Α,και κάτι άλλο...
Τις προάλλες,με πήραν τηλέφωνο από ένα κοινωφελή οργανισμό (δεν λέω όνομα βέβαια) στου οποίου τα κτίρια έχω την συντήρηση.Στα κεντρικά,έβαλαν αέριο.Ο λέβητας είναι Χρυσολούρης "Μασίνα",δεκαετίας του 60.Ο καυστήρας (ο οποίος είναι Riello RL 28),μου είπαν ότι αλλάχθηκε,αλλά ο λέβητας ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ [:0].
Ούτε λίγο,ούτε πολύ,από την ΕΠΑ τους είπαν ότι ο λέβητας δεν έχει πρόβλημα να λειτουργήσει με αέριο. "Βρε καλοί μου,βρε χρυσοί μου" να τους λέω εγώ, "τί πάτε να κάνετε? Ποιός σας είπε ότι το καζάνι αυτό μπορεί να λειτουργήσει με αέριο ? Καταλαβαίνευτε ότι θα σας ξεσκίσει η κατανάλωση ? Επισης,παλεύω χρόνια να σπάσω τα παλιά πετρώματα από την ασυντηρησία που υπήρχε πριν αναλάβω εγώ. ΄Πάτε να βάλετε αέριο σ' αυτόν τον μαντρακά ???"
Τίποτα αυτοί...
Από την τεχνική υπηρεσία του οργανισμού,με πήραν και με πίεσαν να πάω και να καθαρίσω τον λέβητα πριν βάλω τον καυστήρα (ούτε και ξέρω τι μάρκα καυστήρα διάλεξαν (Δεν ήξεραν-η ΕΠΑ βλέπετε και οι τάτσι μητσι της) να ανάψω και να τους δώσω φύλλο ελέγχου και λοιπά...
Απλά τους είπα από τηλεφώνου ότι αρνούμαι να κάνω το οτιδήποτε με αυτόν τον λέβητα,που με ένα καυστήρα καραμπινάτο σαν τον Riello RL,πάλι μου έβγαζε την ψυχή να δώσει καυσαέρια της προκοπής (ναι,έχει ελατήρια,εγώ τα έβαλα,αλλά πάλι οριακά ήτανε).
Πιέσανε αυτοί,μουλάρωσα εγώ,μου έκλεισαν το τηλέφωνο...
Επίσης στον ίδιο χώρο υπάρχει άλλο ένα καλοριφέρ (λέβητας ΘΑΝΟ με καυστήρα Bentone) πετρελαίου χωρίς τοίχο,άρα στο ίδιο δωμάτιο.Αυτό επιτρέπεται...?
Επίσης ο χώρος είναι σκέτο μπουντρούμι,μονίμως μέσα στην λάσπη,λόγω κάποιου φρεατίου που φέρνει νερά εκεί μέσα.
Πέστε μου ρε παιδιά καμμιά γνώμη...Τί να έκανα???Να έκανα μόκο σε όλα αυτά ?
Είμαι σίγουρος ότι η ΕΠΑ θα έστειλε κάποιον τάτσι-μήτσι της και θα έκανε την δουλειά.Τώρα,πώς πέρασε αυτή η δουλειά....άσε καλύτερα.
Εδώ εργολάβος,μου παραδέχτηκε ανοιχτά ότι "τά 'χωσε" στον ελεγκτή,για να κάνει τα στραβά μάτια σε παρατυπίες και να δώσει το ΟΚ για αέριο...
Και μετά μου λέτε για αέριο.ΠΩΣ ???? ΤΙ ???? Με ΠΟΙΟΝ ???
Ατάνατο Ελλάντα