Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 11 μέχρι 20 από 33

Θέμα: Περί καμινάδας

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2004
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    12

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Βρε παιδιά γιατί είναι τόσο αργό το forum και πολλές φορές βγάζει σφάλμα, τόσο που δεν έχεις υπομονή να περιμένεις.
    Τώρα για το θέμα μου, αν έχετε την ευχαρίστηση να με βοηθήσετε, ορίστε τα δεδομένα. Υπάρχει ένα κτίσμα 95μ2 επιφάνεια, δηλ. 95μ2 υπόγειο (-1,5)+1,5μ , απ’ το οποίο μελλοντικά θα γίνει κατοικίσιμο τα 50μ2 και το υπόλοιπο αποθήκη και λεβητοστάσιο, μετά 95μ2 ισόγειο και 50μ2 1ος όροφος, δηλ. ύψος 1,5+3+3=7,5μ.
    Εγώ θέλω να θερμάνω τα 200μ2 περίπου, τι λέβητας χρειάζεται και τι καμινάδα, την οποία θέλω τώρα να περάσω γιατί είμαι στα σοβατίσματα.
    Θα την βγάλω κατευθείαν από το υπόγειο στην ταράτσα εξωτερικά, (μήπως απαγορεύεται). Ο λέβητας θα μπει στην άκρη στο υπόγειο και θα συνδεθεί στην ίδια πλευρά με την καμινάδα.
    Το κτίσμα κολλάει βόρεια με άλλο κτίσμα.

Super Moderator
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2006
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    528
    Αγαπητέ agrotis,στο μόνο που μπορώ να φανώ χρήσιμος είναι να ανεβάσω το παρακάτω διάγραμμα.
    Θέλω να τονίσω πως είναι ένα διάγραμμα μέσα απο τον κανονισμό της Ε.Π.Α. και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά την μελέτη Μηχανολόγου.
    Επίσης εδώ μέσα δεν γίνονται μελέτες on-line,οπότε πέρα απο συμβουλές δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο..................
    Here you go........:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::
    Don't try to bribe me.You can't afford my rates!

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2004
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    12
    Αγαπητέ burnerman δεν θέλω να μου κάνεις μελέτη, συμβουλή, γνώμη θέλω να μου πεις, ότι π.χ. γι’ αυτό το κτίσμα κατά την γνώμη μου απαιτείται ένας λέβητας, επίτοιχος ή όχι, ισχύος περίπου 30-50 Κw και θα χρειαστεί καμινάδα 20x20 cm και ότι καλό είναι η καμινάδα να είναι από λαμαρίνα, μονωμένη κτλ. κτλ. Τι να το κάνω το διάγραμμα.
    Πάντως ευχαριστώ για την διάθεση που έχετε να βοηθήσετε, έξ’ άλλου νομίζω πως αυτός είναι και ο σκοπός του forum.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820
    Θα μας βοηθούσε πολύ να δούμε μερικές φωτογραφίες από το κτήριο στην πλευρά που σχεδιάζεις να βάλεις την καμινάδα, και σε σχέση με τα διπλανά κτήρια, γιατί αυτό που φτιάχνεις είναι χαμηλό και ενδεχομένως η επίδραση διπλανών κτηρίων ή ακόμα και άλλων φυσικών εμποδίων, δέντρων κτλ να είναι υπολογίσιμη.
    Βγάλε φωτογραφίες από όλες τις πλευρές σε γενική άποψη της περιοχής, όχι μόνο το δικό σου κτίσμα.
    Επίσης φωτογραφίες από το υπόγειο, στο σημείο που ενδέχεται να κατασκευαστεί το λεβητοστάσιο είναι χρήσιμες.
    Τώρα μιλώντας γενικά, οι καλύτερες καμινάδες είναι οι ανοξείδωτες μονωμένες διπλού τοιχώματος, σωστά στηριγμένες και με συλλέκτη συμπυκνωμάτων στην έξοδο του λέβητα. Είναι η πλέον ακριβή λύση, αλλά αυτό είναι και το μοναδικό της μειονέκτημα, τοποθετείται και αργότερα, οπότε δεν υποχρεούσαι να την κατασκευάσεις τώρα που είσαι στο στάδιο των επιχρισμάτων.
    Αν τώρα δεν πας σε ανοξείδωτη αλλά σε τσιμεντένια, εκεί θα έχεις περισσότερες έως πολύ περισσότερες υγροποιήσεις και αν η καμινάδα δεν είναι εύκολα επισκέψιμη, δηλαδή εξωτερική, και προκύψει κάποιο πρόβλημα μπορεί να μπλέξεις πολύ, διάβασε και παλιότερα θέματα που διάφοροι αναφέρουν προβλήματα με ολόκληρους τοίχους να έχουν μουσκέψει από την υγρασία που παράγει μια τέτοια καμινάδα, χτιστή μέσα στον τοίχο, και φαντάσου και τη φασαρία που απαιτείται για να επισκευαστεί μια τέτοια ζημιά...
    Όσο για το άλλο, ναι, το forum δεν πάει και πολύ γρήγορα τελευταία, παλιά πήγαινε πολύ σφαίρα αλλά πήρε μερικές κλήσεις για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας και μαζεύτηκε...
    =================================================
    Η εξίσωση είναι σωστή γιατί είναι όμορφη. - Dirac

