Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 21 μέχρι 27 από 27

Θέμα: Διατομή σωλήνας για κεντρικη παροχή ύδρευσης

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Μανώλη τι δουλειά κάνεις?

http://udravlikos.gr

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2011
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    7
    quote:Originally posted by gregori

Μανώλη τι δουλειά κάνεις?

Υπάλληλος γραφείου είμαι αλλα τί σχέση έχει αυτό?

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Για να δω μήπως έχει σχέση η ειδικότητα σου με αυτά που συζητάμε.
    Καταπιάνεσαι με θέματα που δεν τα γνωρίζεις…..
    Συμβουλή υδραυλικούς για να μην κουράζεσαι τσάμπα.
    Βρες έναν μηχανικό και ξέχνα τον προηγούμενο….
    Ζήτα του….
    Μελέτη απωλειών….
    Μελέτη θέρμανσης….βάση του υφιστάμενου δικτύου μιας και δεν μπορεί αυτό να ξηλωθεί.
    Φτιάξε την θερμανση σου να δουέυει σωστά και μην προσπαθείς μέσα σε λίγες μέρες να μάθεις μηχανολογικά....
    Δεν γίνετε αυτό....θα κάνεις πατάτα.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2011
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    7
    Ευχαριστώ Γρηγόρη για την συμβουλή σου αλλά με ρώτησες τι δουλειά κάνω που είναι άσχετο , οι σπουδές μου άσχετα απο την δουλειά μου , μου επιτρέπουν να μπορώ να ασχοληθώ με τα μηχανολογικά και αυτός είναι και ο λόγος που πονηρεύτικα εξ'αρχής με τον πίνακα και σταμάτησα το έργο αλλιώς δεν θα ήμουν εδώ να μιλάω μαζί σας

Οσων αφορά τα μηχανολογικά μιας απλής ύδρευσης και μιας αυτόνομης θέρμανσης πια είμαι πεπεισμένος οτι δεν χρειάζεται να είσαι μηχανολόγος για να τα βγάλεις απλά να έχεις μια καλή σχέση με τα μαθηματικά και να βρείς ποια δεδομένα χρησιομοποιουνται σε μια μελέτη

Αν κάνω λάθος στο τελευταίο θα εκτιμούσα πολύ να μου το επισημάνεις γιατί μετά τις τελευταίες εξελίξεις και αφου διαπίστωσα οτί η φθηνη τιμή ενέχει κινδύνους ίσως να χρειαστω μερικές συμβούλες (απο όσους φυσικά διατίθενται να το κάνουν) ώστε να αποφύγω ενδεχόμενες πατάτες όπως πολύ σωστά είπες . Η εμπειρία για εμένα είναι εξίσου σημαντική (ίσως και σημαντικότερη) με τους τύπους ...απόδειξη τα μίσα υδραυλικά της Ελλάδας που είναι φτιαγμένα εμπειρικά και δουλεύουν...σχεδόν μια χαρά[]

ευχαριστώ (για πολλοστή φόρα ) όσου συμμετέχουν στην συζήτηση

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    quote:Originally posted by ziko

Εμένα πάλι η δική μου (εμπειρία ή μ....ία όπως θέλετε πείτε το) λέει όχι Φ20 αλλά DN20. Εννοώ εσωτερική διάμετρο 20mm, μιας και το Φ20 σε πλαστικές δίνει συνήθως εσωτερική διατομή γύρω στη 1/2''. Το σωστό πάντα είναι να λέμε την ονομαστική διατομή, ή ακόμα καλύτερα εξωτερική διάμετρο επί το πάχος (π.χ. 20x2.5mm).

Συνεχώς διψασμένος για γνώση...

http://www.technomech.gr
    Και φυσικά έχει δίκαιο ο Κ. Ζησης.
    Πράγματι μιλάει για εσωτερική διάμετρο 20 χιλιοστων.
    Εκανα λάθος.

