Σελίδα 8 από 14 ΠρώτοΠρώτο ... 678910 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 71 μέχρι 80 από 140

Θέμα: Αντιμετώπιση υπερθέρμανσης λέβητα

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by gregori

Πιστεύω πως και σε αυτή την περίπτωση θα υπάρχει πρόβλημα υπερθέρμανσης....
    Μία λύση είναι ένας μικρός κυκλοφοριτής 25Χ2 και ένα Loop μέσα στο λεβητοστάσιο με αυτοματισμό όπου όταν όλοι οι υπόλοιποι κυκλοφοριτές είναι κλειστεί και η θερμοκρασία του λέβητα είναι τόσο πάρε εσυ για να το κατεβάσεις στο τόσο...ή ακόμα μπορείς να έχεις ένα μικρό σωματάκι σε ένα κοινόχρηστο χώρο όπου να σου γυρνάει εκεί το νερό και να λες ότι δεν πάει και χαμένη τελείως αυτή η ενέργεια.

www.udravlikos.gr
    Πρώτα απ΄όλα για να μην παρασύρω κανέναν,
    δεν έχω καμμία σχέση με τον χώρο. Απλά μου αρέσει και εν μέσω φορολογικών δηλώσεων
    ( Βλέπε Λογιστικό γραφείο ) παρακολουθώ, ρωτάω και γεμίζω την άγνοιά μου.

Τώρα στο θέμα: Γιατί θα υπάρχει υπερθέρμανση; Αφού για το τελευταίο
    διαμέρισμα που ζήτησε θέρμανση μετά την λήψη αυτής ( και αφού σταματήσει ο καυστήρας ) ο κυκλοφορητής θα συνεχίζει να δουλεύει για κάμποση ώρα και η θερμοκρασία του λέβητα θα πέσει. Δεν καταλαβαίνω κάτι;

Κε gregori έστειλα στο e-mail σας ( δεν έχω άλλο τρόπο ) δύο σχέδια για περαιτέρω συζήτηση.

Με εκτίμηση.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Φίλε Κώστα...Έλαβα τα σχέδια σου αλλά αυτό που διακρίνω εγώ είναι ότι ρωτάς αν πρέπει να προτιμήσεις αυτονομία με κυκλοφοριτές ή με ηλεκτροβάνες....το θέμα τις υπερθέρμανσης και στις δύο περιπτώσεις έιναι θέμα άλλα δευτερεύων.
    Για να μην ξεφύγει λοιπόν το θέμα σε αυτό το τόπικ που είναι καθαρά θέμα υπερθέρμανσης του λέβητα προτείνω να ανοίξεις καινούργιο τόπικ στο κομμάτι της θέρμανσης και να θέσεις τα ερωτήματά σου αλλά να μας δόσεις και μερικές διευκρινήσεις....πχ...για πόσα διαμερίσματα μιλάμε? πόσα μπόιλερ και λίτρα....αλλά και ότι άλλο μπορεί να φανεί χρήσιμο....
    Εγώ μπορώ στο τοπικ που θα ανοίξεις να ποστάρω τα σχέδια σου να πω την γνώμη μου...Βασικά είναι θέμα μέλετης το όλο πράγμα που αναφέρεις και θα είχε ενδιαφέρων να ακούσεις την γνώμη των μηχανολόγων....

www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    quote:Originally posted by gregori

Όλα καλά με το θέμα να αφήνουμε την τελευταία ηλεκτροβάνα ανοιχτεί για αποθέρμανση του λέβητα αλλά αυτό δεν μπορεί να συνδυαστεί με θερμιδομέτρηση....

Γιατι το λές αυτό Γρηγορη; Ο θερμιδομετρητής του διαμερίσματος με την τελευταία η/β θα γράφει κανονικά.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Για αυτό το λέει! Υποθέτω δηλαδή. Επειδή θα χρεώνεσαι θέρμανση χωρίς να τη ζητάς.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    Αφου θα την πάρεις να μη τη χρεωθείς δηλαδή;

Ομως είναι καλύτερο να την "πετάς" στις στήλες ή στο λεβητοστάσιο ή έστω σε κοινόχρηστο χώρο;

