Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 10 από 10

Θέμα: δισωληνιο και ιστοριουλα...

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    , , Papua New Guinea.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    35

δισωληνιο και ιστοριουλα...

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

boys μια ερωτηση
    σε δισωληνιο συστημα θερμανσεως ειναι προτιμοτερη η χρηση panel θερμαντικων σωματων η' κοινων με φετες? κατι ακουσα πως με τα panel θα ζεστενεται πολυ γρηγορα ο χωρος και θα παγωνει πολυ ευκολα.(πληροφοριακα ειναι πετρινοι οι τοιχοι του χωρου οποτε δεν υφισταται μονωση!)
    ακουστε επισης συμβαν
    πηγα να συζητησω με ενα φιλο το ενδεχομενο να του κανω την μελετη-εγκατασταση θερμανσης στο μαγαζι του. θεωρω πως ειναι προτιμοτερο να αποτυπωσω τον διαλογο
    ιδιοκτ. ηλθαν και μου εδωσαν και μια προσφρα απο μια εταιρεια που κανει εγκαταστασης θερμανσης χαρουλα. μου συνεστησαν θεσεις για τα σωματα τις οποιες αποδεχτηκα και ειπαν πως θα μου δωσουν προσφορα
    χαρ. πηραν και κατοψεις για να κανουν μελετη?
    ιδιοκτ. οχι δεν μου ζητησαν κατι
    χαρ. α καταλαβα βρε! θα κανουν την μελετη του ματιου.βλεπω και κρινω αναλογα ποσα χρειαζομαι για να παω με το αιολος κεντερης και να περασω δεκα μερες στην σαντορινη!
    ιδιοκτ. (κοιταζει με βλεμμα forrest gump οταν ειδε τον baba τραυματισμενο στην ζουγκλα)
    δικτυο αποχετευσης=ευλογια (ποιος τρεχει να αδειαζει βοθρους)

Super Moderator
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2006
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    528
    Γεγονός είναι ότι τα panel λόγω του τρόπου και του στύλ της κατασκευής τους όπως και να το κάνουμε χωράνε ποιό μικρή ποσότητα νερού,συνεπώς ζεσταίνονται και ποιό εύκολα μια και ο λέβητας έχει μικρότερη ποσότητα νερού να ζεστάνει.
    Όσο γρήγορα ζεσταίνονται άλλο τόσο ποιο γρήγορα κρυώνουν όμως για τους ίδιους λόγους.
    Νομίζω πέρα απο τα αισθητικά κριτήρια,είναι και το οικονομικό.Κατά τα άλλα δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια άλλη λειτουργική διαφορά που να επιβάλει την αποκλειστικότητα του ενός ή του άλλου τύπου σε κάποια εγκατάσταση.
    Όσο για την ιστοριούλα,έ το έχουμε ξαναδεί το έργο.........................................
    Σε λίγο τον βλέπω να γράφεται εδώ και να γκρινιάζει ότι όλοι οι τεχνικοί είναι mpla,mpla,mpla,mpla,mpla,mpla,mpla,mpla,mpla,mpla,
    mpla,mpla,mpla,mpla,mpla,mpla,mpla,mpla,mpla,mpla, mpla,mpla,mpla,
    mpla,mpla,mpla,mpla,mpla,mpla,mpla,mpla,mpla,mpla, mpla,mpla,mpla,
    mpla,mpla,mpla,mpla,mpla,mpla,mpla,mpla,mpla,mpla, mpla,............
    :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::
    Don't try to bribe me.You can't afford my rates!

Super Moderator
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2006
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    528
    quote:Originally posted by decadence

ιδιοκτ. (κοιταζει με βλεμμα forrest gump οταν ειδε τον baba τραυματισμενο στην ζουγκλα)
    Μόλις άνοιξα την tv και παίζει αυτό στο star.............
    :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::
    Don't try to bribe me.You can't afford my rates!

