Σελίδα 5 από 8 ΠρώτοΠρώτο ... 34567 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 41 μέχρι 50 από 75

Θέμα: Υδραυλική σύνδεση ηλιακών συλλεκτών.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote: Μίλτο επειδή σίγουρα με τον «πυρετό της αλοιφής» δεν θα πρόσεξες το ερώτημα που σου έκανα διότι δεν πήρα απάντηση
    Χθες μπήκα στο φόρουμ μόνο για 3 λεπτά για αυτό δεν απάντησα.

Πειρατή δίνεις κατευθείαν τις αποδόσεις και έτσι δεν μπορώ να κάνω κάποιο σχόλιο. Προτιμούσα να έβλεπα θερμοκρασίες του ηλιακού ρευστού στην είσοδο και έξοδο των εναλλακτών για τις διάφορες παροχές, θεωρώντας σταθερή τη θερμοκρασία του boiler. Αυτό δεν είναι θεωρητική παραδοχή, μπορεί να επιτευχθεί αν κάποιος τραβάει συνεχώς νερό από το boiler με μια ορισμένη παροχή (θα έχουμε σταθερή τη μέση θερμοκρασία).

quote:Αυτά και σας χαιρετώ όλους
    Πειρατής
    Ιούλιος του 2008
    Που πας; Αν πας μακρυά, καλό ταξίδι

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Σχετικά με την πάστα.

Από όσο ξέρω σκοπός της είναι να βελτιώσει τη μετάδοση θερμότητας στην επαφή επεξεργαστή-ψύκτρα. Τα μέταλλα δεν μπορούν να πατήσουν τέλεια μεταξύ τους, οπότε η πάστα έρχεται να ενώσει τα κενά.

Γενικά κάθε υλικό, όσο αγώγιμο και να είναι, όταν παρεμβάλλεται στην μετάδοση θερμότητας δημιουργεί μόνωση. Αυτός υποθέτω ότι είναι ο λόγος που συστήνουν όσο το δυνατό πιο λεπτό στρώμα πάστας.

Η πάστα φαντάζομαι ότι είναι πιο αγώγιμη από το λάδι οπότε συμφέρει να το αντικαταστήσει. Γενικά το λάδι δεν είναι και ο πιο καλός αγωγός της θερμότητας αλλά και αυτό με τη σειρά του φαίνεται να συμφέρει να αντικαταστήσει τον αέρα...

Και για να ολοκληρώσω το σκεπτικό μου, το βέλτιστο υλικό για τη δουλειά που το θέλουμε δεν κρίνεται μόνο από την αγωγιμότητα, αλλά και από τη θερμοχωρητικότητα. Θέλουμε συνδιασμό αυτών των δύο. Μπορεί ένα υλικό να είναι αγώγιμο, αλλά να είναι τόσο βαρύ που να "καταβροχθίζει" τη θερμότητα. Δηλαδή να θέλει ώρα για να ζεσταθεί, όχι επειδή είναι μονωτικό, αλλά επειδή είναι "βαρύ".

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    quote:Στη δική μας περίπτωση όμως μπορεί τελικά να είναι καλύτερο σε σχέση με ένα παχύ στρώμα πάστας... οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές
    Όμως και το λάδι δε θα μπει σε εξίσου παχύ στρώμα;

quote:Αν όχι, δεν θα είχαμε δει κάποια αντίστοιχη πάστα στα καταστήματα ειδών θέρμανσης;
    Από ότι φαίνεται τελικά, με το λάδι θα παίζουμε!

Μιλάμε εδώ (εντάξει εγώ το ξεκίνησα) ενώ καλύτερα θα ήταν να βισκόμαστε εδώ: http://www.monachos.gr/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1758 για να έχουν καλύτερη συνοχή τα θέματα. Πχ αν θελήσει κάποιος σε κανά χρόνο να βρει πχ τις πάστες που πρότεινε ο Κώστας, άντε να θυμιθεί σε πιο topic τα λέγαμε...

Φίλε Pirate από τον πρώτο πίνακα λείπουν υποθέτω κάποιες τιμές.
    Στο διάγραμμα παρουσιάζεις τιμές που δεν αντιστοιχούν σε κάποια γραμμή του πίνακα.
    Ποιο πρόγραμμα χρησιμοποίησες?

