Αυτο με τον διπλασιασμό του ανοίογματος είναι μεγάλη μπαρούφα.
Δηλαδή πιστευουν οτι σε ενα άνοιγμα απο το μέσον και πρίν θα απάγει και απο το μέσον και μετά θα προσάγει αέρα; [)]
Ευχαριστώ πολύ.
Πως το ξεπέρασα;
Απλά αλλάζω την μελέτη. Θα βγάλω τον θερμοσίφωνα και θα βάλω μόνο ένα λέβητα 45KW -τύπου Β23.
Το λεβητοστάσιο έχει παράθυρο προς το ύπαιθρο. Χαχα.
Απλά η υπάλληλος επέμενε να μου υπολογίσει το άνοιγμα αερισμού με τον τύπο (8.2) Α= F*a[2.5(ΣPn+70)].
Και μάλιστα αυτό πολλαπλασιασμένο επί 2, ώστε να πιάνει και απαγωγή αέρα. Έτσι τα ζητάνε.
Γι' αυτό και βγάζει και τόσο μεγάλο άνοιγμα αερισμού το πολλαπλασιαζουν επί 2 για να πιάνει προσαγωγή και απαγωγή αέρα.
Απορώ αφού ο τύπος αφορά λεβητοστάσια (>50KW) γιατί τον χρησιμοποιούν παντού.
Δηλαδή τώρα για έναν λέβητα 45 KW πρέπει
άνοιγμα προσαγωγής Α= 1,1*1,2[2,5(45+70)]= 379,5 cm^2
όμοια άλλα τόσα για απαγωγή
Σύνολο 759cm^2.
Μάλιστα ένας φίλος μου με μαγαζί με λέβητεσ μου είπε να κάνω ένα άνοιγμα με τόσο εμβαδό και δεν χρειάζεται δύο.
Πάλι θα γελάσουμε την Δευτέρα.
Αυτο με τον διπλασιασμό του ανοίογματος είναι μεγάλη μπαρούφα.
Δηλαδή πιστευουν οτι σε ενα άνοιγμα απο το μέσον και πρίν θα απάγει και απο το μέσον και μετά θα προσάγει αέρα; [)]
Πάντως ένα άνοιγμα 700 τ. εκ. δεν είναι και κάτι τραγικό.
Θέλω να πω ανεξάρτητα από κανονισμούς κλπ μήπως έχουμε χάσει λίγο το νόημα όταν προσπαθούμε να μικρύνουμε το άνοιγμα από 25χ35 σε 10χ15?
Υπάρχει καμιά φορολογία επί των διαστάσεων των ανοιγμάτων?
Εκεί που είναι το λάθος, είναι ότι όλες αυτές οι "παρεκκλίσεις" στις απαιτήσεις δεν υπάρχουν πουθενά καταχωρημένες, και φυσιολογικά ο μελετητής χάνει τουλ άλλη μια μέρα από τη ζωή του να πηγαινοέρχεται.
Και όπως σωστά είχε γράψει νομίζω ο dipoli (ή ο and δε θυμάμαι) επίσης βασικό είναι ότι με όλα αυτά τα ωραία κινδυνεύεις να εκτεθείς απέναντι στον πελάτη σου, επειδή άλλα του λες στην αρχή και άλλα προκύπτουν.
Πρόσεχε γιατί ο κτιριοδομικός αναφέρει ότι οποιαδήποτε συσκευή από 45 kW και πάνω πρέπει να τοποθετείται σε λεβητοστάσιο.quote:Originally posted by takisneer
Ευχαριστώ πολύ.
Πως το ξεπέρασα;
Απλά αλλάζω την μελέτη. Θα βγάλω τον θερμοσίφωνα και θα βάλω μόνο ένα λέβητα 45KW -τύπου Β23.
Το λεβητοστάσιο έχει παράθυρο προς το ύπαιθρο. Χαχα.
Απλά η υπάλληλος επέμενε να μου υπολογίσει το άνοιγμα αερισμού με τον τύπο (8.2) Α= F*a[2.5(ΣPn+70)].
Οπότε θα πρέπει ο χώρος να πληρεί τις διατάξεις του λεβητοστασίου και να έχεις και το άνοιγμα εκτόνωσης >1/12 της επιφανείας.
Kalhspera kai apo mena (sugnwmh gia ta greekenglish alla exw xalasmeno plikrologio).
Ekei pou thelw na stathw einai sto gegonos oti o upallilos tin EPA apla ekane tin douleia tou file mou.Den eixe skopo na sou spasei ta neura. Apo tin idia tin etairia tous Epibaloun tin autiri tirisi wn kanonismwn. ton tupo tou upologismou tou anoigmatos ton kanoun automata me to pou doun ta kw tou kaustira....kai exw dei periptwseis opou bgazoun kai metro gia na metrisoun to anoigma.
Opote gia na epemene kati parapanw tha iksere.Opws eipe kai se ena reply to palikari einai basi nomou ola.
Aggelos Alt
Mhxanologos