Σελίδα 10 από 20 ΠρώτοΠρώτο ... 89101112 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 91 μέχρι 100 από 195

Θέμα: Υλικά σωληνώσεων

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2009
    Θέση
    Ξάνθη, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    33

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Πολύ ωραία η συζήτηση αλλά από ότι κατάλαβα κανένας μας δεν θέλει να αλλάξει την γκαρνταρόμπα του. Δηλαδή όπως δεν αλλάζει ο άνθρωπος ομάδα δεν αλλάζει τρόπο και υλικά. Εδώ στο Βορρά (Ξάνθη) χρησιμοποιούμε για την ύδρευση πολυπροπυλένιο και μόνο. Στα δεκαπέντε χρόνια που το δουλεύω δεν είχα απολύτως κανένα πρόβλημα ακόμα και μετά από υπερθέρμανση στο θερμοσίφωνα. Εγώ προσωπικά δουλεύω μόνο προϊόντα Interplast (αυτά που έχει)και είμαι σίγουρος. Ο Aqua-plus είναι αξιόπιστος σωλήνας και το κυριότερο Ελληνικός. Εδώ θα ήθελα να πω πως καλό να βάζει ο καθένας όποιο υλικό θεωρεί αυτός αξιόπιστο αλλά να προτιμάμε πρώτα τα Ελληνικά τα οποία θεωρώ πιο καλά από τα εισαγόμενα.
    Έχω επεσκέφθη δύο φορές το εργοστάσιο της Interplast και διαπίστωσα ότι εκεί η άνθρωποί κάνουν πολύ καλή δουλειά και με τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα

<< Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και για το σύμπαν δεν είμαι σίγουρος >>
    Άλμπερτ Αϊνστάιν (1879 - 1955).

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    417
    Κωνσταντινε μια μυρωδια υπαρχει αλλα τπτ το φοβερο.. Ντουμανι ποτε..

Δεν ξερω αλλα κοληση εντος δαπεδου δεν εμπιστευομαι σε κανενα υλικο..
    Σε εντοιχοισμενη σωληνα αν εβαζα θερμοκολητικη ολη θα την ειχα μεσα στο αρμαφλεξ για να περπαταει.. Η ιντερπλαστ λεει οτι υπαρχει και σε κουλουρα Φ20-Φ25 οποτε ΑΝ τυχει και μου ζητησουν στην Αθηνα (?!) θα δοκιμασω αυτο...

Ο συλλεκτης του Βασιλη στην φωτο για την μπαταρια της μπανιερας ειναι ωραια κατασταση... Ετοιμη αποσταση και αλφαδια..

Διαχειριστής dimis's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Δήμος Βόλβης Ν. Θεσσαλονίκης
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200
    quote:Originally posted by Βασίλης ζ

Πολύ ωραία η συζήτηση αλλά από ότι κατάλαβα κανένας μας δεν θέλει να αλλάξει την γκαρνταρόμπα του. Δηλαδή όπως δεν αλλάζει ο άνθρωπος ομάδα δεν αλλάζει τρόπο και υλικά. Εδώ στο Βορρά (Ξάνθη) χρησιμοποιούμε για την ύδρευση πολυπροπυλένιο και μόνο. Στα δεκαπέντε χρόνια που το δουλεύω δεν είχα απολύτως κανένα πρόβλημα ακόμα και μετά από υπερθέρμανση στο θερμοσίφωνα. Εγώ προσωπικά δουλεύω μόνο προϊόντα Interplast (αυτά που έχει)και είμαι σίγουρος. Ο Aqua-plus είναι αξιόπιστος σωλήνας και το κυριότερο Ελληνικός. Εδώ θα ήθελα να πω πως καλό να βάζει ο καθένας όποιο υλικό θεωρεί αυτός αξιόπιστο αλλά να προτιμάμε πρώτα τα Ελληνικά τα οποία θεωρώ πιο καλά από τα εισαγόμενα.
    Έχω επεσκέφθη δύο φορές το εργοστάσιο της Interplast και διαπίστωσα ότι εκεί η άνθρωποί κάνουν πολύ καλή δουλειά και με τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα

<< Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και για το σύμπαν δεν είμαι σίγουρος >>
    Άλμπερτ Αϊνστάιν (1879 - 1955).
    Καλό είναι φίλε για την ύδρευση αλλά μια και είσαι από την Ξάνθη θα σου έλεγα γιόκ για την θέρμανση
    Τώρα εδώ στην δεύτερη φωτό βλ΄πεω τριπλές σωλήνες. δεν είναι του παρόντος αλλά τι ακριβώς είναι?

Τεχνολογία και ποίηση.

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    417
    Αφιερωμενο στους λατρες του χαλκου..
    Πριν μια εβδομαδα πηρε μπρος..

