Σελίδα 8 από 10 ΠρώτοΠρώτο ... 678910 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 71 μέχρι 80 από 98

Θέμα: Συντελεστές κατανομής δαπανών θέρμανσης.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2008
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    20

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by nyannaco

Το πρώτο σου σχόλιο είναι σωστό. Ανεξάρτητα από αυτό, η θερμιδομέτρηση είναι γενικά πολύ πιο δίκαιος τρόπος κατανομής από την ωρομέτρηση. Αν κάνεις μια αναζήτηση για θερμιδομέτρηση / θερμιδομετρητές μέσα στο forum, Θα βρεις αρκετές σχετικές αναφορές. [...]
    Καμια αντιρρηση, αλλά τι γινεται αν εχεις ηδη εγκαταστησει ωρομετρητες. Ο υδραυλικος που μας εγκατεστησε τη θερμανση λεει οτι δεν τοποθετουνται εκ των υστερων θερμιδομετρητες γιατι πρακτικα δε χωρανε εκει οπου θα επρεπε να μπουνε.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2008
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    20
    quote:Originally posted by dipoli

Ο κανονισμός κατανομής δαπανών βρίσκεται εδώ

Επίσης αν ψάξετε στο φόρουμ υπάρχουν πάρα πολλά topics σχετικά με την κατανομή δαπανών όπου΄θα βρείτε απαντήσεις στα ερωτήματα σας. [...]
    Ευχαριστω. Με βαση τις πληροφοριες σε αυτο το φορουμ συνεταξα ενα φυλλο στο Excel με την κατανομη δαπανων, και ας μην εχω σπουδασει μηχανικος. Δε λεω οτι δεν χρειαζονται οι μηχανικοι, αφου τα εμβαδα των χωρων και των παραπλευρων επιφανειων τα υπολογισα απο τα σχεδια του μηχανικου, και τις απωλειες Qi τις αντεγραψα απο τη μελετη θερμανσης του υδραυλικου. Απλά αν εχει κανεις ολες αυτες τις πληροφοριες συγκεντρωμενες, δε βλεπω γιατι δεν μπορει να τα βαλει στο Excel και να κανει τη δουλεια του.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by kanenas
    Καμια αντιρρηση, αλλά τι γινεται αν εχεις ηδη εγκαταστησει ωρομετρητες. Ο υδραυλικος που μας εγκατεστησε τη θερμανση λεει οτι δεν τοποθετουνται εκ των υστερων θερμιδομετρητες γιατι πρακτικα δε χωρανε εκει οπου θα επρεπε να μπουνε.
    Στο αν χωράνε ή όχι δίπλα στους συλλέκτες των διαμερισμάτων πιθανότατα έχει δίκιο. Δεν μπορούμε εμείς να το ξέρουμε από εδώ χωρίς να έχουμε δει, αλλά είναι μάλλον απίθανο να έχουν αφήσει χώρο στην κατασκευή για μελλοντική προσθήκη, ειδικά αφού ο ίδιος ο εγκαταστάτης είναι, όπως διαφαίνεται, αρνητικός.

Αυτό που δεν μου κάθησε είναι το εξής:
    quote:απο τη μελετη θερμανσης του υδραυλικου
    Εννοείς ότι πήρες τη μελέτη από τον υδραυλικό, ή ότι την έκανε ο υδραυλικός;;;

Νίκος

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2008
    Θέση
    Athens, , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    4
    quote:Originally posted by nyannaco

Χρεώνοντας μισές-μισές τις ώρες στα δύο επίπεδα ρίχνετε τους υπόλοιπους, όπως σωστά υποψιάζεσαι.
    Κάθε μεζονέτα με μία ζώνη θέρμανσης (μία ΗΒ) θα πρέπει να χρεώνεται όλες τις ώρες που γράφει ο ωρομετρητής της και για τα δύο επίπεδά της, εφ'όσον όση ώρα η ΗΒ είναι ανοιχτή θερμαίνει και τα δύο επίπεδα.
    Ιδανικά θα έπρεπε κάθε επίπεδο να είναι αυτόνομη ζώνη με δικό του ΘΧ, ΗΒ και ωρομετρητή (και ακόμα καλύτερα θερμιδομετρητή, αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα). Με την υπάρχουσα κατάσταση, η χρέωση όλων των ωρών στο κάθε επίπεδο είναι μια δίκαιη λύση.
    Οσο για τον ιδιοκτήτη που "έσπασε" σε δύο αυτονομίες, έχει και δύο ωρομετρητές αντίστοιχα, ή "γράφουν¨και οι δύο στον ίδιο;

