Σελίδα 4 από 8 ΠρώτοΠρώτο ... 23456 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 31 μέχρι 40 από 75

Θέμα: Υδραυλική σύνδεση ηλιακών συλλεκτών.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by miltos

Πέρι αυτή η αλοιφή σε τι συσκευασία είναι; Έχω μία του 1.5gr που μπαίνει στις ψύκτρες των επεξεργαστών αλλά ούτε που το σκέφτηκα να τη χρησιμοποιήσω. Ήθελα τουλάχιστον καμιά δεκαριά από αυτές για ένα λέβητα. Και αν έκανα ένα βάλε βγάλε τους υδροστάτες θα ήθελα συμπλήρωμα άλλα 5-6 σωληνάρια. Αν είχα κάτι σε συσκευασία σιλικόνης...
    Η συσγκεκριμένη συσκευασία απευθύνεται στον κομπιουτερά (συγγνώμη για το σολοικισμό) που χρειάζεται ίσα-ίσα τη συγκεκριμένη ποσότητα για την ψύκτρα του επεξεργαστή. Στα καταστήματα ηλεκτρονικών εξαρτημάτων θα βρεις μεγαλύτερες συσκευασίες, σε κουτάκι ή σωληνάριο. Θα την ζητήσεις σαν θερμοαγώγιμη πάστα ή θερμοαγώγιμη σιλικόνη. Αυτή που θυμάμαι εγώ ήταν σε πλαστικό κουτάκι στρογγυλό, και πρέπει να ήταν γύρω στα 25-30ml όπως το θυμάμαι, αλλά έχουν περάσει και καμμιά 20αριά χρόνια [:I]

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Πειρατή ας δούμε τι γίνεται με ένα boiler 200άρι που τροφοδοτείται από 4m2 συλλέκτες. Είναι Ιούλιος, ο συλλέκτης κοιτάει στο Νότο και έχει με το οριζόντιο επίπεδο γωνία 40 μοίρες. Τώρα θέλουμε και τα δεδομένα του εναλλάκτη του Boiler. Εγώ μπορώ από έναν κατάλογο να σου δώσω τα εξής:
    Επιφάνεια ενναλαγής 1m2, απόδοση 4900Kcall για θερμοκρασία νερού ηλιακών 80 και παροχή 3200lt/h συνεπώς ΔΤ=1,5 (μόνο???).

Αν δε σε βολεύει ο τρόπος που τα δίνω πάρε μια δική σου περίπτωση, όπως τη θες.

Το boiler λοιπόν έχει θερμοκρασία 50C και θέλουμε να δούμε τι προσφέρει σε αυτό ο ηλιακός στις εξής περιπτώσεις:

α)Παροχή σύμφωνα με το συντελεστή που δίνεις
    β)Παροχή διπλάσια

Αν παρέλειψα κάτι δώσε ότι τιμές θελεις. Εξάλλου η σύγκριση των αποτελεσμάτων για τις δυο παροχές είναι που μας ενδιαφέρει...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Αυτό που ξέχασα να συμπληρώσω είναι ότι το συγκεκριμένο υλικό (θερμοαγώγιμη πάστα που χρησιμοποιείται στις ψύκτρες των ημιαγωγών) δεν κρατάει την αρχική του μορφή πάστας για πολύ, μετά από κάποιο διάστημα σκληραίνει αρκετά και κολλάει (όχι πολύ δυνατά), οπότε για τυχόν εξαγωγή των αισθητηρίων από τα κυάθια μπορεί να ζορίσει λίγο...

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Άρα είναι μάλον ακατάλληλο. Τώρα που το λες νομίζω ότι είχα βρει και μεγαλύτερη συσκευασία από το 1.5gr. Δεν ξέρω πόσα ml ήταν αλλά νομίζω ότι ήταν και ακριβούτσικη (σε σχέση με το ορυκταίλαιο τουλάχιστον) και έτσι το άφησα. Μη στοιχίσει και ένα 10άρικο ένα βάλε βγάλε των υδροστατών... Το 1.5άρι μου το είχε δώσει για δείγμα αλλά δεν το έψαξα περαιτέρω. Αν και ίσως έπρεπε διότι πέρα από τον αρχικό πειραματισμό, κάθε πότε θα έβγαζες τους υδροστάτες;

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Λογικό να είναι ακριβότερο από το ορυκτέλαιο, πιθανότατα όμως να είναι και πιο αποτελεσματικό στη μεταφορά θερμότητας δεδομένου ότι αυτή ακριβώς είναι η αποστολή για την οποία κατασκευάζεται. Ισως μια αποδεκτή λύση είναι ορυκτέλαιο για τους πειραματισμούς και θερμοαγώγιμη πάστα μετά το τέλος τους.

Ασχετο... ηλιέλαιο Ουκρανίας δοκίμασες;

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Απα πα πα πα. Μόνο BP! Χωρίς πλάκα έβαζα λάδι μηχανής και όχι ελαιόλαδο διότι πιστεύω πως το πρώτο έχει καλύτερη αντοχή στη θερμοκρασία και το έχω ούτως ή άλλως στο αυτοκίνητο.

