Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 1234 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 11 μέχρι 20 από 45

Θέμα: Η θλιβερή πραγματικότητα του ΦΑ στην Ελλάδα...

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Uganda
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    133

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Συγνώμη για την αργοπορία παιδιά,αλλα βλέπετε είναι σαιζόν συντηρήσεων και έτρεχα "ωσάν τον ομοφυλόφιλο".
    Λοιπόν andronoglοu,σου έστειλα μερικές φωτογραφίες.Σύντομα θα στείλω και τις άλλες γιατί ανακάλυψα ότι είχαν κατα λάθος σβηστεί.
    Κοιτάξτε και θαυμάστε !!!!!

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Uganda
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    133
    Α,και κάτι άλλο...
    Τις προάλλες,με πήραν τηλέφωνο από ένα κοινωφελή οργανισμό (δεν λέω όνομα βέβαια) στου οποίου τα κτίρια έχω την συντήρηση.Στα κεντρικά,έβαλαν αέριο.Ο λέβητας είναι Χρυσολούρης "Μασίνα",δεκαετίας του 60.Ο καυστήρας (ο οποίος είναι Riello RL 28),μου είπαν ότι αλλάχθηκε,αλλά ο λέβητας ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ [:0].
    Ούτε λίγο,ούτε πολύ,από την ΕΠΑ τους είπαν ότι ο λέβητας δεν έχει πρόβλημα να λειτουργήσει με αέριο. "Βρε καλοί μου,βρε χρυσοί μου" να τους λέω εγώ, "τί πάτε να κάνετε? Ποιός σας είπε ότι το καζάνι αυτό μπορεί να λειτουργήσει με αέριο ? Καταλαβαίνευτε ότι θα σας ξεσκίσει η κατανάλωση ? Επισης,παλεύω χρόνια να σπάσω τα παλιά πετρώματα από την ασυντηρησία που υπήρχε πριν αναλάβω εγώ. ΄Πάτε να βάλετε αέριο σ' αυτόν τον μαντρακά ???"
    Τίποτα αυτοί...
    Από την τεχνική υπηρεσία του οργανισμού,με πήραν και με πίεσαν να πάω και να καθαρίσω τον λέβητα πριν βάλω τον καυστήρα (ούτε και ξέρω τι μάρκα καυστήρα διάλεξαν (Δεν ήξεραν-η ΕΠΑ βλέπετε και οι τάτσι μητσι της) να ανάψω και να τους δώσω φύλλο ελέγχου και λοιπά...
    Απλά τους είπα από τηλεφώνου ότι αρνούμαι να κάνω το οτιδήποτε με αυτόν τον λέβητα,που με ένα καυστήρα καραμπινάτο σαν τον Riello RL,πάλι μου έβγαζε την ψυχή να δώσει καυσαέρια της προκοπής (ναι,έχει ελατήρια,εγώ τα έβαλα,αλλά πάλι οριακά ήτανε).
    Πιέσανε αυτοί,μουλάρωσα εγώ,μου έκλεισαν το τηλέφωνο...
    Επίσης στον ίδιο χώρο υπάρχει άλλο ένα καλοριφέρ (λέβητας ΘΑΝΟ με καυστήρα Bentone) πετρελαίου χωρίς τοίχο,άρα στο ίδιο δωμάτιο.Αυτό επιτρέπεται...?
    Επίσης ο χώρος είναι σκέτο μπουντρούμι,μονίμως μέσα στην λάσπη,λόγω κάποιου φρεατίου που φέρνει νερά εκεί μέσα.
    Πέστε μου ρε παιδιά καμμιά γνώμη...Τί να έκανα???Να έκανα μόκο σε όλα αυτά ?
    Είμαι σίγουρος ότι η ΕΠΑ θα έστειλε κάποιον τάτσι-μήτσι της και θα έκανε την δουλειά.Τώρα,πώς πέρασε αυτή η δουλειά....άσε καλύτερα.
    Εδώ εργολάβος,μου παραδέχτηκε ανοιχτά ότι "τά 'χωσε" στον ελεγκτή,για να κάνει τα στραβά μάτια σε παρατυπίες και να δώσει το ΟΚ για αέριο...
    Και μετά μου λέτε για αέριο.ΠΩΣ ???? ΤΙ ???? Με ΠΟΙΟΝ ???
    Ατάνατο Ελλάντα

Super Moderator
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2006
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    528
    quote:Originally posted by deeper ground