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Uganda
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    133
    Το έχω ξαναπεί και το ξαναλέω.
    Τον παλιό καιρό,ο "μάστορας" ζωγράφιζε στην ανάποδη του πακέτου από τα καρέλια ένα σχέδιο και έλεγε στον ενδιαφερόμενο :
    "Σου αρέσει αυτό?"
    "Εεεε...ναι..καλό μου φαίνεται,ξέρω γω"
    "Ε, έτσι θα το κάνουμε το σπίτι,λοιπόν.Άστο σε μένα,μπάρμπα"
    ...και ξεκίναγε...
    Από την εμπειρία μου λοιπόν,σου λέω ότι αυτή η λογική,όσον αφορά την θέρμανση, μεσουρανεί ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ![B)]
    Πάει ένας υδραυλικός και λέει "τρεις το λάδι,τρείς το ξύδι..μμμ...μμμμ...λοιπόν,δώσε τόσα και με το κλειδί στο χέρι η θέρμανση.Άστο σε μένα."
    Έτσι απλά...
    Τώρα ανακαλύψατε την Αμερική...oooops...την Ελλάδα,ήθελα να πώ

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820
    Με βάση τη θερμοδυναμική που ξέρω, δεν μπορώ να συμφωνήσω ότι με panel θα ζεσταίνεται ο χώρος πιο γρήγορα.
    Η θερμοχωρητικότητα ενός χώρου, και μάλιστα από πέτρα, είναι τεράστια σε σχέση με τη θερμοχωρητικότητα των μερικών λίτρων νερού που χωράει παραπάνω από το panel ένα σώμα παλαιού τύπου, συν τη θερμοχωρητικότητα της επιπλέον μάζας μετάλου που έχει ένα σώμα παλαιού τύπου σε σχέση με το panel.
    Η θεωρία αυτή μπορεί να βασίζεται εν μέρει στην εμπειρική παρατήρηση ότι τα καινούργια σπίτια (που έχουν panel) ζεσταίνονται πιο γρήγορα από τα παλιά που είχανε σώματα παλαιού τύπου. Αυτή η αντίληψη προκύπτει από την ισχυρότερη μόνωση που έχουν τα καινούργια σπίτια (που έχουν panel) σε σχέση με την συνήθως καθόλου μόνωση που έχουν τα παλιά.
    Επίσης επειδή στα καινούργια σπίτια συνήθως υπάρχει αυτονομία με ηλεκτροβάνες, μόλις ο χώρος πιάσει τη θερμοκρασία που θέλουμε, τότε η ηλεκτροβάνα κλείνει και διακόπτεται η ροή του νερου. Αυτό κάνει τα σώματα (panel) να κρυώσουν, μιας και σταματάει η κυκλοφορία.
    Οι παραπάνω εμπειρικές αντιλήψεις αν θεωριτικοποιηθούν, μπορούν να διατυπωθούν με τη μορφή <<με τα panel θα ζεστενεται πολυ γρηγορα ο χωρος και θα παγωνει πολυ ευκολα>>.
    Όμως αυτό που θα χαρακτηρίσει το χώρο είναι η μεγάλη θερμική αδράνεια των πέτρινων τοίχων. Ο χώρος θα αργεί να ζεσταθεί κατ αρχή, όμως θα αποθηκεύει μεγάλο ποσό θερμότητας και θα αργεί να κρυώσει. Αν θερμαίνεται καθημερινά, δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα, αν όμως θερμαίνεται κάθε Σαββατοκύριακο ας πούμε, τότε θα υπάρχει αρχικά μεγάλη υστέρηση ανεξάρτητα με τον τρόπο που θα επιλεγεί ώστε να προσδίδεται θερμότητα στο χώρο (κλιματιστικό, ξυλόσομπα, καλοριφέρ, panel, μη panel, θερμοσυσωρευτές κτλ).
    Τώρα για τις τέτοιου τύπου θεωρητικοποιήσεις, έ, συνηθισμένο φαινόμενο είναι, πολλές φορές υποκρύπτουν κάποιο συμφέρον από την επιλογή μιας λύσης έναντι μιας άλλης, ή συχνά προέρχονται από εσφαλμένη εξήγηση ενός φαινομένου που πραγματικά συμβαίνει ή και από το συνδυασμό της άγνοιας με την επιθυμία επίδειξης γνώσεων που δεν υπάρχουν.
    Κατά καιρούς έχουν αναφερθεί σε άλλα θέματα πολύ χειρότερα περιστατικά από αυτό πάντως... Θυμάστε τη θεωρία ότι η ανοξείδωτη καμινάδα δίνει οικονομία 40% στο πετρέλαιο;
    Για το συγκεκριμένο χώρο τώρα, αυτό που θα συνιστούσα είναι μεγάλα σώματα, ακόμα και διπλάσιου μεγέθους από το θεωρητικά υπολογιζόμενο, συνυπολογίζοντας και την διαφορά μεταξύ ανακοινούμενης και πραγματικής απόδοσης (το γνωστό παραμύθι με τις αποδόσεις των σωμάτων), ώστε η θερμική αδράνεια των πέτρινων τοίχων να γίνεται λιγότερο αντιληπτή, ειδικά αν δεν υπάρχει πάνω όροφος και τότε υπάρχουν μεγάλες απώλειες από το ταβάνι.
    Να επισημάνω επίσης ότι δεν είμαι ειδικός στο θέμα, αυτά που λέω είναι οι προσωπικές μου απόψεις.
    =================================================
    Η εξίσωση είναι σωστή γιατί είναι όμορφη. - Dirac

