Σελίδα 10 από 14 ΠρώτοΠρώτο ... 89101112 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 91 μέχρι 100 από 140

Θέμα: Αντιμετώπιση υπερθέρμανσης λέβητα

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Ευχαριστώ.

Σε τι θερμοκρασία τον είχατε το λέβητα; Και τι λέβητας ήταν; Μαντέμι;

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Είναι μια ατομική μονάδα 30.000Kcal/h, χαλύβδινη. Θερμαίνει μια μονοκατοικία 107m2 και ένα boiler 160lt, αυτονομία με ΗΒ. Ο "γάτος" καυστηρατζής αγνόησε την προτεινόμενη συνδεσμολογία του κατασκευαστή του πίνακα ααυτονομίας (Jes) για τελευταία ΗΒ ανοιχτή, έκανε τα δικά του και ο λέβητας δεν αποθερμαινόταν με αποτέλεσμα να πρέπει να ρυθμίσω το λέβητα στους 65C για να μην ρίχνει κάθε φορά το θερμικό (και εγώ μπινελίκια).
    Οταν πήρα χαμπάρι τί έπαιζε (ας είναι καλά το φόρουμ και όλοι εσείς!) άλλαξα τη συνδεσμολογία για να αφήνει την τελευταία ΗΒ ανοιχτή, και τώρα έχω το λέβητα στους 82-83C, χωρίς προβλήματα, αν και δεν έχω επέμβει στην καλωδίωση του κυκλοφορητή, οπότε η αποθέρμανση γίνειατι μόνο με φυσική κυκλοφορία.

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Πολύ ενδιαφέρων!

Μήπως ο λέβητας είναι όρθιος, σαν κύλινδρος με διπλά τοιχώματα, με μαντεμένια διαφράγματα;

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Ο λέβητας είναι όντως όρθιος, τώρα για τα υπόλοιπα δεν ξέρω. Είναι Powertherm της Thermostahl, αν κάποιος ξέρει ας μας πει!

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Thermostall είχα στο μυαλό μου, τον TS!!! Το Powertherm δεν το ξέρω, ή δεν το έχω συγκρατήσει σαν όνομα τουλάχιστον.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Το Powertherm είναι εμπορικό σήμα της Thermostahl. Εχω δύο μερικές φωτογραφίες, αν αυτό σε βοηθάει:

Νίκος

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    417
    Το σκηνικο του να σταματαει ο κυκλοφορητης ειδικα σε κατι ατομικες θερμανσεις μολις κλεινει ο ιδιοκτητης την θερμανση δεν το χω καταλαβει ακομα... Ειναι τοση φασαρια να μην κοβεται μεχρι να πεσει η θερμοκρασια σε εκει που ειναι ρυθμισμενος να ανοιγει???
    Το θεμα με τις τελευταιες Η/Β ειναι αλλη πονεμενη ιστορια..
    Τελευταια ετυχα σε 2 λεβητοστασια που το ενα πεταγε που και που θερμικο και το αλλο βαραγε 85β μολις εκλεινες..

Ποιος εχει υπαιτιοτητα γι αυτο?? Καυστηρατζηδες κατηγορουν ηλεκτρολογους και το αντιθετο....

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Το μόνο που μπορώ να κάνω από τη φωτογραφία είναι να επιβεβαιώσω ότι είναι όρθιος.

Μια φορά παραλίγο να ανατιναχθώ από μία ατομική μονάδα της thermostahl, με τα φακιρικά που της έκανα.... Εκείνος ο λέβητας αυτός κάνει έντονη υπερθέρμανση για τους εξής λόγους:

έχει μαντεμένια διαγράγματα
    έχει πυρίμαχο πάτο
    έχει πολύ μικρή χωρητικότητα σε νερό και συγχρόνως μάλον έχει και πολύ σίδερο.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    King, στη δική μου περίπτωση ο κατά δήλωση ηλεκτρολόγος/καυστηρατζής (που έφερε ο υδραυλικός) έκανε και τα δύο, οπότε το ποιός φταίει είναι ξεκάθαρο: εγώ που την έφαγα!
    Τώρα όσον αφορά το γιατί να κόβει ο κυκλοφορητής όταν σταματήσει ο ΘΧ να ζητάει θέρμανση, η απάντηση είναι πολύ απλή: έτσι είναι καλωδιωμένος από το εργοστάσιο, και δεν χρειάζεται άλλο πείραγμα, ενώ αν πας να το κάνεις σωστά θέλεις ένα επιπλέον καλώδιο που να δίνει συνέχεια φάση στον υδροστάτη του κυκλοφορητή παρακάμπτοντας το ΘΧ, άρα 1-2 ευρώ παραπάνω υλικά και 10-15 λεπτά παραπάνω δουλειά... για μ@λ@κες ψάχνεις;
    Εγώ μετά την αλλαγή συνδεσμολογίας για τελευταία ΗΒ ανοιχτή σκόπευα να το κάνω και συτό, αλλά αφού απαλλάχτηκα από το πρόβλημα της υπερθέρμανσης αποφάσισα να το αφήσω όπως είναι γαι την ώρα. Είμαι περίεργος να δω το καλοκαίρι αν και το μπόιλερ από μόνο του θα επαρκεί για αποθέρμανση με φυσική κυκλοφορία, αν όχι θα επέμβω και στον κυκλοφορητή.

Μίλτο, αν η πρώτη φωτογραφία δεν ήταν τόσο κακή, θα φαινόταν ότι είναι όντως της Thermostahl, το γράφει χαμηλά στο ταμπελάκι. Αρα όσα λες λογικά ισχύουν... λες ότι είναι για πέταμα;

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Όχι όχι δε λέω κάτι τέτοιο. Μια χαρά δεν την κάνεις τη δουλειά σου; Γιατί να τον πετάξεις; Μάλιστα πριν δε μίλησα για το δικό σου λέβητα αλλά για έναν άλλο, που μπορεί βέβαια να είναι και ίδιος με τον δικό σου. Άν βρεις το εγχειρίδιο διάβασε να δεις αν έχει τα χαρακτηριστικά που λέω παραπάνω.

Το boiler βρίσκεται μέσα στο λεβητοστάσιο; Υπάρχει υψομετρική διαφορά για να γίνει φυσική ροή;

Δικαιώματα απάντησης