Νίκος
    Συγνώμη που άργησα να απαντήσω και κυρίως να ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σας. Ο ιδιοκτήτης που έσπασε σε 2 αυτονομίες έχει 2 ωρομετρητές και είναι ο πιο δίκαιος, αλλά μόνο σε αυτόν είχε προβλεφθεί από την υδραυλική εγκατάσταση του καλοριφέρ.

@ Mark. Αν εννοείς να κάνω το ίδιο και να σπάσω σε 2 ωρομετρητές, δε μπορώ γιατί δεν έχω 2 ηλεκτροβάνες που να τροφοδοτούν ανεξάρτητα τον κάθε όροφ.

Και οι 2 μου συστήσατε να χρεώνουμε αυτούσιες όλες τις ώρες και στους 2 ορόφους και αυτό μου φαινόταν δίκαιο από την αρχή, απλά είχα προβληματιστεί από το γεγονός ότι 2 μηχανολόγοι μου είχαν πει ότι έτσι δεν θα είναι δίκαιο για τους ιδιοκτήτες των μεζονετών.

Ίσως εννοούσαν ότι επειδή οι χώροι σε κάθε όροφο έχουν υπολογιστεί σαν ανεξάρτητες ιδιοκτησίες σε κάθε όροφο, από τη στιγμή που είναι ενωμένοι με εσωτερική σκάλα, πάει η θέρμανση από τον έναν στον άλλον και κατά συνέπεια αντιστοιχεί λιγότερη χρέωση στη συνολική ιδιοκτησία.

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2006
    Θέση
    76185 Karlsruhe, , Germany.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    453
    Φίλε rigasnic ,

πρώτον σου εύχομαι ότι επιθυμείς για το 2009.

Στο θέμα αξιολόγησης ωρομετρητών(ΩΜ) / θερμιδομετρητών(ΘΜ) επαναλαμβάνω εδώ ακόμη μία φορά για το forum

Οι ενδείξεις των ΩΜ δεν έχουν ΟΥΔΕΜΙΑ αξία και αξιοπιστία. Είναι
    απλώς έγκατάσταση "για τα μάτια" και είναι μόνο φτηνοί. Δηλαδή εγκαθιστώντας τους πετάς τα λεφτά σου - όσο φτηνοί και αν είναι -
    από το παράθυρο.

Επομένως μόνο με ΘΕΡΜΙΔΟΜΕΤΡΗΤΕΣ έχεις αυτό που θέλεις.

Λύσεις όσον αφορά το κόστος των ΘΜ και την αντικατάσταση
    των ΩΜ υπάρχουν.

Νίκος

Nikos

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2008
    Θέση
    Athens, , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    4
    @ Pirate:
    quote:rigasnic. Η περίπτωση η δική σου με πονοκεφαλιάζει εδώ και 15 χρόνια. Απόλυτη λύση στο πρόβλημα δεν υπάρχει. Ο νόμος δεν τις προβλέπει τις μαιζονέτες. Με αυτές στον 3ο & 4ο έχω μετέλθει όλες τις τακτικές. Υπάρχει μία καλύτερη την οποία θα σου ποστάρω κάποια άλλη στιγμή διότι τώρα μετά το ποστ αυτό λέω να ακούσω τουλάχιστον για μια ώρα δίχως πληκτρολόγια και οθόνες: το Division bell (Ξεκινάω: Marooned!!, High hopes!!! .....)
    Αυτό το περιμένω πιο πολύ με περιέργια παρά από όφελος. Επίσης αυτόν τον τρόπο υπολογισμού για τα boiler που είναι νόμιμο 100% το έχετε γράψει κάπου στο φόρουμ;