Διαχειριστής monachus's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2001
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    3,002
    Blog Entries
    1
    Βρέ παιδιά....
    Φέτες εν έτη 2006;;;;;
    Ε όχι. Οι φέτες αποτελούν πλέον μουσειακό είδος, και υπάρχουν μόνο πρός αντικατάσταση μεμονωμένων παλαιών σωμάτων.
    Τα περί απόδοσης και τα ρέστα, είναι περιτά, γιατί όπως και στις φέτες, έτσι και στα panel υπάρχουν κατασκευαστες που δέν κλέβουν στις θερμίδες και στο πάχος λαμαρίνας, και κατασκευαστές που κλέβουν.
    Ενα σωστό panel, αποδίδει τις θερμίδες που λέει, είναι άριστης εμφάνισης, καθαρίζεται ευκολότερα (εντάξει όχι ανάμεσα στους μαιάνδρους), και έχει γενικά μεγαλύτερη διάρκεια ζωής (οι φέτες πονάνε στις ενώσεις μεταξύ των φετών).
    Με λίγα λόγια, Φέτες = τέλος.

w w w . m o n a c h o s . g r

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Uganda
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    133
    Συμφωνώ,αλλά θα ήθελα να κάνω και μία ερώτηση.
    Σύμφωνα με τον πατέρα μου (και "μέντορά" μου,αφού αυτός με έβαλε στο επάγγελμα) εκείνα τα "αρχαία" σώματα από μαντέμι-έχω δεί μερικά σε παλιά κτίρια του κέντρου-ήταν ουσιαστικά ότι καλύτερο από πλευράς απόδοσης και διατήρησης θερμοκρασίας.Βέβαια,ήταν "γουρούνες",δεν λέω,και γι αυτό εγκαταλείφθηκαν από τις νέες τεχνολογίες στον χώρο.Από καθαρή περιέργεια,καμμιά γνώμη γι αυτό ???
    ΥΓ
    Αυτά που ποτέ δεν χώνεψα,είναι τα αλουμινένια.Πολύς όγκος,γρήγορη θέρμανση μέν,γρήγορο κρύωμα δε.Κι όσο για το design που πουλάγανε,δεν ξέρω...λίγο εξεζητημένα μου φάνηκαν.Τέλος πάντων,σπάνια τα βλέπω πιά.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820
    Αυτά τα μαντεμένια σώματα παρουσιάζουν μεγάλη υστέρηση λόγω μάζας και θερμοχωρητικότητας μετάλου. Στην Ελλάδα δεν τα έχω δει από κοντά ακόμα πουθενά, όμως στη Βόρεια Ευρώπη και ακόμα περισσότερο στην Αμερική υπάρχουν σε πάρα πολλά κτήρια και δεν τα αλλάζουν με καινούργια καθότι θεωρούνται και μεγάλης αισθητικής αξίας. Αν δεν κάνω λάθος, μου φαίνεται ότι έχω δει τέτοια σώματα στα παλιά ανάκτορα στο Τατόϊ σε κάποια εκπομπή στην τηλεόραση που έδειχνε το εσωτερικό των χώρων πριν χρόνια. Προφανώς επειδή ήταν πολύ βαριά, δεν μπόρεσαν να τα κλέψουν όπως κλέψανε οτιδήποτε άλλο μπορούσε να μεταφερθεί από εκεί, κατά τις επί χρόνια λεηλασίες των κτηρίων.