Ο λέβητας είναι Χρυσολούρης "Μασίνα",δεκαετίας του 60.Ποιός σας είπε ότι το καζάνι αυτό μπορεί να λειτουργήσει με αέριο ? Καταλαβαίνευτε ότι θα σας ξεσκίσει η κατανάλωση ? Επισης,παλεύω χρόνια να σπάσω τα παλιά πετρώματα από την ασυντηρησία που υπήρχε πριν αναλάβω εγώ. ΄Πάτε να βάλετε αέριο σ' αυτόν τον μαντρακά ???"
    Εδώ θα διαφωνίσω ! Ένσταση ! Ο διάσημος αυτός λέβητας εάν γίνουν αυτά που πρέπει,σε πληροφορώ ότι δουλεύει πολύ καλύτερα απο πολλούς σύγχρονους λέβητες και μάλιστα με βαθμό απόδοσης πάνω απο 92%,και με CO κάτω απο 10ppm .
    Σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο η κατάσταση που βρίσκεται αλλά τίποτα δεν είναι αναστρέψιμο.Τώρα θα μου πείς,μα δέν έχει CE....Μήπως και αυτοί που έχουν...........
    :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::
    Don't try to bribe me.You can't afford my rates!

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Uganda
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    133
    Ωραία λοιπόν...ας δεχθούμε ότι ο λέβητας "στις καλές του" έβγαζε τα καυσαέρια που μου λές,συνάδελφε.Και το δέχομαι γιατί έχουν περάσει κάμποσα καζάνια σαν αυτό από τα χέρια μου στο παρελθόν και δεν είχα παράπονο.
    Όμως επαναλαμβάνω ότι ήταν σε κακή κατάσταση λόγω παλαιών πετρωμάτων και το κυριότερο,το λεβητοστάσιο είναι ΦΡΙΚΤΟ (δεν υπερβάλλω,το εννοώ...).Επιτρέπεται εγκατάσταση αερίου να δουλεύει σε ένα τέτοιο περιβάλλον,με νερά και λάσπες παντού ?Υπηρξαν φορές που η λάσπη ήταν τουλάχιστον 3 εκατοστά ύψος (το πόδι μου βούλιαζε)λόγω του ότι ¨
    1.Όταν βρέχει,περνάνε νερά από την βροχή μέσα
    2.Κάποια αποχέτευση φέρνει νερά συνέχεια και ποτέ οι ιθύνοντες δεν μπόρεσαν να βρούν απο ποιό φρεάτιο προερχόταν,οπότε άφησαν την κατάσταση ώς είχε.
    Αν παρ' όλα αυτά μου πείς ότι και πάλι δεν υπάρχει πρόβλημα,τότε θα παραδεχθώ ότι μάλλον κινδυνολογώ άδικα και το παρακάνω.
    Όταν όμως ακούω παντού "Δεν αγγίζουμε τίποτα,υπογράφουμε αρνητικό φύλλο ελέγχου και την κοπανάμε",ακόμα και από εκείνους που με δίδαξαν στο σεμινάριο (να΄ναι καλά οι άνθρωποι...με ξεστράβωσαν λίγο),εγώ τι να κάνω...?
    Τελικά ρε παιδιά τι είναι σωστό και τι λάθος???
    Μήπως είμαι τρελός...μήπως τάχω χαμένα...Ούπς...αυτό το έχει πεί κάποιος άλλος πρίν,συγνώμη ρε παιδιά
    Καλυνύχτα και τα λέμε σύντομα ελπίζω.
    ΥΓ. andronoglou,σου έστειλα κι άλλη φωτογραφία.Λυπάμαι όμως,γιατί δέν σκέφτηκα το ζώον να πάρω φωτογραφία το αυτοκόλητο του "κατσικοκλέφτη" για αποδείξεις.Maybe some other time...

Super Moderator
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2006
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    528
    quote:Originally posted by deeper ground

