Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 10 από 27

Θέμα: Διατομή σωλήνας για κεντρικη παροχή ύδρευσης

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2

Διατομή σωλήνας για κεντρικη παροχή ύδρευσης

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Καλησπέρα σας,
    Θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν είναι υπερβολή να εγκατασταθεί 22mm χαλκοσωλήνα εύκαμπτος με εξωτερικό μανδύα από το ρολόι της ΕΥΔΑΠ έως τον εσωτερικό συλλέκτη ο οποίος βρίσκεται μέσα στο σπίτι. Η απόσταση αυτή είναι 25 μέτρα με ανύψωση 1 μέτρου.
    Σας ευχαριστώ.

Super Moderator
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2006
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    528
    Απο τα λίγα πράγματα που ξέρω σε αυτά τα ζητήματα και βάση του τί θα έκανα εγώ,ΟΧΙ δέν το θεωρώ υπερβολή.Αντίθετα μακάρι να ήταν έτσι και στο δικό μου σπίτι......[?]
    :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::
    Don't try to bribe me.You can't afford my rates!

Διαχειριστής monachus's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2001
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    3,002
    Blog Entries
    1
    Οχι δέν είναι υπερβολή. Η διατομή είναι σωστή για ΕΝΑ διαμέρισμα.

w w w . m o n a c h o s . g r

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Apr 2005
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    51
    θα συμφωνήσω με τους συναδέρφους το θέμα είναι νερό έχει αρκετό η ΕΥΔΑΠ?Γιατί αν δεν έχει τι να βάλεις 22mm τι να βάλεις 18 mm!
    Σε λίγο καιρό θα πίνουμε νερό απο τη θάλασσα ![8D]

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2
    Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.
    Τελικά η εγκατάσταση έγινε ως εξής:
    Κεντρική σωλήνα 22mm με μία extra για αναμονή, από τον υδρομετρητή της ΕΥΔΑΠ μέχρι τον συλλέκτη μέσα στο σπίτι.
    Εκεί δημιουργήθηκε ένας κεντρικός συλλέκτης με αναχωρήσεις ζεστού και κρύου με σωλήνες 18mm , ένωσης δεν έχει γίνει πουθενά.
    Οι σωλήνες είναι wiku με armaflex

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Φίλε μου και πολύ καλά έκανες και έβαλες φ22...Ασχέτος με τη παροχή και την πίεση που σου δίνει η ΕΥΔΑΠ μην ξεχνάμε την πτώση πίεσης από την σωλήνα. Εγώ με τις τρελές αυξήσεις του χαλκού προτιμώ πλέων στις μεζονέτες που έχουν πολλά μπάνια για παροχή νερού από μετρητή ΕΥΔΑΠ έως το λεβητοστάσιο να βάζω πολυαιθυλένιο φ28 μέσα σε σπιράλ μιας επώνυμης εταιρίας με πιστοπιοιτηκα καταλληλότητας πόσιμου νερού (ιντερπλάστ, unavelt)klp. Είναι μονοκόμματο αντέχει στις καταπονήσεις και στον πάγο καλύτερα από τον χαλκό και φυσικά είναι πιο φτηνό. Στα εσωτερικά δίκτυα παραμένω ακόμα φανατικός του χαλκού. Στην θέρμανση είμαι 50-50 για το μόνο λόγο ότι ένα καλά τοποθετημένο μονοσωλήνιο πλαστικού σωλήνα σε σπιράλ αλλάζει σχετικά εύκολα και ανώδυνα για το σπίτι.
    www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Μίλαγα πρόσφατα με κάποιον υπεύθυνο απο την ετερία που εισάγει την unavelt και απο ότι κατάλαβα μας διαβάζει κιόλας....
    Μου είπε κάτι που δεν το είχα σκεφτεί και μπορεί να έχει ενδιαφέρον να το αναφέρω εδώ....
    Έλεγε λοιπόν ότι για παροχή νερού στο δικό του το σπίτι θα προτιμούσε να έβαζε σωλήνα με φράγμα οξυγόνου....
    Και γιατί αυτό τον ρώτησα....
    Ξέρουμε μου είπε ότι οι πλαστικοί σωλήνες έχουν μια κάποια σχετική αεροδιαπερατότητα για αυτό μέσα απο το χώμα μπορεί να πάρει μυρωδιά από τα λιπάσματα η οτιδήποτε άλλο... Μου είπε επίσης και ένα περιστατικό που του έτυχε κάποτε σε ένα έργο. Στο χώμα όπου πέρναγε η παροχή του νερού έπλεναν και καθάριζαν οι μπογιατζήδες τα πινέλα τους ή είχαν ρίξει χρώμα με διαλυτικό και το νερό μύριζε για πάρα πολύ καιρό μέσα στο σπίτι.