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    quote: Αφου θα την πάρεις να μη τη χρεωθείς δηλαδή;
    Την παίρνεις με το ζόρι. Θα συμφωνήσω όμως, εν μέρει τουλάχιστον, υπό την έννοια ότι εφόσον θα πάρεις τώρα λίγο παραπάνω θέρμανση, θα αργήσει λίγο ο θερμοστάτης να ξαναπάρει. Δε θα πάει και στο 25 η θερμοκρασία κάνοντας λίγη αποθέρμανση. Επειδή δεν έχω βάλει ούτε έχω δει εγκατάσταση με αποθέρμανση στην τελευταία ηλεκτροβάνα, πόση ώρα αυτή μένει ανοιχτή; Αυτό καθορίζεται από υδροστάτη;

Το να αποθερμάνεις στη στήλη δεν είναι και εντελώς πέταμα. Αυτό που κάνεις είναι να ζεστάνεις την επιστροφή, αποθηκεύοντας εκεί ενέργεια για την επόμενη ζήτηση.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    Αν οι στήλες είναι καλά μονωμένες δεν χάνει και πολύ, κινδυνεύεις όμως τελικα να μήν αποθερμάνεις γρήγορα το λέβητα.

Κανονικά θα έπρεπε να κλείνει ο κυκλοφορητής και η τελευταία η/β όταν η θερμοκρασία του λέβητα θα έπεφτε σε κάποιο επίπεδο που θα το καθόριζα και από το μέγεθος και τη χρήση της εγκατάστασης, πέρα απο την ασφάλεια αυτή καθαυτή. Για παράδειγμα σε μιά μεγάλη πολυκατοικία θα αποθέρμαινα απλώς λίγο το λέβητα ωστε να κλείσει και ο κυκλοφορητής και το νερό στο λέβητα να παραμείνει ζεστό, αφού πολύ σύντομα θα του ζητούσε κάποιος άλλος να ξεκινήσει.
    Σε μικρή κατοικία με 2-3 αυτονομίες ή ζώνες θα το κρυωνα εντελώς στην τελευταία η/β, ή θα την αποθήκευα σε μπόιλερ αν υπήρχε. Ανάλογα βέβαια και με το πόση θα είναι πια αυτή η ενέργεια. Οχι να πάει και το θερμοστάτη στους 25 όπως λές.

Στην πράξη, στους έτοιμους πίνακες,νομίζω πως η τελευταία η/β και ο κυκλοφορητής μένουν να λειτουργούν μέχρι να κλέισει ο κ/φ από τον υδροστάτη του ή να ανοίξει άλλη η/β οπότε το σύστημα επανέρχεται σε κατάσταση κανονικής λειτουργίας.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Μιλάμε τότε για πολύ θέρμανση. Αν σε μια πολυκατοικία έχουμε 200 λίτρα νερό στη λέβητα και στη στήλη, για να το κρυώσουμε κατά 30 βαθμούς έστω, πρέπει το διαμέρισμα να πάρει 6000Kcall. Δεν είναι καθόλου ασήμαντο.

Για χαλύβδινο λέβητα πιστεύω αρκεί απλά να γίνει μια ανανέωση του νερού, που κρατάει 1-2 λεπτά. Σε αυτό το χρόνο έχουν κρυώσει τα μέταλλα και μετά το μόνο που κάνουμε είναι να πάμε το ζεστό νερό από δω και από κει. Μετά από αυτό το χρόνο δεν έχουμε σημαντική αύξηση της θερμοκρασίας.

Βλέπω ότι διακρίνονται μεταξύ τους δύο περιπτώσεις:

α) Αποφυγή υπερθέρμανσης ώστε να μην περνάμε ζεστό νερό στις σωλήνες και σε τραβηγμένες περιπτώσεις να μην πέφτει ο υδροστάτης ασφαλείας.

β) Αποθέρμανση ώστε να μην κρυώνει τζάμπα το νερό μέσα στο λέβητα και τις σωλήνες. Αυτό ίσως είναι σκόπιμο, όπως είπες ο Dipoli, σε μικρές εγκαταστάσεις όπου το νερό είναι λίγο και συγχρόνως εξασφαλίζεις ότι και ο πιο δύσκολος λέβητας δε θα κάνει υπερθέρμανση.

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2006
    Θέση
    ΝΙΚΑΙΑ
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    304
    quote:Originally posted by miltos

Για αυτό το λέει! Υποθέτω δηλαδή. Επειδή θα χρεώνεσαι θέρμανση χωρίς να τη ζητάς.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Αν λάβεις υπόψιν τις συνήθειες του καθενός, μπορεί και να μην είναι έτσι. Αν πχ κοιμάμαι το βράδυ πιο αργά από τους υπόλοιπους τότε θα έχω περισσότερες αποθερμάνσεις...

Δικαιώματα απάντησης