Σελίδα 4 από 14 ΠρώτοΠρώτο ... 23456 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 31 μέχρι 40 από 140

Θέμα: Αντιμετώπιση υπερθέρμανσης λέβητα

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Να το θέσω αλλιώς το δίλημα αξιολόγησης των ανωτέρω δεδομένων:
    Ας πούμε ότι εκεί που περπατούσες στο δρόμο έβρισκες πεταμένο έναν υδροστάτη και ένα χρονικό, ποιό θα τοποθετούσες στον λέβητα που έχεις;
    Και να προσθέσω για να υπάρχει ίση μεταχείριση των δεδομένων ότι μαζί με το χρονικό έβρισκες πεταμένα και τα σχετικά καλώδια, και μαζί με τον υδροστάτη έβρισκες πεταμένη και την σιλικόνη με το πιστόλι της και σύρμα για να τον δέσεις και επίσης τα σχετικά καλώδια.
    Τότε τι θα έβαζες στο λέβητά σου;
    =================================================
    Η εξίσωση είναι σωστή γιατί είναι όμορφη. - Dirac

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820
    Να προσθέσω επίσης ότι ο υδροστάτης με το αισθητήριο τοποθετημένο όπως λέω, μετράει τη θερμοκρασία του μετάλου και όχι του νερού, επίσης ένας εμβαπτιζόμενος υδροστάτης με το αισθητήριο σε κυάθιο, ή ένας υδροστάτης επαφής και πάλι μετράει θερμοκρασία μετάλου και όχι υγρού καθόσον έρχεται σε επαφή άμεσα με το μέταλο και μόνο έμεσα με το υγρό.
    Αν τοποθετηθεί (με όποιο τρόπο) το αισθητήριο πάνω στο λέβητα, τότε δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι καλύτερο από αυτό. Φυσικά εξαιρούνται οι μαντεψιές και τα μέντιουμ.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820
    Δεν μας στέλνεις και καμιά φωτογραφία του λέβητα, αφού είσαι έτοιμος για δράση, να δούμε λεπτομέρειες;

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Σχετικά με το δίλημμα που βάζεις θα προτιμούσα τον υδροστάτη ρυθμισμένο όπως λέει και ο burnreman, δηλαδή σε υψηλή θερμοκρασία. Αν όμως το χρονικό το χεις έτσι κι αλλιώς μέσα στον λοιπό εξοπλισμό; Εσύ θα έβαζες τον υδροστάτη;
    Μη νομίζεις ότι είναι σκοπός μου να αποδείξω ότι το χρονικό είναι καλύτερο. Αυτό φαίνεται και από το αρχικό μου post. Θέλω μέσα από τη συζήτηση και τις απόψεις σας να δω αν είναι αποδεκτό.
    Όσο για τον λέβητα δεν είμαι έτοιμος για δράση, κάνω απλά κάποιες σκέψεις που θα έκαναν μια (συγκεκριμένη) εγκατάσταση καλύτερη. Δεν έχω κατασταλάξει αν θα τις υλοποιήσω.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820
    Προσωπικά θα έβαζα οπωσδήποτε τον υδροστάτη, ενδεχομένως και τον συγκεκριμένο που έχει προτείνει ο burnerman, αν και λίγο (αρκετά) ακριβός. Ειδικά με τον συγκεκριμένο έχω εμπειρία, τον έχω αγοράσει και χρησιμοποιήσει, αν και ο λόγος της επιλογής του ήταν ότι πωλείται σε συσκευασία με κυάθιο, που μου ήταν απαραίτητο.
    Αλιώς θα έπαιρνα τον φθηνότερο υδροστάτη που θα έβρισκα με απομακρυσμένο αισθητήριο και θα το κολλούσα με σιλικόνη πάνω στον λέβητα, θα τόβγαζα και μια φωτογραφία και θα τόστελνα εδώ.
    Το βασικό κριτήριο επιλογής του υδροστάτη είναι η απλούστατη και με ελάχιστα εξαρτήματα λειτουργία του, καθόσον "ότι δεν υπάρχει δεν χαλάει".
    Και βέβαια στην περίπτωση που τα είχα όλα αυτά βρει στο δρόμο πεταμένα, τζάμπα, τότε και πάλι η επιλογή είναι προφανής.
    Στην περίπτωση που είχα το κύκλωμα χρονοκαθυστέρησης ίσως να έμπαινα σε πειρασμό, και αν ήταν για κάτι άλλο, π.χ. να σβήνει το φως στο λεβητοστάσιο με χρονοκαθυστέρηση για να προλάβω να ανέβω τη σκάλα, θα το χρησιμοποιούσα. Όμως για λέβητα που (προφανώς) υπερθερμαίνεται, όχι δεν θα εμπιστευόμουνα κάτι τέτοιο σε χρονικό κύκλωμα, θα μετρούσα οπωσδήποτε θερμοκρασία, και ο απλούστατος και πιο αξιόπιστος τρόπος να γίνει αυτό με αποδεκτή ακρίβεια είναι η μηχανική μέθοδος που χρησιμοποιούν οι υδροστάτες.
    Βέβαια όλα αυτά είναι η προσωπική μου γνώμη, δεν είμαι επαγγελματίας του χώρου, οπότε η αξία τους είναι εκ των πραγμάτων περιορισμένη.

