Σελίδα 8 από 8 ΠρώτοΠρώτο ... 678
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 71 μέχρι 75 από 75

Θέμα: Υδραυλική σύνδεση ηλιακών συλλεκτών.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:
    Ορίστε, πρόσθεσα ένα smilies, αστειευόμουν πάντως εάν εννοούσες εμένα
    Εσένα εννοούσα γιατί το είδα το topic με την νύξη. Όπως κατάλαβα επίσης ότι αστειευόσουν.

quote:
    Εάν είναι αξιόλογη η ερώτηση και χρήζει περαιτέρω συζήτησης, πείτε μου να ανοίξω νέο topic
    Άνοιξε! Άνοιξε αλλά βάλε τον παρακάτω τίτλο: «Πόσο επηρεάζει η σωστή ή όχι ροή του νερού την ενεργειακή ροή στα συστήματα Ψύξης-Θέρμανσης-Ηλιακής ενέργειας;». Μη το βάλεις στη θέρμανση. Βάλτο μέσα στα υδραυλικά.
    Θα γίνει χαμός. Θα πάρουμε το topic και θα το εκδώσουμε σε βιβλίο...
    Βάλτο όμως από Σεπτέμβριο γιατί τώρα υπάρχει σχετική χαλαρότητα...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Ρε παιδιά συμπαθάτε με αλλά θα παίξω τον δικηγόρο του διαβόλου.
    Ξαναμπήκα μέσα στο topic αυτό το οποίο όπως βλέπετε επισκέπτονται πάρα πολλοί. Το θέμα του για κάποιον επισκέπτη που ψάχνει το ελληνικό ή ξένο διαδίκτυο είναι «πώς θα συνδέσω τους ηλιακούς συλλέκτες ώστε να έχω την μέγιστη απόδοση». Η ερώτησή μου είναι: θα βγάλει εξ' όσων γράφτηκαν κάποιο θετικό συμπέρασμα; Μήπως από κάποια στιγμή και μετά βγήκαμε έξω από το θέμα μιλώντας για πάστες και αλοιφές ή ψειρίζοντας τη μαϊμού; (Το λέω για εμένα τον ίδιο και τον Μίλτο).
    Τώρα μάλιστα που ο moderator νοικοκύρεψε (και πολύ σωστά) τα topics και έφτιαξε τον τόμο περί ηλιακής ενέργειας, το θέμα αυτό έγινε από τα πλέον καυτά. Και αν θέλετε και τη γνώμη μου την εξ' ιδίας πείρας: [u]και στην πράξη όντως αυτό το θέμα είναι από τα πλέον καυτά! Δεδομένου ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ηλιακών συλλεκτών ήδη εγκατεστημένων στις ταράτσες δεν είναι συνδεδεμένοι με τον κατάλληλο τρόπο.
    Τελικά ποιος είναι ο καταλληλότερος τρόπος σύνδεσης ηλιακών συλλεκτών; Κατά τη γνώμη μου το θέμα σταμάτησε μετά το ενδιαφέρον post του Κωνσταντίνου στις 17/7/08 το οποίο το ξαναποστάρω:

http://ape.chania.teicrete.gr/ape/ep...pedosilekt.htm

3. ΔΙΑΤΑΞΗ -ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΣΥΛΛΕΚΤΩΝ

Η διάταξη των σωληνώσεων διασύνδεσης μιας συστοιχίας συλλεκτών πρέπει να εξασφαλίζει την κατά το δυνατόν
    καλύτερη απόδοση του συνόλου των συλλεκτών με το μικρότερο δυνατό κόστος . Οι συλλέκτες τοποθετούνται
    στην οροφή συνήθως κάποιου κτιρίου σε παράλληλες σειρές . Οι συλλέκτες κάθε σειράς συνδέονται μεταξύ
    τους είτε παράλληλα είτε εν σειρά , είτε σε συνδυασμό και των δύο ( μικτή συνδεσμολογία) Σχ.5.Όταν οι
    συλλέκτες συνδέονται εν σειρά , η απόδοση τους διαφέρει από τον ένα συλλέκτη στον άλλο , καθώς η θερμοκρασία
    εισόδου του θερμικού μέσου σε κάθε συλλέκτη είναι αυτή που αντιστοιχεί στην έξοδο του προηγούμενου.
    Στη μικτή σύνδεση συνεπάγεται πιο ομοιόμορφη κατανομή της ροής και θερμοκρασίας στους συλλέκτες. Οι διαδοχικές
    σειρές συνδέονται μεταξύ τους παράλληλα κατά το τρισωλήνιο σύστημα Tichelman σx.6. Μικρές ανομοιομορφίες στη
    ροή μεταξύ των σειρών των συλλεκτών ελάχιστα επηρεάζουν τη συνολική απόδοση του συστήματος.