Super Moderator
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2006
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    528
    quote:Originally posted by agrotis

Αγαπητέ burnerman δεν θέλω να μου κάνεις μελέτη, συμβουλή, γνώμη θέλω να μου πεις, ότι π.χ. γι’ αυτό το κτίσμα κατά την γνώμη μου απαιτείται ένας λέβητας, επίτοιχος ή όχι, ισχύος περίπου 30-50 Κw και θα χρειαστεί καμινάδα 20x20 cm και ότι καλό είναι η καμινάδα να είναι από λαμαρίνα, μονωμένη κτλ. κτλ. Τι να το κάνω το διάγραμμα.
    Πάντως ευχαριστώ για την διάθεση που έχετε να βοηθήσετε, έξ’ άλλου νομίζω πως αυτός είναι και ο σκοπός του forum.
    Έχουν ακουστεί πολλά κατα διαστήματα για υπολογισμούς στο περίπου,με το μάτι και για μελέτες του ποδαριού.
    Πώς μπορώ να προτείνω κάτι κατά προσέγγιση όταν δεν γνωρίζω κάν τις πραγματικές ανάγκες του κτιρίου.
    Έχει μόνωση και εάν ναί,τι ;
    Θές μπόιλερ ή ταχυθερμαντήρα ;
    Σε ποιά περιοχή βρίσκεται η κατοικία ; κ.τ.λ...........
    Με ποιά οικονομικά κριτίρια θα προτείνω κάτι,όταν στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι οικονομικά ασύμφορο να γίνει ;
    Ο χώρος της θέρμανσης,(εγώ εκεί κινούμε άρα δεν μπορώ να έχω πλήρη άποψη για τους υπόλοιπους),καταδυναστεύτε απο τυχάρπαστους που στο περίπου κάνουν δουλειές !
    Το ξέρετε ότι η Ευρώπη γελάει μαζί μας γιατί είμαστε η μοναδική αγορά που πουλάνε τόσες πολλές συσκευές απο 28 KW και πάνω ;
    Φίλε diamond,θα δανειστώ την υπογραφή σου.... Τι να λέει......
    :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::
    Don't try to bribe me.You can't afford my rates!