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Uganda
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    133
    Το πιό λογικό και το πιό "ανώδυνο" είναι πίνακας αυτονομίας με ρελέ που αφήνει τη τελευταία ηλεκτροβάνα ανοιχτή και γίνεται όλο το διαμέρισμα By-pass.
    Τέλος....
    Από την άλλη,άν υπάρχει βαλβίδα διαφορικής πίεσης (και φυσικά ρυθμισμένη ΣΩΣΤΑ) βοηθάει σε περιπτώσεις πίνακα που ναί μέν αφήνει τον κυκλοφορητή ανοιχτό αλλά όχι τις βάνες (περίπτωση πίνακα τύπου oromatic).
    Φυσικά,η βαλβίδα αυτή πρέπει να είναι όσο πιό μακρυά από τα μηχανήματα γίνεται (γιατί έχω δεί και βαλβίδες τέτοιες και μέσα στο λεβητοστάσιο-ανεπίτρεπτο),άν είναι δυνατόν και στο τελείωμα της στήλης.
    Εάν έχουμε πίνακα τύπου ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ (με ρελέ τύπου λυχνίας) τότε αυτοί σταματάνε τον κυκλοφορητή.Σε αυτή τη περίπτωση,καλό θα είναι να κάνουμε μιά "μικροεπέμβαση" με τον υδροστάτη που λέμε.
    Το θέμα της χρονοκαθυστέρησης,θα το σκεφτόμουνα μόνο άν δεν υπήρχε αλλος τρόπος ή είχα πίνακα στον οποίο δεν θα μπορούσα να επέμβω ή ακόμα άν το πρόβλημα της υπερθέρμανσης ήταν τόσο έντονο ώστε να χρειαζόταν άμεση λύση (και φυσικά άν η πολυκατοικία θέλει να μήν αλλάξς πίνακα,για δικούς της λόγους).
    Αλλιώς...δέν ξέρω τι...
    Τέσπα.
    Αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη.
    Silence is not gold.Sometimes,it's just yellow.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    Προεδρε, εδω θα διαφωνησω μαζι σου.
    Η σωστη θεση της βαλβιδας διαφορικης ειναι στο λεβητοστασιο, μετα τον κυκλοφορητη, αφου εκει μπορουμε να εκτιμησουμε σωστα και την τιμη ρυθμισης της.
    Η βαλβιδα διαφορικης δεν παιζει τον ρολο της εκτόνωσης ή του bypass και της προστασιας εναντι υπερθερμανσης του λεβητα, αλλα βοηθαει στην ομαλη λειτουργια του συστηματος σε ακραιες καταστασεις για τις οποιες δεν εχει σχεδιαστει (πολλες η/β κλειστες)
    Η Αντιμετωπιση της υπερθερμανσης ειναι αλλη ιστορια και μπορει να γινει οπως ειπες πολυ καλα με πινακα που αφηνει την τελευταια η/β ανοικτη...

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    quote:Originally posted by dipoli

Η σωστη θεση της βαλβιδας διαφορικης ειναι στο λεβητοστασιο, μετα τον κυκλοφορητη, αφου εκει μπορουμε να εκτιμησουμε σωστα και την τιμη ρυθμισης της.
    Η βαλβιδα διαφορικης δεν παιζει τον ρολο της εκτόνωσης ή του bypass και της προστασιας εναντι υπερθερμανσης του λεβητα, αλλα βοηθαει στην ομαλη λειτουργια του συστηματος σε ακραιες καταστασεις για τις οποιες δεν εχει σχεδιαστει (πολλες η/β κλειστες)
    Η Αντιμετωπιση της υπερθερμανσης ειναι αλλη ιστορια και μπορει να γινει οπως ειπες πολυ καλα με πινακα που αφηνει την τελευταια η/β ανοικτη...

Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Uganda
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    133
    Σωστός αντιπρόεδρε...
    Καλά να πάθω αφού απο κεκτημένη ταχύτητα ξέχασα να αναφέρω τη τόση δά μικρή και ασήμαντη λεπτομέρεια ότι μίλαγα για βαλβίδες που έχω δεί ΠΡΙΝ το κυκλοφορητή (αφού εκεί "βόλευε" το μάστορη).
    Πάντως η συντριπτική πλειοψηφία των βαλβίδων διαφορικής που έχω συναντήσει,ήταν σε εγκατάσταση με πίνακα που έκοβε τον κυκλοφορητή.Δώρον άδωρον δηλαδή.
    Να ήμουνα εγώ ο γκαντέμης...?????[B)]
    Ή πολλούς μαστόρους τους δέρνει μαλάκυνση ????
    Άγνωσται αι βουλαί του κυρίου....
    Silence is not gold.Sometimes,it's just yellow.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by andronoglou

Να προσθέσω επίσης ότι ο υδροστάτης με το αισθητήριο τοποθετημένο όπως λέω, μετράει τη θερμοκρασία του μετάλου και όχι του νερού, επίσης ένας εμβαπτιζόμενος υδροστάτης με το αισθητήριο σε κυάθιο, ή ένας υδροστάτης επαφής και πάλι μετράει θερμοκρασία μετάλου και όχι υγρού καθόσον έρχεται σε επαφή άμεσα με το μέταλο και μόνο έμεσα με το υγρό.
    Επέτρεψέ μου την εξής παρατήρηση:
    Ο υδροστάτης επαφής μετράει τη θερμοκρασία του μετάλλου η οποία είναι ελαφρώς μικρότερη από αυτή του νερού καθώς η εξωτερική επιφάνεια του μετάλλου είναι εκτεθειμένη σε μικρότερες θερμοκρασίες και υπάρχει ροή θερμότητας. Το μέταλλο του κυαθίου μπορεί να επιφέρει μόνο μια υστέρηση στην "ανάγνωση" της θερμοκρασίας από το αισθητήριο καθώς αργά η γρήγορα θα πάρει τη θερμοκρασία του υγρού στο οποίο εμβαπτίζεται. Ροή θερμότητας σε μόνιμη κατάσταση δεν υπάρχει οπότε εξισώνονται οι θερμοκρασίες.

Δικαιώματα απάντησης