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Ουστ ρε
    Αντε πάρε μια φωτογραφική καλή να βλέπουμε καθαρά τις φωτογραφίες σου

http://udravlikos.gr

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Apr 2009
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    179
    quote:Originally posted by King

Δεν ξερω αλλα κοληση εντος δαπεδου δεν εμπιστευομαι σε κανενα υλικο..
    Το PPR σημαίνει Poly Propylene Random. Το Random χαρακτηρίζει την τυχαία και ακαθόριστη μορφή των ανθρακικών αλυσίδων μέσα στο υλικό. Θερμαίνοντάς το απλά "διεγείρεις" τις ανθρακικές αλυσίδες που κρυόνοντας είναι "ομογενοποιημένες" και εξακολουθούν να κρατούν (όπως είναι φυσικό) την τυχαία κατανομή τους. Για τούτο το λόγο αυτή η μέθοδος "συγκόλλησης" ονομάζεται αυτογενής και επί της ουσίας δεν είναι συγκόλληση. Απ' τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί το υλικό αποκτά ξανά τα αρχικά του χαρακτηριστικά και ιδιότητες. Θάψτε την ελεύθερα (αφού πρεσάρετε)

Όποιος ψάχνει βρίσκει, πολλές φορές όμως βρίσκεις χωρίς να ψάχνεις. Γκαστόνε

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Apr 2009
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    179
    Συμπληρωματικά οι εταιρείες κατευθύνονται σε κατασκευή σωληνώσεων με PPR-CT που στην ουσία δίνει μεγαλύτερη συνοχή στο υλικό και μικραίνει το πάχος της σωλήνας. Μία μεγάλη εταιρεία (δεν είναι γερμανική) βγάζει πολυεπίπεδο με τρία στρώματα PPR/PPRCT/PPR ενώ οι γερμανικές εταιρείες προσανατολίζονται σε λύσεις PPRCT/PPF/PPRCT.
    Το PPF (θα έχετε ακούσει τη σωλήνα σαν Faser) έχει Fiberglass και διορθώνει πολύ το συντελεστη γραμμικής διαστολής. Ωστόσο ΙΣΩΣ να υπάρχει θεματάκι με το DWGW και την ποσιμότητα (ίσως να εισχωρήσουν ίνες υάλου στο δίκτυο κατά ην κοπή της σωλήνας).
    Οι λύσεις τύπου Stabi αποδείχτηκαν αναποτελεσματικές καθώς απαιτούσα ξύσιμο πριν τη συγκόλληση και στις μεγάλες διατομές ήταν δύσχρηστες.

Διαχειριστής monachus's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2001
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    3,000
    Blog Entries
    1
    Ολες οι παραλλαγές της PPR πάντως έχουν νόημα ΜΟΝΟ στην θέρμανση / κλιματισμο όπου υπάρχει θερμική καταπόνηση και συστολοδιαστολές.

Για ύδρευση το απλό PPR (μακρυά απο τον ήλιο) είναι πρακτικά αθάνατο.

w w w . m o n a c h o s . g r

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Apr 2009
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    179
    Συμφωνώ αλλά από τη στιγμή που το μόνο μειονέκτημα του πολυπροπυλενίου σε σχέση με τις μεταλλικές σωλήνες (πλέον του κινδύνου πολυμερισμού από το ήλιο) είναι ο σχετικά μεγάλος βαθμός διαστολής νομίζω πως είναι χρήσιμο να δούμε πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα.
    Προσωπικά το συνιστώ ανεπιφύλακτα στις μεγάλες διατομές (πάνω από Φ75). Για τις μικρότερες μου αρέσουν πιο πολύ οι πολυστρωματικές.

(Έχω μία ένσταση για το σιμπελχίντε).

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Apr 2009
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    179

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Και επειδή ειπώθηκε:

α΄ Η Βιοχάλκο είναι όντως πολύ καλή εταιρεία μάλιστα παράγει χαλκό για τα στοιχεία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κλιματισμού στον κόσμο.

β' Τύπος δικτίωσης και τι να επιλέξω ρώτησε κάποιος. Σαφώς η δικτίωση με σιλάνια προσφέρει μεγαλύτερο βαθμό δικτύωσης όμως η δικτύωση με ακτινοβολία παρουσιάζει μεγαλύτερη ή μαλλον καλύτερη θερμική μνήμη.

Για ενδοδαπέδια προτιμώ PEx -Al-PEx .
    Αυτό που δεν έχω καταλήξει έχω ακούσει αλήθεια διάφορες απόψεις και ρωτώ να μου πει όποιος ξέρει παρακαλώ, ποια είναι η καλύτερη μέθοδος παραγωγής πολυστρωματικής με overlapping ή κόλληση;
    Ευχαριστώ γιατί ξέρω πως θα μου απαντήσετε.

Δικαιώματα απάντησης