Σελίδα 6 από 14 ΠρώτοΠρώτο ... 45678 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 51 μέχρι 60 από 140

Θέμα: Αντιμετώπιση υπερθέρμανσης λέβητα

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Αυτός ο λέβητας πρέπει να έχει θέση για εμβαπτιζόμενα αισθητήρια, ακόμα και αν αγοραστεί χωρίς πίνακα, τον έψαξες στο πάνω μέρος μπροστά, κάτω από τα καπάκια και τη μόνωση και δεν έχει θέση;
    =================================================
    Η εξίσωση είναι σωστή γιατί είναι όμορφη. - Dirac

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Στην περιφέρεια πάντως δεν έχει. Στο μέτωπο δεν είμαι σίγουρος αλλά μάλλον όχι.
    Παρεπιπτόντως αυτός ο λέβητας, σύμφωνα με τον κατασκευαστή παίρνει ** (δύο αστέρια) σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα περί βαθμού απόδοσης. Τον πιστεύεις;

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820
    Εφόσον ο λέβητας πωλείται και με πίνακα οργάνων, τότε πρέπει να έχει θέση για εμβαπτιζόμενα αισθητήρια. Στη θέση σου θα πήγαινα στη Βιοσωλ, κάπου στον Ταύρο είναι και θα τον έψαχνα με τα χεράκια μου να δω που βάζει τα αισθητήρια του πίνακα. Επίσης μπορείς να πας και στην αποθήκη τους για αυτοψία στο λέβητα, είναι κάπου στον Ελαιώνα, στην Άγρια Δύση φυσικά.
    Γενικά μετά από προσωπικές εμπειρίες δεν πιστεύω πια κανέναν κατασκευαστή, ειδικά Έλληνα, και ειδικά κάποιον που αυτά που πουλάει δεν τα φτιάχνει ο ίδιος, αλλά τα παίρνει από αλλού (φασόν) ή τα φέρνει από τη ...Βραζιλία.
    Αλλά και πάλι μια χαρά λέβητας είναι, τη δουλειά θα την κάνει μια χαρά πιστεύω, και είναι και οικονομικός (στην αγορά).

Super Moderator
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2006
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    528
    Η θέση για τα αισθητήρια είναι απο επάνω.....
    Πάντως σε γενικές γραμμές τα χαλύβδινα λεβητάκια δύσκολα κάνουν υπερθέρμανση......
    quote:το μέταλλο των αυλών προκαλεί την υπερθέρμανση
    Αυτό πρώτη φορά το ακούω.....
    Τί λέτε ρε παιδιά....Εγώ μέχρι τώρα πίστευα ότι την υπερθέρμανση την προκαλεί η μεγάλη αδράνεια και η θερμοχωρητικότητα του νερού...
    :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::
    Don't try to bribe me.You can't afford my rates!

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    quote:Originally posted by burnerman

Η θέση για τα αισθητήρια είναι απο επάνω.....
    Και όχι εμβαπτιζόμενα αν εννοείς τη θέση που νομίζω. Αφήνω ένα ενδεχόμενο να τα έχω δει περασμένα λάθος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    quote:Originally posted by deeper ground

Σωστός αντιπρόεδρε...
    Καλά να πάθω αφού απο κεκτημένη ταχύτητα ξέχασα να αναφέρω τη τόση δά μικρή και ασήμαντη λεπτομέρεια ότι μίλαγα για βαλβίδες που έχω δεί ΠΡΙΝ το κυκλοφορητή (αφού εκεί "βόλευε" το μάστορη).
    Πάντως η συντριπτική πλειοψηφία των βαλβίδων διαφορικής που έχω συναντήσει,ήταν σε εγκατάσταση με πίνακα που έκοβε τον κυκλοφορητή.Δώρον άδωρον δηλαδή.
    Να ήμουνα εγώ ο γκαντέμης...?????[B)]
    Ή πολλούς μαστόρους τους δέρνει μαλάκυνση ????
    Γειά χαρά φίλε deep groun
    Εάν έχεις δει βαλβίδα,δ,π κάτω από τον κυκλοφοριτή πράγματι είναι μαλακία...
    Αλλά βαλβίδα σε εγκατάσταση που κόβει τον κυκλοφοριτή δεν είναι μαλακία του μάστορα απλά για τους λόγους που εξήγησε ο dipoli.
    Κατα την γνώμη μου επιβάλετε σε αυτονομίες με ηλεκτοβάνες ασχέτος εάν κόβει η δεν κόβει τον κυκλοφοριτή.
    www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Sorry ξεφεύγω λίγο από το θέμα αλλά μιας και αναφέρθηκε...σχετικά με τις βαλβ.διαφ.πιέσεως ήθελα να προσθέσω πως και τα δισωλήνια που έχουν θερμοστατικούς διακόπτες την χρειάζονται.
    Όπως θα δείτε στο παρακάτω σχέδιο το 52 είναι ΒΔΠ....το έχει στο κύκλωμα θέρμανσης με σώματα πολύ σωστά μιάς και το 51 είναι θερμοστατικός διακόπτης....
    Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω στην ενδοδαπέδια έτσι όπως απεικονίζετε στο σχέδιο τι την θέλει;;;

www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Για να του τρελάνει την τρίοδη

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820
    Αυτοί στην De Dietrich από ότι έχω δει, πάντα, στους εξελιγμένους πίνακες που έχουν, χρησιμοποιούν ένα κύκλωμα χαμηλής θερμοκρασίας με βάνα ανάμιξης (ενδοδαπέδια) και άλλα κυκλώματα για boiler ή σώματα, χωρίς βάνα ανάμιξης.
    Από ότι φαίνεται στο σχέδιο μιας και υπάρχει αισθητήριο εξωτερικής θερμοκρασίας, χρησιμοποιείται τέτοιος πίνακας που κάνει και αντιστάθμιση. Ότι πληρώνεις παίρνεις που λέμε.
    Ωραίος λέβητας, ακόμα και χωρίς τον πίνακα με την αντιστάθμιση.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2007
    Θέση
    ilion-athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    23

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

γεια χαρα παιδια καινουργιος στο forum και θα ηθελα να σας πω την γνωμη μου περι υπερθερμανσης,αυτο που κανω εγω ειναι να αφηνω την τελευταια Η/Β ανοιχτη,ο κυκλοφορητης ξεκιναει αμεσως με το που ανοιξει καποιο διαμερισμα και εφοσον κλεισει το τελευταιο διαμερισμα μενει η Η/Β ανοιχτη και ο κυκλοφορητης δουλευει μεχρι να πεσει η θερμοκρασια εκει που την εχουμε ρυθμισει απο τον ενα υδροστατη που υπαρχει στο ταμπλο συνηθως 75-80,δε χρειαζετε δευτερος,αυτο γινεται χρησιμοποιωντας και τις τρεις επαφες του υπαρχον υδροστατη.
    Η Η/β ναι με το που ανοιξει ο Θ/Χ στελνει εντολη στο πινακα,αλλα ο καυστηρας δεν παιρνει γιατι πρεπει οι εντολες των η/β που ενωνονται μαζι να οπλισουν ενα ρελε που υπαρχει στο πινακα και τοτε να παρει ο καυστηρας.

Δικαιώματα απάντησης