Σχετικά με την πάστα.
Από όσο ξέρω σκοπός της είναι να βελτιώσει τη μετάδοση θερμότητας στην επαφή επεξεργαστή-ψύκτρα. Τα μέταλλα δεν μπορούν να πατήσουν τέλεια μεταξύ τους, οπότε η πάστα έρχεται να ενώσει τα κενά.
Γενικά κάθε υλικό, όσο αγώγιμο και να είναι, όταν παρεμβάλλεται στην μετάδοση θερμότητας δημιουργεί μόνωση. Αυτός υποθέτω ότι είναι ο λόγος που συστήνουν όσο το δυνατό πιο λεπτό στρώμα πάστας.
Η πάστα φαντάζομαι ότι είναι πιο αγώγιμη από το λάδι οπότε συμφέρει να το αντικαταστήσει. Γενικά το λάδι δεν είναι και ο πιο καλός αγωγός της θερμότητας αλλά και αυτό με τη σειρά του φαίνεται να συμφέρει να αντικαταστήσει τον αέρα...
Και για να ολοκληρώσω το σκεπτικό μου, το βέλτιστο υλικό για τη δουλειά που το θέλουμε δεν κρίνεται μόνο από την αγωγιμότητα, αλλά και από τη θερμοχωρητικότητα. Θέλουμε συνδιασμό αυτών των δύο. Μπορεί ένα υλικό να είναι αγώγιμο, αλλά να είναι τόσο βαρύ που να "καταβροχθίζει" τη θερμότητα. Δηλαδή να θέλει ώρα για να ζεσταθεί, όχι επειδή είναι μονωτικό, αλλά επειδή είναι "βαρύ".
____________________
Μ' αρέσουν οι παρατηρήσεις... Διορθώνομαι!




Απάντηση σε αυτήν την απάντηση
) ενώ καλύτερα θα ήταν να βισκόμαστε εδώ: 

