-
Εξέχον μέλος
Αντιμετώπιση υπερθέρμανσης λέβητα
Πως σας φαίνεται η χρήση χρονικού για το σκοπό αυτό; Βλέπετε μόνο μειονεκτήματα σε αυτό;
-
Εξέχον μέλος
Επειδή εγώ τουλάχιστον δεν το κατάλαβα αυτό που λες να χρησιμοποιήσεις, μπορείς να το εξηγήσεις πιο αναλυτικά;
=================================================
Η εξίσωση είναι σωστή γιατί είναι όμορφη. - Dirac
-
Εξέχον μέλος
Μαλλον χρονικο ρελαι εννοει ο Μιλτος.
Γιατι να μη χρησιμοποιησεις πινακα που αφηνει την τελευταια η/β ανοιχτη, που κανει την ιδια δουλεια χωρις να μπλεκεις;
-
Εξέχον μέλος
Δηλαδή να λειτουργεί ο κυκλοφορητής επί κάποιο χρόνο μέχρι να κρυώσει ο λέβητας; Αυτό δεν γίνεται ακόμα πιο εύκολα (και πρόχειρα) με έναν υδροστάτη της πλάκας που είναι και φθηνός;
-
Εξέχον μέλος
Ο υδροστατης του κυκλοφορητη ειναι δεδομενο οτι θα υπαρχει, απλα οταν ολες οι η/β ειναι κλειστες δεν εχει που να αποδωσει την θερμοκρασια η κυκλοφορια του νερου.
-
Εξέχον μέλος
Ναι, εννοούσα δεύτερο υδροστάτη, όχι τον προφανή, όμως αυτός πού θέλει να το βάλει το κύκλωμα χρονοκαθυστέρησης; Στην ηλεκτροβάνα; Πρίν κλείσει;
Αν όλες οι ηλεκτροβάνες είναι κλειστές μπορεί να βάλει βαλβίδα διαφορικής πίεσης που συνηθίζεται πολύ στα Βόρεια από όσο ξέρω, εμείς εδώ κάτω κάνουμε by-pass στην τελευταία ηλεκτροβάνα.
Πάντως ακόμα περιμένω να μας εξηγήσει τι ακριβώς θέλει να κάνει και πως να το συνδέσει, εκτός και αν αναφέρεται σε κάποια συνηθισμένη πατέντα του επαγγέλματος που δεν τη γνωρίζω μιας και δεν είμαι στο επάγγελμα αυτό.
Άντε μπας και μάθω και τίποτες!!!
-
Εξέχον μέλος
Ανδρο εμείς εδώ κάτω τις περισσότερες φορές κάνουμε το χειρότερο αλλά και το ασφαλέστερο by-pass στην στήλη.... και πιο σπάνια αφήνουμε την τελευταία ηλεκτοβάνα ανοιχτή.....και ακόμα πιο σπάνια τρίοδι στην πιο πάνω βάννα....Άλλοι καυστηρατζήδες κόβουν τον κυκλοφοριτη ακαριαία και άλλοι τον δουλεύουν με υδροστάτη....>Είναι από τις πονεμένες ιστορίες το σχετικό θέμα...
www.udravlikos.gr
-
Εξέχον μέλος
Το κύκλωμα χρονοκαθυστέρησης το "προβλέπω" για τον κυκλοφορητή, αφού κλείσουν όλοι οι θερμοστάτες των διαμερισμάτων. Τα νερά θα γυρνάν μέσω βαλβίδας bypass στην κεντρική στήλη.
-
Εξέχον μέλος
Και το By-pass Μίλτο που θα είναι στην στήλη; ψηλά η στο λεβητοστάσιο;
Εχω την ίδια απορία με τον Dipoli...Γιατι να μη χρησιμοποιήσεις πινάκα που αφήνει την τελευταία η/β ανοιχτή, που κάνει την ιδία δουλειά μήπως αυτό το σύστημα που αναφέρεις υπερτερεί?...και τέλος έχεις κανα λινκ να διαβάσουμε περί τίνος πρόκειται?
www.udravlikos.gr
-
Εξέχον μέλος
Για link δε θυμάμαι αλλά έχω δει πίνακα αυτονομίας με χρονικό. Το by pass φυσικά θα είναι ψηλά καθώς κάτω δεν εξυπηρετεί σε τίποτα. Αν είναι ψηλά εκμεταλλευόμαστε τον όγκο του νερού των σωληνώσεων, συγκεκριμένα της επιστροφής που μπαίνει πιο κρύο στο λέβητα.
Η περίπτωση που σκέφτομαι να υλοποιήσω δεν θα έχει πίνακα αυτονομίας αλλά logo και εφόσον αυτό σου παρέχει χρονικό σκέφτομαι να το αξιοποιήσω. Το θέμα είναι να επιβεβαιώσω το ότι μπορώ να αποφύγω τον πίνακα καθώς δεν έχω αναλύσει τα πάντα όσο αφορά τη συνδεσμολογία των πινάκων και φοβάμαι μήπως μου ξεφεύγει κάτι.
Δικαιώματα απάντησης