1.Γειά σας.Είμαι συντηρητής καυστήρων,και μάλιστα "καθαρόαιμος" (δηλαδή ασχολούμαι με τον τομέα μου,κι όχι λίγο υδραυλικά,λίγο ηλεκτρ/κα,λίγο κλιματιστικά κλπ )από το 1990.
    2.ενώ εγώ χάνω την προσφορά γιατί έβαλα μέσα και τον λέβητα,ε,τι να πώ...
    3.Απλά είμαι τέτοιος τύπος τεχνίτη και ανθρώπου.Βλέπεις δεν αντέχω να βλέπω κατι τέτοια σαν αυτά που προανέφερα.Πές με ρομαντικό,πές με άνθρωπο απο άλλο πλανήτη....
    4.Επισης,παλεύω χρόνια να σπάσω τα παλιά πετρώματα από την ασυντηρησία που υπήρχε πριν αναλάβω εγώ.
    5.Πέστε μου ρε παιδιά καμμιά γνώμη...Τί να έκανα???Να έκανα μόκο σε όλα αυτά ?
    6.Όταν όμως ακούω παντού "Δεν αγγίζουμε τίποτα,υπογράφουμε αρνητικό φύλλο ελέγχου και την κοπανάμε",ακόμα και από εκείνους που με δίδαξαν στο σεμινάριο (να΄ναι καλά οι άνθρωποι...με ξεστράβωσαν λίγο),εγώ τι να κάνω...?
    7. ¶ρχισα να αναρωτιέμαι,άν τελικά αυτή η χώρα που ζούμε,με την νοοτροπία της "αρπαχτής" που μας διακατέχει (τα ακούτε κύριοι "τάτσι΄μητσι-κώτσι" των ΕΠΑ ?),
    Δέν θέλω να το παίξω έξυπνος,αλλά αυτά που μας λές κατά κάποιο τρόπο,το ένα αναιρεί το άλλο.
    Δηλαδή,πώς ασχολείσαι μόνο με την ιδιότητα του συντηρητή και ταυτόχρονα δίνεις προσφορά για λέβητα ;
    Πώς γίνεται να παλεύεις χρόνια με τα πετρώματα,αφού αρκεί ένα service(με συρμάτινες βούρτες,ντίζα σε δράπανο και υδροβολή)για να εξαφανιστούν ;
    Αφού τόσα χρόνια είσαι συντηρητής εκεί γιατί απο την πρώτη στιγμή δεν έδωσες "αρνητικό φύλλο ελένχου" ,όπως λές αλλά το ανέλαβες και μάλιστα εξακολουθούσες και συντηρούσες την εγκατάσταση μέχρι πρόσφατα ; Τί ήταν διαφορετικό,τότε ; Το καύσιμο ; Δηλαδή το πετρέλαιο θεωρείς ότι είναι ποιό ακίνδυνο απο το αέριο ; Αυτό δεν το θεωρείς "αρπαχτή" ;
    Επαναλαμβάνω και πάλι δεν έχω καμία διάθεση να σε προσβάλω ! Εξάλου δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε,ούτε σε ξέρω προσωπικά.Απλώς τα λεγόμενά σου με βάζουν σε σκέψεις............
    :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::
    Don't try to bribe me.You can't afford my rates!

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Uganda
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    133
    Λοιπόν,ας απαντήσω στα ερωτήματά σου.
    1.Άν δώσω προσφορά για αέριο,αυτό γίνεται σε συνεργασία με πιστοποιημένο και έμπειρο υδραυλικό και μηχανολόγο.Εγώ αναλαμβάνω ΑΥΣΤΗΡΑ το κομμάτι μου.
    2.Όταν ανέλαβα την συντήρηση εκεί,ο λέβητας ήταν σε ακόμα χειρότερη κατάσταση.Την πρώτη φορά έφαγα 5 σπρέυ για να τον φέρω σε μια πιο αποδεκτή κατάσταση.Από τότε,χρόνο με τον χρόνο,λίγο λίγο (ξέρεις πώς είναι αυτά τα πράγματα) βγαίνει και κάτι ακόμα από τα παλιά πετρώματα.Πρίν 2 χρόνια κατάφερα και πέρασα και τα ελατήρια και έριξα και την θερμοκρασία εξόδου αρκετά.Ως τότε,ΝΑΙ,έβαζα παρατήρηση στο φύλλο ελέγχου για την μεγάλη έξοδο καυσαερίων και ΝΑΙ το έβγαζα αναγκαστικά εκτός ορίων.
    3.Όσον αφορά την υγρασία και την λάσπη,αυτή χειροτέρεψε την περσινή σαιζόν.Ζήτησα να κάνουν κάτι γι αυτό από την τεχνική υπηρεσία τους,μου είπαν 'εντάξει,θα δούμε' και δεν έκαναν τίποτα.Να τους βάλω το μαχαίρι στον λαιμό...? Έλπιζα κι εγώ το ζώον.Στο τέλος μου είπαν "Ωωωωχ...δεν γίνεται.Άκου μάστορα.Άμα θέλεις,καλώς.Αλλιώς πές μας να βρούμε άλλον"
    Ρωτάω λοιπόν:
    Έτσι εύκολα παρατάς 7 συντηρήσεις?Γιατί βλέπεις,αυτά τα πράματα είναι "ή όλα ή τίποτα".
    ΝΑΙ.έκανα κι εγώ τους συμβιβασμούς μου,αν το θέλεις έτσι...
    Αλλά ειλικρινά,ποιός μάστορας δεν αναγκάζεται να κάνει κάποια στιγμή τέτοιους συμβιβασμούς?Έστω και λίγους...
    Άν τα λεγόμενά μου,δείχνουν μάστορα αφελή,ε,εντάξει.Πέστε με αφελή.
    Ούτε τον ξερόλα κάνω,ούτε είμαι.Εξασκώ ένα από τα λεγόμενα "επαγγέλματα τεχνολογίας" (όπως το αποκαλούνε μερικοί),που σημαίνει ότι αφού η τεχνολογία εξελίσσεται,΄΄οσο έμπειρος και να είσαι,πάντα μαθαίνεις.
    Επαναλαμβάνω ότι δέχομαι ότι μπορεί να τα παραλέω,ή να ανησυχώ άδικα,αλλά στην τελική ρε παιδιά,θέλω να κοιμάμαι ήσυχος.
    Και τέλος (συγνώμη,καταλαβαίνω ότι συνήθως μακρυγορώ)στο πετρέλαιο,μετά πό τόσες και τόσες δεκαετίες που υπάρχει σ' αυτήν την χώρα,παρατυπίες στα λεβητοστάσια "ψιλοσυγχωρούνταν".Στο ΦΑ,οι πιό πολλοί μου λένε "προσοχή !!! ΜΗΝ αφήνεις τίποτα στην τύχη".
    Ε,αυτά ακούω και "ψάχνομαι"...
    Μήν με παρεξηγείς,κάπου σαν "φρέσκος" στο αέριο,ρωτάω και "ψάχνομαι" να βγάλω μιά άκρη σ' αυτή τη χώρα που ζώ.
    Άν παρ' όλα αυτά δημιουργώ αμφισβητήσεις,ε τότε,συγνώμη,καλα να πάθω
    Καληνύχτα παιδια και,φίλε burnerman,καμμία παρεξήγηση,μην κολλάς.Μ' αρέσει ο διάλογος και η κριτική.
    Χώσε,άμα νοιώθεις ότι χρειάζεται

