Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 3 από 3

Θέμα: εγκατασταση μονοσωληνιου

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    , , Papua New Guinea.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    35

εγκατασταση μονοσωληνιου

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

καλησπερα,
    με λενε χαρουλα και ειμαι μηχ/γος μηχ/κος.
    συγχαρητηρια s oloys αυτους που εργαστηκαν για την δημιουργια αυτου του forum.ειμαι νεα στο επαγγελμα και πραγματικα με εχουν βπηθησει οσα εχουν γραφει εδω.
    μετα τα ευχολογια σερβιρω το κυριως πιατο.
    καποιος εχει εταιρεια που πραγματοποιει εγκαταταστασεις αεριου. χρειαζεται συνεργειο που θα πραγματοποιει τις εγκαταστασεις της θερμανσης αφου αυτος ολοκληρωσει την εγκατασταση αεριου. εγω εχω φιλο υδραυλικο που συμφωνησε να συνεργαστουμε στο κομματι αυτο και θα μιλησουμε με τον κυριο ιδιοκτητη τησ εταιρειας για ενδεχομενο συνεργασιας.[:I] εχω τις παρακατω αποριες
    1. ενασ μηχανολογος σε μια εγκατασταση μονοσωληνιου τι αρμοδιοτητες και ευθυνες φερει?[8)]
    2. πρεπει να κανω εναρξη στην εφορια ως εγκαταστατρια? θα υπογραφω εγω καπου ως εγκαταστατρια η' θα το κανει αυτο ο υδραυλικος?
    3. την προμηθεια των υλικων την εχει ο ιδιοκτητης της εταιρειας. μπορω να τον πεισω να εχουμε δικο μασ προμηθευτη? (δυσκολο το κοβω)
    εαν δεν εχουμε δικο μασ προμηθευτη, τοτε το κερδος μας θα ειναι μονο απο τα εργατικα του υδραυλικου?
    σας ευχαριστω ολους προκαταβολικα
    χαρουλα
    δικτυο αποχετευσης=ευλογια (ποιος τρεχει να αδειαζει βοθρους)

Διαχειριστής monachus's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2001
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    3,002
    Blog Entries
    1
    Μήν μπλέκεις σε τέτοια τσικιρικιτζίδικα κόλπα.
    Η εταιρία που "πραγματοποιεί" τις εγκαταστάσεις προφανώς είναι εμπορική εταιρία (αλλιώς θα είχε δικά της συνεργεία) και προφανώς δέν υπάρχει περίπτωση να σου δώσει την προμήθεια των υλικών.
    Η συνήθης πρακτική τους είναι να πουλάνε μηχανήματα αερίου "πατώντας" τους εγκαταστάτες και τους μηχανολόγους, συνήθως βρίσκοντας νέους ανθρώπους που δέν έχουν απαιτήσεις.
    Δέν χρειάζεται να κάνεις έναρξη, εκτός και εάν του κόβεις τιμολόγιο για την κατασκευή. Η ευθύνη σου όσον αφορά στην εσωτερική εγκατάσταση είναι η ευθύνη ενός επαγγελματία απέναντι στους πελάτες του (δέν μπαίνεις φυλακή). Αν όμως υπογράψεις μελέτες αερίου, είσαι για 40 χρόνια υπεύθυνη αερίου βάσει νόμου, και αν συμβεί κάτι σε οποιαδήποτε εγκατάσταση έχεις απόλυτη ευθύνη μαζί με τον εγκαταστάτη.
    Το κέρδος σου θα προέρχεται μόνο απο την εργασία (αυτή είναι η συνήθης πρακτική) και θα είναι τόσο μικρό που δέν θα δικαιολογεί την ύπαρξή σου ως μηχανικού, την στιγμή μάλιστα (απο όσο καταλαβαίνω) που θα πρέπει να μετράς και τα σπίτια μόνη σου (δέν θα έχει δικό του μηχανολόγο για να βλέπει τα σπίτια και να κάνει τις προσφορές - αν κατάλαβα καλά). Τέλος θα πρέπει να σκεφθείς και ορισμένα πρακτικά θέματα όπως το ποιός θα τρέχει αν υπάρχει πρόβλημα στην εγκατάσταση (μπορεί να τρέχεις εσύ για πρόβλημα της μονάδας, ή αυτός για πρόβλημα στις σωληνώσεις) ή το πώς θα φαίνεστε στον πελάτη (σκέψου τί εικόνα δίνεις όταν για ένα ατομικό έρχονται στο σπίτι σου δέκα διαφορετικοί άνθρωποι.
    Οπως κατάλαβες, η γνώμη μου είναι να μήν μπλέξεις.
    Αν θέλεις να μπλεχτείς με το αέριο κάντο χωρίς προαγωγό. (ελευθέρας βοσκής).
    - Do it yourself -

w w w . m o n a c h o s . g r

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    , , Papua New Guinea.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    35

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

ευχαριστω monachus. το κερδος θα ειναι οντως πολυ μικρο, ομως μ ενδιαφερει να βλεπω πως πραγματοποιουνται οι εγκαταστασεις.καλα τα βιβλια (παρεπιπτοντως σημερα αγορασα και το μονοσωληνιο του μαλαχια που εχει προτεινει ο as diamond) alla sthn πραξη τα βλεπεις αλλιως.
    θα παω να τους συναντησω να δω τι προσφερουν, και μαζι με τον υδραυλικο θα αποφασισουμε.
    ευχαριστω πολυ
    χαρουλα[:X]

Δικαιώματα απάντησης