Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 3 από 3

Θέμα: Ανακυκλοφορία ζεστού νερού χρήσης.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2002
    Θέση
    Petroupolis, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    6

Ανακυκλοφορία ζεστού νερού χρήσης.

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Ηθελα να θε σω το εξης ερωτηματα.
    1. Στην ανακυκλοφορια που συνδεουμε την γραμμη επιστροφης οταν δεν υπαρχει εισοδος στο Boiler.Στο κρυο νερο [εισοδο] του δοχειου. η στο ζεστο [εξοδος καταναλωσης] για να μην επηρεασουμε την διαστρωματωση
    Mike Koutroumpezis
    Edited by - monachus on 20 December 2002 07:44:28
    mike19

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2006
    Θέση
    ΝΙΚΑΙΑ
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    304
    quote:Originally posted by monachus

Γεια σου Μιχάλη,
    ΔΕΝ συνδέεις ποτέ την ανακυκλοφορία στην είσοδο του boiler (κρύο).
    Η γραμμή έτσι όπως την έχω φτιάξει αρκετές φορές και λειτουργεί έχει ως εξής:
    Στην είσοδο του boiler συνδέεις απλώς το κρύο.
    Στην έξοδο, συνδέεις ένα ταφ, και αμέσως μετά τον κυκλοφορητή ανακυκλοφορίας. Η γραμμή του ζεστού χρήσης περνάει διαδοχικά απο όλες τις καταναλώσεις, και επιστρέφει στο ταφ πρίν τον κυκλοφορητή έτσι ώστε ο κυκλοφορητής να "γυρνάει" το νερό που βρίσκεται μέσα στην σωλήνωση.
    Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός γιατί κανονικά θα έπρεπε να σου κάνω ένα σκαρίφημα. Αν θέλεις κάτι άλλο εδώ είμαστε...
    Thank you for your contribution.
    Edited by - monachus on 16 December 2002 08:07:37
    Καλημέρα σε όλα τα μέλη
    Δεν έχω ξαναασχοληθεί με ανακυκλοφορία έτσι έχω δύο απορίες :
    1. Στο κύκλωμα λοιπόν του ζεστού νερού χρήσης στο παραπάνω παράδειγμα παρεμβάλο έναν κυκλοφορητή ο οποίος θα παίρνει μπροστά από ένα θερμοστάτη άν η θερμοκρασία του νερού πέσει π.χ. κάτω από τους 40 C. Σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 40 C ο κυκλοφορητής (που δεν θα λειτουργεί) θα επιτρέπει την απρόσκοπτη ροή του νερού ή θα την εμποδίζει;
    2. Εχω μια περίπτωση όπου το Boiler θα θερμαίνεται από το νερό της θέρμανσης και ηλιακούς συλλέκτες. Κάθε κύκλωμα (Λέβητας-Boiler, Ηλιακοί συλλέκτες-Boiler) θα πρέπει να έχει δικό του κυκλοφορητή. Η εντολή για την λειτουργία του εκάστοτε κυκλοφορητή θα δίνεται από ένα θερμοστάτη. Οι θερμοστάτες πρέπει να είναι διαφορικοί;(τουλάχιστον έτσι νομίζω).
    3. Στο σύνολο θα υπάρχουν 3 κυκλοφορητές(1 για το ζεστό νερό χρήσης και δύο για να ζεσταίνουν το Boiler), σε τί θερμοκρασία είναι ιδανικό να ρυθμιστούν;
    4. Ο dimis αναφέρει για Βαλβίδες αντεπιστροφής. Σε ποιά σημεία του δικτύου χρειάζονται;

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2006
    Θέση
    ΝΙΚΑΙΑ
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    304

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Καμμιά απαντησούλα;

Δικαιώματα απάντησης