    Η υστέρηση που παρουσιάζει μια εγκατάσταση με τέτοια σώματα τείνει να εξομαλύνει τις θερμοκρασιακές διακυμάνσεις που οφείλονται στις παύσεις του καυστήρα, οπότε η θερμοκρασιακή συμπεριφορά του θερμαινόμενου χώρου είναι πιο σταθερή, το οποίο είναι πλεονέκτημα κατά τη γνώμη μου. Επίσης, η εμφάνισή τους είναι για το προσωπικό μου γούστο πολύ καλή. Είναι βέβαια ογκώδη, κάτι που τους δίνει και καλή κυκλοφορία αέρα, και ίσως ταιριάζουν σε μεγάλους, ψηλοτάβανους χώρους όπου μπορούν να λειτουργήσουν και ως αισθητικό στοιχείο του χώρου με την έννοια του σύγχρονου μεταβιομηχανικού γλυπτού (τι είπα πάλι....)!
    Κάπου μάλιστα είχα δει στο Internet, όχι σε Ελληνικό μαγαζί, και σύγχρονα σώματα με την εμφάνιση αυτών των μαντεμένιων, και μάλιστα σε διάφορα απίθανα χρώματα (κόκκινο, πράσινο, κίτρινο κτλ), για προχωρημένα γούστα!
    =================================================
    Η εξίσωση είναι σωστή γιατί είναι όμορφη. - Dirac

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Uganda
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    133
    Τα σώματα που λές,τα έχω δεί σε μία παλαιότερη Climatherm.Υπάρχουν εδώ στην Ελλάδα και λέγονται..εεε....κάτσε να δεις πώς λέγονται..κάτι σαν Irsol-Irsap.Είναι Ιταλικά και βγαίνουν σε μαύρο,άσπρο,μπλέ,κόκινο και κίτρινο.Ξέρω και τον αντιπρόσωπο,άν ενδιαφέρεσαι.Δεν τα έχω πετύχει σε δουλειά ακόμα,δυστυχώς.
    Ελπίζω να μιλάμε για το ίδιο πράγμα,βέβαια...

Διαχειριστής monachus's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2001
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    3,002
    Blog Entries
    1

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Τα μαντεμένια σώματα είναι πρακτικά αθάνατα, αλλά τα περί αισθητικής δέν μου λένε τίποτε σε σχέση με π.χ. Vogel&Noot ή Henrad επίπεδα που θεωρώ εξαιρετικά.
    Αντοχή στον χρόνο ναί, μεγάλο κόστος ναί, κομένη μέση όπου τα κουβαλήσει ναί, και τέλος.

w w w . m o n a c h o s . g r

Δικαιώματα απάντησης