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2004
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    12
    Εγκαταστάσεις θέρμανσης.
    ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ...
    Δηλ. βρε παιδιά αν κατάλαβα καλά, πρέπει να κάνω πρώτα την μελέτη και μετά να σας ρωτήσω αν είναι σωστά αυτά που λέει η μέλέτη;
    Δεν μπορεί κάποιος να πει την γνώμη του, δεν θα τον πάρω το κεφάλι, μία συμβουλή απλά ήθελα και δεν την πήρα, καμινάδα ήθελα να βάλω και όχι διαστημόπλοιο και την ήθελα τώρα που έχω τους σοβατζήδες να τελειώνω, γιατί την μελέτη και τον λέβητα δεν ξέρω πότε θα τον περάσω.
    Πάντως ρωτώντας άλλους με ίδια σπίτια και ακόμα και μηχανικούς πήρα γνώμες και αποφάσισα και έβαλα οικολογικό τσιμενταγωγό 20x20 τον επένδυσα τον έστησα και έγινε και το σοβάτισμα και τελείωσα.
    Μήπως έπρεπε να βάλω 17,5x17,5 ?
    Δεν θέλω τώρα γνώμες αν έκανα καλά, κρατήστε τις γιά το εαυτό σας,
    θεωρίες και διαγράμματα ξέρω και γω να αντιγράφω και να τις παρουσιάζω.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2006
    Θέση
    Αθήνα, , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    9

Εγκαταστάσεις θέρμανσης.
    ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ...
    Δηλ. βρε παιδιά αν κατάλαβα καλά, πρέπει να κάνω πρώτα την μελέτη και μετά να σας ρωτήσω αν είναι σωστά αυτά που λέει η μέλέτη;
    Δεν μπορεί κάποιος να πει την γνώμη του, δεν θα τον πάρω το κεφάλι, μία συμβουλή απλά ήθελα και δεν την πήρα, καμινάδα ήθελα να βάλω και όχι διαστημόπλοιο και την ήθελα τώρα που έχω τους σοβατζήδες να τελειώνω, γιατί την μελέτη και τον λέβητα δεν ξέρω πότε θα τον περάσω.
    Πάντως ρωτώντας άλλους με ίδια σπίτια και ακόμα και μηχανικούς πήρα γνώμες και αποφάσισα και έβαλα οικολογικό τσιμενταγωγό 20x20 τον επένδυσα τον έστησα και έγινε και το σοβάτισμα και τελείωσα.
    Μήπως έπρεπε να βάλω 17,5x17,5 ?
    Είτε κατασκευάζεις διαστημόπλοιο είτε καμινάδα είτε φυτεύεις λάχανα προηγείται η ΜΕΛΕΤΗ και έπεται η εφαρμογή. Οι συνάδελφοι - αν και δεν είχαν υποχρέωση - σου προσέφεραν βοήθεια ανάλογη με τα δεδομένα που τους έδωσες. Τίποτα άλλο δεν μπορούσαν να κάνουν με τα δεδομένα που είχαν. Τώρα αν εσύ νομίζεις ότι η καμινάδα ή το "μπουρί" είναι κάτι απλό και ασήμαντο και δεν έχεις καταλάβει τίποτα από την όλη συζήτηση επειδή βιαζόσουν να πάρεις μία πρόχειρη συμβουλή να το πούμε άλλη μία φορά: η καμινάδα είναι τόσο σημαντική όσο και ο λέβητας.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820
    Έχω μια απορία μιας και δεν είμαι του χώρου, αλλά πελάτης. Ο οικολογικός τσιμενταγωγός τι είναι; Και με τι τον επένδυσες; Από στεγανότητα όσο αφορά τα συμπυκνώματα έχεις πάρει κανένα μέτρο;
    Όσο για τα άλλα που λες, εδώ μέσα όπως και παντού υπάρχουν διάφορες απόψεις. Μπορεί να ακούσεις πολλά και τελικά να αποφασίσεις αν θα τα λάβεις υπόψη, και τι θα επιλέξεις να κάνεις, καθόσον ο πελάτης (που πληρώνει) φέρει και την τελική ευθύνη της όποιας επιλογής, είτε προσώπων που θα κατασκευάσουν κάτι ή της λύσης που θεωρεί καλύτερη από αυτά που προτείνονται.
    Σε μένα πάντως όταν έφτιαχνα τα δικά μου, μου προτάθηκαν τρία - τέσσερα διαφορετικά συστήματα, διαφορετικών διαστάσεων και συνδεσμολογιών κτλ, όλα υποστηριζόμενα από κάποια θεωρητική ανάλυση. Τελικά διάλεξα τα καλύτερα στοιχεία της κάθε λύσης, έβαλα και πολλά δικά μου και το έφτιαξα έτσι, και αν δεν λειτουργεί τελικά θα φταίω εγώ και κανένας άλλος, εφόσον την επιλογή την έκανα εγώ.
    Το ίδιο ίσχυσε και για το μάστορα που το έφτιαξε, είδα πολλούς, πάνω από 5, και μόνο ένας καταλάβαινε τι ήθελα να φτιάξω (και εν μέρει γιατί ήθελα να το φτιάξω έτσι) ενώ οι υπόλοιποι όλο έλεγαν "τι το θες αυτό;", "τι το θες εκείνο;", "δεν λειτουργεί αυτό" κτλ κτλ. Τα ηλεκτρολογικά τα έφτιαξα μόνος μου γιατί εκεί δεν έχω εμπιστοσύνη σε κανέναν μα κανέναν και τελείωσε η ιστορία.
    Και να προσθέσω ότι ο μάστορας άμα έφευγα για λίγο από πάνω του, έκανε απίστευτες μ....ς και όταν γύριζα και τα έβλεπα μου έλεγε "ά, δεν το θέλεις έτσι; να το κάνουμε αλλιώς" και τα ξήλωνε και τα έφτιαχνε αλλιώς, ενώ του είχα πει από την αρχή πως να τα φτιάξει, απλά δεν ήμουνα από πάνω να κοιτάω.
    Έτσι είναι αυτές οι δουλειές, και από όσα άκουσα και έμαθα στη διαδικασία της επιλογής και της κατασκευής, ακόμα και τις γνώμες που δεν μου άρεσαν ή που θεωρούσα λάθος, ακόμα και από αυτό κάτι έμαθα και το θεωρώ πολύ χρήσιμο.
    Και η ζωή συνεχίζεται...
    =================================================
    Η εξίσωση είναι σωστή γιατί είναι όμορφη. - Dirac

