Αν έχεις περιέργεια μπορείς να το δεις τώρα, αν κλείσεις τις Η/Β ή τις Χ/Β (χειροβάνες). Εγώ πάντως θα είχα
(περιέργεια)
Ναι, είναι σε υπόγειο λεβητοστάσιο και θερμαίνει τον επάνω όροφο, άρα η φυσική κυκλοφορία παίζει. Για το μπόιλερ που είναι επίσης μέσα στο λεβητοστάσιο δεν είμαι καθόλου σίγουρος, και επίτηδες δεν άλλαξα τη συνδεσμολογία του κυκλοφορητή για να τον παρατηρήσω το καλοκαίρι.
Νίκος
Αν έχεις περιέργεια μπορείς να το δεις τώρα, αν κλείσεις τις Η/Β ή τις Χ/Β (χειροβάνες). Εγώ πάντως θα είχα
(περιέργεια)
Νίκος
Ξεφεύγω από το topic, αλλά με το τιμολόγιο της ΔΕΗ, εφόσον είναι εξοχικό το σπίτι και συνεπώς δεν έχει μεγάλη κατανάλωση ρεύματος, μήπως είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείς ρεύμα για το ΖΝΧ;
Έχεις δισωλήνιο ή μονοσωλήνιο?quote:Οταν πήρα χαμπάρι τί έπαιζε (ας είναι καλά το φόρουμ και όλοι εσείς!) άλλαξα τη συνδεσμολογία για να αφήνει την τελευταία ΗΒ ανοιχτή, και τώρα έχω το λέβητα στους 82-83C, χωρίς προβλήματα, αν και δεν έχω επέμβει στην καλωδίωση του κυκλοφορητή, οπότε η αποθέρμανση γίνειατι μόνο με φυσική κυκλοφορία.
Αν έχεις μονοσωλήνιο θα μου φανεί περίεργο ότι κάνει αποθέρμανση με φυσική κυκλοφορία.
www.udravlikos.gr
Κι όμως, Γρηγόρη, μονοσωλήνιο είναι! Και μάλιστα η στήλη περπατάει και 8-9 μέτρα οριζόντια στην οροφή του υπογείου πριν ανέβει στους συλλέκτες...
Νίκος
Μίλτο, ένας γρήγορος υπολογισμός μου έβγαλε ότι, με τις τρέχουσες τιμές ρεύματος και πετρελαίου, αν μείνω ένα μήνα συνεχώς και ανάβω το boiler κάθε δύο μέρες (στην πράξη δείχνει να χρειάζεται μάλλον κάθε τρεις το καλοκαίρι), θα επιβαρυνθώ γύρω στο ένα ευρώ και κάτι για όλο το μήνα... συνυπολογίζοντας τη διαφορά στην ταχύτητα (το πετρέλαιο κάνει τη δουλειά στο ένα τρίτο του χρόνου) με βλέπω να το δίνω το ευρουλάκι.quote:Originally posted by miltos
Ξεφεύγω από το topic, αλλά με το τιμολόγιο της ΔΕΗ, εφόσον είναι εξοχικό το σπίτι και συνεπώς δεν έχει μεγάλη κατανάλωση ρεύματος, μήπως είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείς ρεύμα για το ΖΝΧ;
Αν υπολογίσω την τιμή που είχε το πετρέλαιο όταν το έβαλα, με συμφέρει το πετρέλαιο. Αν ήξερα και πόσο θα έχει όταν θα ξαναρίξω, για να αναπληρώσω όσο κάψω (μάλλον σωστότερος συλλογισμός), θα μπορούσα να πω με μεγαλύτερη βεβαιότητα...
Πάντως, για να μην πάρω κανέναν στο λαιμό μου, να διευκρινίσω ότι ο υπολογισμός έγινε με κανονικό ημερήσιο τιμολόγιο, γιατί δεν έχω νυχτερινό. Με νυχτερινό, το πετρέλαιο δεν συμφέρει με τίποτα (τουλάχιστον μέχρι την επόμενη αύξηση της ΔΕΗ[^])
Νίκος
Τι βαθμό απόδοσης πήρες για το πετρέλαιο;