Καθώς και αυτό απο το ΤΕΕ Θεσσαλίας:

http://13tee-thess.thess.sch.gr/SOLA...si%20nerou.htm

""Στα μεγάλα κεντρικά συστήματα τοποθετούνται πολλοί συλλέκτες μαζί και συνδέονται είτε σε σειρά
    (για επίτευξη ψηλών θερμοκρασιών) είτε παράλληλα (για μεγάλη παροχή), είτε μικτά (ομάδες σε σειρά και
    μεταξύ τους παράλληλες). Ο τρόπος σύνδεσης και ο συνολικός τους αριθμός είναι θέμα της μελέτης που
    γίνεται πριν την εγκατάσταση.""

Από κει και μετά έκανε ο Μίλτος μία παρατήρηση περί ροής του νερού και ...κολήσαμε εκεί με τις πάστες και τις θεωρίες περί θερμικής συναλλαγής μέσω εναλλακτών νερού/νερού. Κατά την γνώμη μου βγήκαμε από το θέμα!
    Και κάνοντας την αρχή συνεχίζω από κει και μετά:
    Θεωρώ ότι η καλύτερη σύνδεση είναι η τελευταία (κατά tickelman). Το θέμα είναι από ποιες επιφάνεις και πάνω κάνουμε tickelman; Και σε μικρότερες επιφάνειες τι κάνουμε;

Κουρσάρος των πεπαλαιωμένων topics

Εξέχον μέλος ziko's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2003
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    917
    Η Τίκελμαν θεωρητικά εφαρμόζεται παντού, ειδικά στα ηλιακά που μπορεί κανείς να προσέξει τη διάταξη των καθρεπτών ώστε να έχει συμμετρικά δίκτυα...

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2008
    Θέση
    chalandri, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    14
    Οσον αφορά τα θερμοηλιακά συστήματα και την σύνδεσή τους με την κεντρική θέρμανση, η γνωμη μου είναι οτι κάνεται την ζωή σας δύσκολη χωρις λόγο, αφού καμία συνδεσμολογία απο αυτές δεν καταφέρνει να προσεγγίσει σε απόδοση και αξιοπιστια και κόστος εγκαταστασης με το απλό κλασικό θερμοσιφωνικό σύστημα με το μποιλερ στην οροφή.
    Το μόνο πλεονεκτημα που υπάρχει στα συστήματα με το μποιλερ στο λεβητοστάσιο είναι το αισθητικο το οποίο μειώνεται όταν γίνει μια χαμηλή βάση παραλληλη σχεδόν με την ρήση των κεραμυδιών.

Οτιδήποτε χρειάζεστε απο ηλιακά πιστεύω το κατέχω καλα το θέμα.

zachariadis

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by sugar77
    Το μόνο πλεονεκτημα που υπάρχει στα συστήματα με το μποιλερ στο λεβητοστάσιο είναι το αισθητικο το οποίο μειώνεται όταν γίνει μια χαμηλή βάση παραλληλη σχεδόν με την ρήση των κεραμυδιών.
    Tότε όμως δεν μειώνεται πολύ η απόδοση τους χειμερινούς μήνες, και αυξάνεται τους καλοκαιρινούς που δεν την χρειαζόμαστε;

Τί γίνεται και με τις απώλειες στο δοχείο τους χειμερινούς μήνες; Αλλο είναι να το έχεις εξω σε θερμοκρασία 8-10 και άλλο 20 μέσα στο λεβητοστάσιο.

Επίσης στο οριζόντιο δοχείο δεν υπάρχει καλή στρωματοποίηση, άρα αποκλείεις την συνεργασία με άλλη μορφή ενέργειας;

Καλωσήρθες στο φόρουμ, η εμπειρία σου θα μας χρειαστεί !

Programming is like sex: one mistake and you have to support it for the rest of your life.
    Michael Sinz

Σελίδα 8 από 8 ΠρώτοΠρώτο ... 678

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα απάντησης