www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Μίλαγα πρόσφατα με κάποιον υπεύθυνο από την εταιρία που εισάγει την unavelt και από ότι κατάλαβα μας διαβάζει κιόλας....
    Μου είπε κάτι που δεν το είχα σκεφτεί και μπορεί να έχει ενδιαφέρον να το αναφέρω εδώ....
    Έλεγε λοιπόν ότι για παροχή νερού στο δικό του το σπίτι θα προτιμούσε να έβαζε σωλήνα με φράγμα οξυγόνου....
    Και γιατί αυτό τον ρώτησα....
    Ξέρουμε μου είπε ότι οι πλαστικοί σωλήνες έχουν μια κάποια σχετική αεροδιαπερατότητα για αυτό μέσα απο το χώμα μπορεί να πάρει μυρωδιά από τα λιπάσματα η οτιδήποτε άλλο... Μου είπε επίσης και ένα περιστατικό που του έτυχε κάποτε σε ένα έργο. Στο χώμα όπου πέρναγε η παροχή του νερού έπλεναν και καθάριζαν οι μπογιατζήδες τα πινέλα τους ή είχαν ρίξει χρώμα με διαλυτικό και το νερό μύριζε για πάρα πολύ καιρό μέσα στο σπίτι.

www.udravlikos.gr

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    417
    Τωρα εβαλες λιγες μπριζες...

Απ οσο ξερω τα κλασσικα τουμποραματα δεν ειναι με φραγμα...
    Οποτε οι συνδεσεις ηλιακων ή ακομα και καποιο οικονομικο μερεμετι σε καμια παροχη κλπ επιταχυνουν την διαβρωση λογω του οξυγονου στην σιδεροσωληνα???
    Μπορει να ειμαι και ακυρος απλα κανω μια σκεψη..

Πλεον παντως και στα ηλιακα προτιμω λευκη πολυστρωματικη Φ18 με ρακορ μηχανικης συσφιξης και αυτο κυριως λογω της ποιοτητας της μονωσης..

Οσο αφορα διατομες κεντρικης παροχης για 1 διαμερισμα με μπανιο/wc/κουζινα..

Γαλβανιζε 3/4''
    Τουμποραμα Φ22
    Ρεχαου Φ25
    Χαλκος Φ22

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by King

Τωρα εβαλες λιγες μπριζες...

Απ οσο ξερω τα κλασσικα τουμποραματα δεν ειναι με φραγμα...
    Οποτε οι συνδεσεις ηλιακων ή ακομα και καποιο οικονομικο μερεμετι σε καμια παροχη κλπ επιταχυνουν την διαβρωση λογω του οξυγονου στην σιδεροσωληνα???
    Δεν υπάρχει πρόβλημα εκεί ρε σι...
    Θα πρέπει να είναι πολλά τα μετρα για να πείς ότι ο εισερχόμενος αέρας μπορεί να σου δημιουργήσουν πρόβλημα....
    Κάπου είχα πέσει σε ένα λινκ πόσο αέρας εισέρχεται ανά μέτρο και διατομή....μην φανταστείς τίποτα σπουδαίο...

www.udravlikos.gr

Δικαιώματα απάντησης