ανεπίστροφή βαλβίδα - βαλβίδα ασφαλείας, δοχείο διαστολής, είσοδος κρύου νερού boiler.
    Ειδικά με τον μειωτή έχε υπόψη ότι αν η πίεσή σου δεν είναι σημαντικά μεγαλύτερη από αυτή που θέλεις να έχεις συνεχώς, μπορεί και να μην τον χρειάζεσαι, επίσης αν η πίεση στην περιοχή σου έχει διακυμάνσεις τότε να λάβεις υπόψη ότι οι μειωτές πίεσης έχουν άσχημη συμπεριφορά ροής όταν η πίεση εξόδου πλησιάζει την πίεση εισόδου.
    Εφόσον μπει δοχείο διαστολής και η πίεση εισόδου σου δεν είναι πάνω από 8 bar, και αυτό ίσως μόνο το βράδυ, εγώ τουλάχιστον δεν θα έβαζα μειωτή.
    Τελικά τι πίεση έχεις στην περιοχή σου; Έχει διακυμάνσεις μέσα στο 24ωρο;

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2006
    Θέση
    Athens, , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3
    Δεν γνωρίζω καθόλου τις πιέσεις γιατί δεν μένω τώρα εκεί κοντά. Το διαμέρισμα βρίσκεται στο Δήμο Αμαρουσίου, αν αυτό σου λέει κάτι.
    Επίσης, τελικά αποφάσισα (μετά τη δική σου συμβουλή και την άποψη του υδρυαλικού) να βάλω ένα boiler Wilco 100lt, με δοχείο διαστολής 8άρι και μειωτήρα πίεσης.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Τον μειωτήρα με ποιά λογική τον τοποθετείς αν δεν ξέρεις την πίεση στην περιοχή; Αν ας πούμε έχεις ρυθμίσει το μειωτήρα στα 3 bar και μια μέρα η πίεσή σου λόγω μεγάλης κατανάλωσης επειδή είναι καλοκαίρι και το απόγευμα π.χ. όλοι ποτίζουν τον κήπο τους ή έχει καύσωνα κτλ, είναι πολύ κοντά ή και κάτω από 3 bar τότε ο μειωτήρας θα σου κόψει την παροχή εντελώς, μιας και δεν θα μπορεί να ανοίξει το διάφραγμά του.
    Για το λόγο αυτό, είναι απόλυτα απαραίτητο να γνωρίζεις τι πίεση έχεις πριν σκεφτείς καν να βάλεις μειωτήρα, επίσης πρέπει να γνωρίζεις αν η πίεση αυτή έχει διακυμάνσεις.
    Και κάτι ακόμα, όπως λένε οι Σουηδοί "Ότι δεν υπάρχει, δεν χαλάει".

Δικαιώματα απάντησης