Super Moderator
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2003
    Θέση
    Αθήνα
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    328

Μαιζονέττα είπες; Δηλαδή ύψος περίπου 9,00 m (με τον κορφιά της στέγης - στην περίπτωση που υπάρχει) + 1,50 m η απόληξη της καπνοδόχου (βάσει κανονισμού) άρα έχουμε ενεργό ύψος, περίπου 11,00 - 12,00 m.
    Εμπειρικά (μην το δέσεις κιόλας!) για 150 τ.μ. (συνολική δόμηση) θα χρειάζεσαι λέβητα 30.000 - 45.000 kcal/h (μπακαλίστικα υπολογισμένο μαζί με boiler 200 lt) που σημαίνει 50 kW.
    ¶ρα βάσει του διαγράμματος που σου έστειλε ο φίλος burnerman, για λέβητα 50 kW και ενεργό ύψος 12,00 m θα χρειαζόσουν για λέβητα αερίου, διατομή το πολύ Φ14. Τί είπες πως έβαλες; 20x20; Συγχαρητήρια!!! Μόλις έφτιαξες μια ωραία καπότα για την καπνοδόχο σου!!!
    Δεν νομίζω ότι κατασκευάσαμε κάποιο διαστημόπλοιο, ένα απλό διάγραμμα διαβάσαμε. Εάν δεν σε ενδιαφέρει η γνώμη κάποιων, γιατί αναρωτιέσαι εάν έπρεπε να βάλεις άλλη διατομή;
    Συγνώμη για τα παραπάνω.. θα τα κρατήσω για την γνώμη μου.. εξάλλου ξέρεις από που τα αντέγραψα; Να δείς πως το λένε.. ΦΕΚ 963Β/03
    Λίγη ευγένεια δεν βλάπτει..
    Τι να λέει..

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Λαθος Α.S. Οταν λεμε καπότα εννουμε κατι εφαρμοστό. Εδω χωραει και ο απορροφητηρας της κουζινας στην ακρη....

Δικαιώματα απάντησης