Τέλος πάντων, μια φορά πρέπει να τη δοκιμάσω την πάστα... Αλλά μόνο να μη θέλω τσιμπήδα για να βγάλω τους υδροστάτες αν πήξει

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    quote:Originally posted by nyannaco

Πέρι αυτή η αλοιφή σε τι συσκευασία είναι; Έχω μία του 1.5gr που μπαίνει στις ψύκτρες των επεξεργαστών αλλά ούτε που το σκέφτηκα να τη χρησιμοποιήσω. Ήθελα τουλάχιστον καμιά δεκαριά από αυτές για ένα λέβητα. Και αν έκανα ένα βάλε βγάλε τους υδροστάτες θα ήθελα συμπλήρωμα άλλα 5-6 σωληνάρια. Αν είχα κάτι σε συσκευασία σιλικόνης...
    Η συσγκεκριμένη συσκευασία απευθύνεται στον κομπιουτερά (συγγνώμη για το σολοικισμό) που χρειάζεται ίσα-ίσα τη συγκεκριμένη ποσότητα για την ψύκτρα του επεξεργαστή. Στα καταστήματα ηλεκτρονικών εξαρτημάτων θα βρεις μεγαλύτερες συσκευασίες, σε κουτάκι ή σωληνάριο. Θα την ζητήσεις σαν θερμοαγώγιμη πάστα ή θερμοαγώγιμη σιλικόνη. Αυτή που θυμάμαι εγώ ήταν σε πλαστικό κουτάκι στρογγυλό, και πρέπει να ήταν γύρω στα 25-30ml όπως το θυμάμαι, αλλά έχουν περάσει και καμμιά 20αριά χρόνια [:I]

Νίκος

Πλαίσιο:
    http://www.plaisio.gr/advancedproduc...or=TermsPhrase

και e-shop:
    http://www.e-shop.gr/search_per.phtm...2520CONDUCTORS

Να συμπληρώσω ότι: ξεραίνεται τόσο πολύ ώστε μερικές φορές δεν μπορείς να βγάλεις τον επεξεργαστή.

Με εκτίμηση.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Δηλαδή Μίλτο πριν κάνουμε τους υπολογισμούς θα ήθελα να ήξερα τι πιστεύεις εσύ ότι θα πρέπει να βρούμε σε ένα ηλιακό σύστημα με τις δύο διαφορετικές ροές; Σε ρωτάω για να δούμε πώς θα πάρουμε τις υπόλοιπες παραμέτρους που φυσικά παίζουν σημαντικότατο ρόλο.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414

Απα πα πα πα. Μόνο BP! Χωρίς πλάκα έβαζα λάδι μηχανής και όχι ελαιόλαδο διότι πιστεύω πως το πρώτο έχει καλύτερη αντοχή στη θερμοκρασία και το έχω ούτως ή άλλως στο αυτοκίνητο.

Τέλος πάντων, μια φορά πρέπει να τη δοκιμάσω την πάστα... Αλλά μόνο να μη θέλω τσιμπήδα για να βγάλω τους υδροστάτες αν πήξει
    Κιεγώ ορυκτέλαιο αυτοκινήτου έβαλα, για τον ίδιο ακριβώς λόγο.
    Πάντως πριν αποφασίσεις να δοκιμάσεις την πάστα, τώρα που το σκέφτομαι, υπάρχει κάτι ακόμα που χρήζει διερεύνησης... θυμάμαι ότι οι κατασκευαστές (πάστας αλλά και ημιαγωγών) συνιστούν όσο το δυνατόν λεπτότερο στρώμα, πράγμα που με υποψιάζει ότι οι θερμική της αγωγή ίσως να μην έιναι τελικά τόσο μεγάλη, απλά αρκετά μεγαλύτερη από του αέρα που θα έμενε χωρίς αυτήν μεταξύ εξαρτήματος και ψύκτρας λόγω ανωμαλιών των επιφανειών. Πιθανώς το ορυκτέλαιο να έχει και μεγαλύτερη θερμική αγωγιμότητα τελικά, πλην όμως, σε ηλεκτρονικές πλακέτες δεν παίζει σαν εναλλακτική. Στη δική μας περίπτωση όμως μπορεί τελικά να είναι καλύτερο σε σχέση με ένα παχύ στρώμα πάστας... οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές. Αν όχι, δεν θα είχαμε δει κάποια αντίστοιχη πάστα στα καταστήματα ειδών θέρμανσης;

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Μίλτο επειδή σίγουρα με τον «πυρετό της αλοιφής» δεν θα πρόσεξες το ερώτημα που σου έκανα διότι δεν πήρα απάντηση, σου στέλνω τα αποτελέσματα των συγκρίσεων ενός ηλιακού βεβιασμένου συστήματος με 200αρι boiler και 4 m² συλλεκτική επιφάνεια με 40° κλίση από το οριζόντιο επίπεδο, νοτίου προσανατολισμού. Δεν έλαβα υπ' όψιν τον εναλλάκτη που μου πρότεινες διότι είναι σχετικά μεγάλος για το 200αρι. Πήρα επιφάνεια εναλλάκτη 0,65 m². Πήρα και 2 χαρακτηριστικές ημερομηνίες ήτοι μία χειμερινή και μία ανοιξιάτικη. Στο μεταξύ καλό είναι να δούμε μία πλήρη απορρόφηση και όχι μία ατελή γι' αυτό το λόγο πήρα αρχική θερμοκρασία boiler κρύα ήτοι 15°C.
    Τα αποτελέσματα εκτίθενται εδώ:

Και ένα σχετικό διάγραμμα για πλήρη κατανόηση. Το optimum σημείο φαίνεται διά γυμνού οφθαλμού:

Αυτά και σας χαιρετώ όλους
    Πειρατής
    Ιούλιος του 2008

Σελίδα 4 από 8 ΠρώτοΠρώτο ... 23456 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα απάντησης