Σελίδα 5 από 10 ΠρώτοΠρώτο ... 34567 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 41 μέχρι 50 από 98

Θέμα: Συντελεστές κατανομής δαπανών θέρμανσης.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2008
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    6

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by nyannaco
    Το 70/30 λειτουργεί αυθαίρετα και λάθος!
    Ο τρόπος κατανομής των δαπανών καθορίζεται με ακρίβεια από το νόμο (για τη ακρίβεια, ΤΟΤΕΕ που έχει δημοσιευτεί σε ΦΕΚ και επέχει θέση νόμου). Είναι ένας πολύπλοκος υπολογισμός όπου υπεισέρχονται πολλές ακόμα παράμετροι πέραν των (παρωχημένων) ωρών και του εμβαδού των ιδιοκτησιών. Ο υπολογισμός των συντελεστών για κάθε ιδιοκτησία γίνεται από μηχανολόγο, και κατατίθεται στην πολεοδομία μαζί με τη μελέτη θέρμανσης.
    Απ'ότι καταλαβαίνω στην περίπτωση που σε ενδιαφέρει δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, είτε γιατί δεν υπήρχε ποτέ, είτε γιατί εξαφανίστηκε από άγνοια ή εσκεμμένα. Μπορείτε να το αναζητήσετε από τον κατασκευαστή (εύκολο) ή ακόμη και από το φάκελλο της μελέτης στην πολεοδομία (λιγότερο εύκολο).
    Βέβαια, αν στην κατασκευή έχουν γίνει διαφοροποιήσεις σε σχέση με τη μελέτη (π.χ. κλείσιμο ημιυπαίθριων, μεγάλωμα κάποιων σωμάτων κλπ) τότε και εκείνος ο πίνακας δεν θα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Νίκος

Καταρχάς, σ'ευχαριστώ πολύ!
    Η οικοδομή στην οποία νοικιάζω, είναι καινούρια και υπάρχει τέτοιος πίνακας κατανομής, στο γραφείο όμως που θα πηγαίνουμε να μας υπολογίζει τις ώρες, πήγα ρώτησα απο περιέργεια πως τα υπολογίζει (για να έχω το νου μου) και μου είπε οτι υπάρχουν δυο τρόποι αυτός με τον μαθηματικό τύπο και αυτος με το 70-30.
    Ζήτησα παράδειγμα εδω μέσα στο forum, μόνο και μόνο για να υπολογίσω περίπου πόσο απόκλιση έχει το ενα με το άλλο. Έτσι ωστε στην περίπτωση που επιλέξουν (επειδή είναι ιδιοκτήτες κι εγω νοικιάζω) τον τρόπο του 70-30 να δω αν αξιζει τον κόπο να δημιουργήσω θέμα!
    Εαν ξέρεις πως υπολογίζεται, γραψε μου αν δεν σου κάνει κόπο!

Super Moderator DDD's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,695
    ο υπολογισμός γίνεται κατά την μεθοδολογία που θα διαβάσεις εδώ

http://monachos.gr/forum/topic.asp?TOPIC_ID=758

Υπόψιν πως απαιτούνται στοιχεία όπως οι θερμικές απώλειες εκάστου διαμερίσματος καθώς και στοιχεία όπως επιφάνειες, μεγέθη ανοιγμάτων και της θέσης της κάθετης ιδιοκτησίας (θέση του διαμερίσματος εν σχέση με τα άλλα) όπως επίσης και τη μορφή του συστήματος του δικτύου θέρμανσης οδεύσεις).

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2008
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    6
    quote:Originally posted by DDD

ο υπολογισμός γίνεται κατά την μεθοδολογία που θα διαβάσεις εδώ

http://monachos.gr/forum/topic.asp?TOPIC_ID=758

Υπόψιν πως απαιτούνται στοιχεία όπως οι θερμικές απώλειες εκάστου διαμερίσματος καθώς και στοιχεία όπως επιφάνειες, μεγέθη ανοιγμάτων και της θέσης της κάθετης ιδιοκτησίας (θέση του διαμερίσματος εν σχέση με τα άλλα) όπως επίσης και τη μορφή του συστήματος του δικτύου θέρμανσης οδεύσεις).
    Σ'ευχαριστώ για τη βοήθεια! Αυτόν τον τρόπο υπολογισμού με τον τύπο, τον έχω και τον έχω καταλάβει, η απορία μου όμως αφορά τον άλλο τρόπο με τα ποσοστά 70-30 και τα τετραγωνικά...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by natasa
    Σ'ευχαριστώ για τη βοήθεια! Αυτόν τον τρόπο υπολογισμού με τον τύπο, τον έχω και τον έχω καταλάβει, η απορία μου όμως αφορά τον άλλο τρόπο με τα ποσοστά 70-30 και τα τετραγωνικά...
    Ο "άλλος τρόπος" δεν υπάρχει! Είναι [u]αυθαίρετος.

Νίκος

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2008
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    6
    Ναι, μπορεί να είναι αυθαίρετος, απλά υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να τον χρησιμοποιήσουν εκεί που νοικιάζω και απλά ρωτάω να μαθω πως υπολογιζεται...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Το "αυθαίρετος" σημαίνει ότι κάποιος το κάνει έτσι επειδή έτσι του γουστάρει, χωρίς να ακολουθεί κάποιο κανόνα. Επομένως, δεν μπορώ να γνωρίζω πώς το κάνει! Μόνο ο ίδιος το ξέρει.

Νίκος

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    quote:Originally posted by nyannaco

quote:Originally posted by natasa
    Ο "άλλος τρόπος" δεν υπάρχει! Είναι [u]αυθαίρετος.

Νίκος
    ΚΟΙΝΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
    Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ Μ#Λ#ΚΙΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ[}]

και ότι τον συμφέρει....
    Εγώ πάντως πρώτη φορά ακούω τέτοιο πράγμα, έστω και αυθαίρετο, δλδ με τετραγωνικά ένα ποσοστό και το άλλο με τις ώρες...
    Μιλάμε για μεγάλη επιστήμη....

Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by peris
    Εγώ πάντως πρώτη φορά ακούω τέτοιο πράγμα, έστω και αυθαίρετο, δλδ με τετραγωνικά ένα ποσοστό και το άλλο με τις ώρες...
    Μιλάμε για μεγάλη επιστήμη....
    Ασχετε! Τσάμπα τα λεφτά που δώσαμε να σε σπουδάσουμε, ποτέ δεν πάταγες στη σχολή απ'ότι φαίνεται [V]

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Περικλή σκέψου όμως ότι έτσι κάνεις και οικονομία στα ρολόγια του πίνακα αυτονομίας. Εάν έχεις 5 διαμερίσματα βάζεις μόνο ένα ρολόι στον πίνακα.

Με εκτίμηση.
    Κώστας.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2008
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    6

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Εαν παντως καταφέρω να τον μαθω τον τρόπο, θα σας τον γραψω εδω να γελασουμε ολοι μαζι!

Δικαιώματα απάντησης