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by miltos

quote:Στη δική μας περίπτωση όμως μπορεί τελικά να είναι καλύτερο σε σχέση με ένα παχύ στρώμα πάστας... οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές
    Όμως και το λάδι δε θα μπει σε εξίσου παχύ στρώμα;
    Το σχόλιο αναφερόταν στην υπόθεση ότι ίσως τελικά το λάδι να έχει μεγαλύτερη θερμική αγωγιμότητα... δεν έχω καταφέρει να το ελέγξω ακόμα.
    quote:
    quote:Αν όχι, δεν θα είχαμε δει κάποια αντίστοιχη πάστα στα καταστήματα ειδών θέρμανσης;
    Από ότι φαίνεται τελικά, με το λάδι θα παίζουμε!
    Εν τω μεταξύ, βρήκα αυτό:
    http://www.cyclon.gr/pdf/BIOMHXANIA.pdf
    Δες το προϊόν HTO THERMO στη σελίδα 7. Πώς σου φαίνεται;

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Μπράβο ρε συ Νίκο. Για λάδι τουλάχιστον μου φαίνεται ότι καλύτερο έχω δει.

Μόνο που... γιατί λέει ότι είναι για κλειστά κυκλώματα; Μήπως η επαφή με τον αέρα το επηρεάζει???

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by miltos

Μπράβο ρε συ Νίκο. Για λάδι τουλάχιστον μου φαίνεται ότι καλύτερο έχω δει.

Μόνο που... γιατί λέει ότι είναι για κλειστά κυκλώματα; Μήπως η επαφή με τον αέρα το επηρεάζει???
    Αυτό φαντάζομαι μόνο η εταιρεία μπορέι να το απαντήσει. Πιθανά όχι, αφού συστήνεται επίσης και για βαφή μετάλλων (δεν έχω ιδέα κάθε πόσα "τηγανίσματα" αντικαθίσταται το λάδι στη συγκεκριμένη χρήση, κάτι που θα αποτελούσε ένδειξη).
    Πιθανολογώ ότι απλά ίσως δεν σκέφτηκαν τη χρήση που μας ενδιαφέρει (αν υποθέσουμε ότι την ξέρουν δηλαδή), άλλωστε και σαν μέγεθος δυνητικής αγοράς ίσως είναι ασήμαντο γι'αυτούς. Σκέψου ότι με ένα εικοσάλιτρο μπορέι να χρειαστεί να ξανααγοράσεις σε δέκα-είκοσι χρόνια, ή ποτέ! Αυτό βέβαια είναι καλό για μας

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Ναι βγαίνει και σε συσκευασία γίγας για την εφαρμογή που το θέλουμε.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Η top απόδοση είναι με παροχή 150-200lt/h.

Εάν χρησιμοποιηθεί ο Wilo-Star-ST 25/4

τότε ας εξηγήσει κάποιος τι σημαίνει αυτό το σχεδιάγραμμα; Τι παροχή έχουμε; και με ποιά ταχύτητα κυκλοφορητή;

Με εκτίμηση

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Κωνσταντίνε το διάγραμμα ενός κυκλοφορητή από μόνο του δε σου λέει τίποτα απολύτως σχετικά με την παροχή που θα πετύχεις σε ένα δίκτυο. Πρέπει να ξέρεις το δίκτυο.

Κοίτα τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Λες θέλω παροχή 200lt/h. Λογαριάζεις το δίκτυό σου. Λες δηλαδή έχω τόσα μέτρα σωλήνα Φ τάδε, τόσα με Φ δείνα κλπ. Επίσης προσπαθείς να δεις τι εξαρτήματα έχεις. Γωνιές κλπ Τώρα προσπαθείς να βρεις τι πίεση απαιτείται ώστε από όλα αυτά να περάσουν τα 200lt/h.

Πας στο διάγραμμα του κυκλοφορητή και βάζεις τα 200lt/h και την πίεση που βρήκες. Αν πέφτεις πάνω σε μια καμπύλη (ο κυκλοφορητής έχει τρεις καμπύλες, μία για κάθε ταχύτητα) τότε θα πετύχεις ακριβώς τα 200lt/h. Αν είσαι κάτω από την καμπύλη η παροχή θα αυξηθεί διότι ο κυκλοφορητής θα έχει περισσότερη πίεση από την απαιτούμενη. Αν είσαι από πάνω θα γίνει το ανάποδο.

Ο συγκεκριμένος κυκλοφορητής είναι μεγάλος για την παροχή που θες. Ακόμα και οι αντιστάσεις σου να πέφτουν πάνω στην καμπύλη (λίγο δύσκολο εκτός να έχεις καμιά Φ12 για σωλήνα) ο κυκλοφορητής δε θα είναι ο βέλτιστος. Το καλύτερο είναι να πέφτεις πάνω στο τετραγωνάκι κάθε καμπύλης (από τη μέση και προς τα δεξιά) που συμβολίζει τις συνθήκες με τις οποίες έχεις τη μέγιστο βαθμό απόδοσης του κυκλοφορητή. Εσύ είσαι πολύ αριστερά, στο 0.055 lt/s. Αλλά μάλον δεν υπάρχει πολύ μικρότερος κυκλοφορητής (αυτός είναι 50w)

Σελίδα 5 από 8 ΠρώτοΠρώτο ... 34567 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα απάντησης