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820
    Ιδού οι φωτογραφίες. Τις έχω μεγαλώσει λίγο για να φαίνονται καλύτερα εδώ.

=================================================
    Η εξίσωση είναι σωστή γιατί είναι όμορφη. - Dirac

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Uganda
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    133
    Andronoglou,ευχαριστώ για την εξυπηρέτηση.
    Σύντομα ακολουθούν και οι άλλες...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820
    Προσωπικά πάντως, εκείνο το λεβητοστάσιο με τα νερά και τις λάσπες μέσα, πολύ θα ήθελα να το δω, έστω και σε φωτογραφία!
    Γιατί μιας και πρόκειται για "κοινωφελή" οργανισμό, έχω και την απορία που πάνε τα λεφτά μου με τόσους φόρους που πληρώνω...
    =================================================
    Η εξίσωση είναι σωστή γιατί είναι όμορφη. - Dirac

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Uganda
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    133

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Λυπάμαι andronoglou,αλλά δεν είναι αυτό που νομίζεις
    Δεν μιλάω για ΔΕΚΟ...Έίναι κάτι άλλο.
    Οπότε μήν ανησυχείς,δεν πάνε τα λεφτά σου εκεί.
    Έμαθα και νέα για το λεβητοστάσιο που η σωλήνα της παροχής παρνάει από το παράθυρο."Άρχισαν τα όργανα"...
    Κάτοικος της πολυκατοικίας έκανε μήνυση "κατά παντός υπευθύνου" γιατί δέν θέλει να επικοινωνεί το "παράθυρο φυσικού αερισμού" του λεβητοστασίου με το γκαράζ.
    "Ανοίξτε αλλού παράθυρο,ξαναγυρίστε στο πετρέλαιο,δεν με ενδιαφέρει,εγώ δεν θέλω να επικοινωνεί το λεβητοστάσιο με το γκαράζ,γιατί ακριβώς κάτω από κει παρκάρω το αμάξι μου" ειπε...[:0]
    Τρείς λαλούν...
    Με πήρε λοιπόν ο διαχειριστής και με ρώτησε τι να κάνει.Τώρα εγώ τι να πώ...άλλος έκανε την εγκατάσταση,ούτε ήξερα τίποτα τότε.Ούτε και με έχουν καλέσει για δουλειά,παρά μόνο για να αλλάξω ένα μοτέρ ηλεκτροβάνας σε όροφο πρίν κανα τρίμηνο.Οπότε το μόνο που του είπα,είναι ότι άμα θέλει, να του δώσω ένα αντίγραφο του κανονισμού εσωτερικών εγκαταστάσεων σε .pdf ,κι ας πορευθούν με αυτό για αρχή.
    Τί θα γίνει,ο θεός και η ψυχή τους...
    Υποπτεύομαι ότι άμα έρθουν "επίσημοι πραγματογνόμωνες" για την εγκατάσταση,θα αρχίσουν τα ντράβαλα...
    Είδομεν.

Δικαιώματα απάντησης