@ Nikos Mavrofidis: Μην το λες σε μένα. Για μένα μακάρι να είχα ενα ανεξάρτητο λεβητάκι, όπως είχα στην Αγγλία που και το έκαιγα όσο ήθελα και με τις θερμοκρασίες που ήθελα και δεν πλήρωνα πολλά.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    quote:
    1. Αυτό το περιμένω πιο πολύ με περιέργια παρά από όφελος.
    2. Επίσης αυτόν τον τρόπο υπολογισμού για τα boiler που είναι νόμιμο 100% το έχετε γράψει κάπου στο φόρουμ;
    Μου άρεσε που μαζί με τ' άλλα μετέφερες κι αυτό: «μετά το ποστ αυτό λέω να ακούσω τουλάχιστον για μια ώρα δίχως πληκτρολόγια και οθόνες: το Division bell (Ξεκινάω: Marooned!!, High hopes!!! .....)»

Το ωραίο είναι ότι μόλις το ξανάδα θυμήθηκα το βράδυ εκείνο, τα παράτησα όλα και αφιερώθηκα κανά δυο τρεις ώρες παραμερίζοντας χαρτιά, κινητά, οθόνες, ποντίκια ...μπήκα!
    Και τώρα που «βγήκα» έμειναν πίσω όλα και τι λένε αύριο που περιμένουν συνεργεία, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί; Πρέπει λοιπόν να προσέχετε τι μου κάνετε copy-paste άλλη φορά!

1. Δεν θα αργήσει. Πρέπει πρώτα να εξηγηθεί καλά ο πίνακας για να καταλάβουν όλοι τι χρεώνονται και τι ακριβως υποδηλώνουν τα περίεργα εi & fi.
    2. Ο νόμος δυστυχώς δεν καλύπτει τα boilers. Απλά έχουμε να προτείνουμε δίκαια λύση η οποία όμως δεν καλύπτεται από τον νόμο! Είναι λίγο σχήμα οξύμωρο...

Υ.Σ.
    Και να τι έπαθα! Συνεχίζω...

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2008
    Θέση
    Athens, , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    4
    quote:Originally posted by Pirate

Το ωραίο είναι ότι μόλις το ξανάδα θυμήθηκα το βράδυ εκείνο, τα παράτησα όλα και αφιερώθηκα κανά δυο τρεις ώρες παραμερίζοντας χαρτιά, κινητά, οθόνες, ποντίκια ...μπήκα!
    Και τώρα που «βγήκα» έμειναν πίσω όλα και τι λένε αύριο που περιμένουν συνεργεία, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί; Πρέπει λοιπόν να προσέχετε τι μου κάνετε copy-paste άλλη φορά!
    Χίλια συγνώμη. Βοηθάει να κάνουμε edit το προηγούμενο post μου; []

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    quote:Originally posted by rigasnic
    Χίλια συγνώμη. Βοηθάει να κάνουμε edit το προηγούμενο post μου; []
    Τώρα δεν γίνεται!

Είναι σαν να πεις στη γυναίκα σου: «είμαι ερωτευμένος με άλλη!»
    ...και στη συνέχεια να της ζητάς χίλια συγνώμη! Δεν πιάνουν!

ή άλλως όπως λέμε και στη Θερμοδυναμική ήταν ένα: «non reversible process»
    και επί το ελληνικότερον: «μία αντεπίστρεπτη μεταβολή»

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Ερώτηση:
    Υπάρχει κάποια νομοθεσία η οποία να επιβάλλει την τοποθέτηση της ηλεκτροβάνας θέρμανσης σε κοινόχρηστο χώρο (π.χ. κλιμακοστάσιο?) και όχι εντός των διαμερισμάτων??
    Ρωτώ διότι έχω βάσιμες υποψίες (για κάποιο περίπτωση οικοδομής όπου οι βάννες αυτονομίας είναι εντός των διαμερισμάτων), ότι κάποιος ένοικος ''σκαλίζει'' την βάννα με αποτέλεσμα να μην χρεώνεται σε ώρες παρόλο που θερμαίνεται το διαμέρισμά του.
    Πως μπορεί κάποιος να αντιμετωπίσει νομικά μια τέτοια περίπτωση???
    Ευχαριστώ!!!

Δικαιώματα απάντησης