Όλοι ξέρουμε ότι σπάνια συναντά κανείς τόσο μεγάλες διαμέτρους σωλήνων παροχής.
    Ο λόγος περα απο την τιμή φαντάζομαι ότι είναι η δυσκολία κάμψεως, η δυσκολία εντοιχισμού και γενικά η κάλυψη της σωλήνας σε τόσο μεγάλη διάμετρο.
    Περα από όλα αυτά Ζήση έπαιξα λίγο για να δω τι παίζει στο περίπου με το δίκτυο του φίλου σε πολυστρώματική σωλήνα 20 επι 2 και με πίεση ΕΥΔΑΠ 4 bar.
    Ζήτησα παροχή αιχμής 2500 λίτρα.
    Βρήκα το kv του μετρητής της ευδαπ
    Για την συγκεκριμένη παροχή μας δίνει πτώση πίεσης κάπου στα 0,3 bar.
    Τα 8 μέτρα σωλήνα πολυστρωματικής σωλήνας 20Χ2 συν αλλά 2μέτρα από τον κεντρικό σωλήνα της ευδαπ έως τον μετρητή μαζί και με την υψομετρική διαφορά των 4 μέτρων μας δίνουν συνολικά περίπου στο 1,2 bar πτώση πίεσης.
    Πρόσθεσα αλλα 0.2 bar για κάποια εξαρτήματα.
    Πρόσθεσα ακόμα 1 bar για πίεση εκροής και μου έμεινε διαθέσιμο 1,3 bar για το τμήμα κολεκτέρ- υδροληψία που νομίζω υπερκαλύπτει.
    Μπορεί ο κανονισμός να λέει DN20 αλλά φαντάζομαι ότι για ένα ισόγειο με 8 μέτρα παροχή και με πίεση 4 bar και πάνω ίσως είναι λίγο υπερβολή.
    Θα μου πεις κακό δεν κάνει αλλά για τον μάστορα είναι λίγο παλούκια τα πράγματα.
    Πως το βλέπεις;
    ---------------------------------------------------------------------

quote:Οσων αφορά τα μηχανολογικά μιας απλής ύδρευσης και μιας αυτόνομης θέρμανσης πια είμαι πεπεισμένος οτι δεν χρειάζεται να είσαι μηχανολόγος για να τα βγάλεις απλά να έχεις μια καλή σχέση με τα μαθηματικά και να βρείς ποια δεδομένα χρησιομοποιουνται σε μια μελέτη
    Εγω φίλε Μανώλη είμαι πεπεισμένος ακριβός για το αντίθετο.
    Και μάλιστα θα έλεγα ότι δεν φτάνει καν να είναι μηχανολόγος.
    Θα πρέπει να είναι μηχανολόγος που ασχολείται με θέματα δικτύων και θέρμανσης εφαρμογής.
    Εδω και δυο χρόνια ακόμα και για την πιο απλή θέρμανση που φτιάχνω πείθω σχεδόν όλους μου τους πελάτες για το πόσο απαραίτητη είναι η μελέτη εφαρμογής και δεν το έχω μετανίωσει ειλικρινα καθόλου.

Εξέχον μέλος ziko's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2003
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    917
    Γρηγόρη για παροχή αιχμής 2.500lt/h (για 1 λουτρό και 1 WC, πλυντήριο πιάτων, πλυντήριο ρούχων εγώ υπολογίζω 2.050lt/h βέβαια) για 20X2mm βρίσκω ταχύτητα 3,45m/sec που τη θεωρώ μεγάλη. Προσωπικά προτιμώ π.χ. Φ28x3.0mm για να διατηρήσω μια ταχύτητα γύρω στο 1,8m/sec.

Συνεχώς διψασμένος για γνώση...

http://www.technomech.gr

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2011
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    7

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Γρηγορη προς θεου δεν υποτιμω σε καμια περιπτωση την δουλεια αυτη αν ειδες ανεφερα οτι καλοι οι τυποι αλλα η πειρα ειναι πιο σημαντικη , λεμε λοιπον το ιδιο πραγμα. εγω αυτη την στιγμη να ειναι καλα το ΔΝΤ αδυνατω να πληρωσω κατι παραπανω απο αυτα που μου ζητησε ο τελευταιος αποδεδειγμενα παπατζης μηχανολογουδραυλικος οποτε εχω 3 επιλογες η να μη γινει η να γινει οταν φυγει η ΔΝΤ κατασταση ή να κανω οτι καλυτερο μπορω εγω οποτε διαλεξε και παρε...

Δικαιώματα απάντησης