-
22-05-2009, 00:38:28
Σπουδαίο μέλος
Monachus και στο ΖΝΧ ομως εχουμε παρομοιες καταπονησεις με την θερμανση..
Επισης οι κολησεις που αναφερω παραπανω εχουν και ενα αλλο μειονεκτημα..
Ανεβαινει ο χρονος εργασιας αρκετα και ενας μικρος παραγοντας ρισκου (εισοδος σκονης, τρανταγμα κατα την ψυξη της σωληνας κλπ) που μπορει να μην φανει με το πρεσσαρισμα..
Γι αυτο δεν βρισκω νοημα στο PPR σε εντιχοισμενα τμηματα καθοτι πιο πολυ μπελας ειναι..
Στελιο τι ενσταση εχεις για το σιμπεχιλζε??
-
22-05-2009, 00:45:13
Επίλεκτο μέλος
Φίλε King
έχοντας χρησιμοποιήσει πολλά χιλιόμετρα PPR σε έργα μου ποτέ δεν τέθηκε θέμα αστοχίας από σκόνη ή τράνταγμα.
Το εξάρτημα σιμπελχίζε θέλει δίκή του πρέσσα. Προς Θεού ο σύνδεσμος είναι 99,9% αξιόπιστος όμως προτιμώ σύστημα που μπορεί να πάρει εξάρτημα κάθε μάρκας. Ας πούμε πρέσσα Rems με πάτημα U που την βρίσκεις παντού.
Θεωρώ πως να σε αναγκάζει η Rehau να αγοράζεις πρέσα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις μόνο με δικό της εξάρτημα είναι εκβιαστικό.
Όποιος ψάχνει βρίσκει, πολλές φορές όμως βρίσκεις χωρίς να ψάχνεις. Γκαστόνε
-
22-05-2009, 01:00:01
Σπουδαίο μέλος
Κι ομως υπαρχουν και αλλες σωληνες που δεν περπατανε πολυ ομως που χρησιμοποιουν δακτυλιους.. Και η Viega νομιζω βγαζει μια..
Και στις λευκες πολυστρωματικες πλεον δεν ειναι μονο U εξαρτηματα...
Ενδεικτικα απο τον καταλογο της Rothenberger..
Μ, SV, R..
Εχουν διαφορα ειδη και διαφορετικες δαγκανες.. Απλα εχει επικρατισει το U πως οπως εχω πει παραπανω ομως δεν συμπαθω λογω o-ring.
Πλεονεκτημα με πρεσσα που χτυπαει U κλπ ειναι οτι πρεσσαρεις και χαλκο.
Το "προβλημα" με την Rehau ειναι οτι σκαλωνει ο κοσμος να πληρωσει τοσο ακριβο "πλαστικο"...
Το οποιο ειναι ενα μεγαλο πλεονεκτημα του PPR κιολας...
Μια απορια... Εστω κατακορυφη στηλη σε κλαδο δισωληνιου 1''.
Σαπισε και κανουμε μερεμετι. Θα εμπιστευοσουν PPR ανευ διαστολικων??
-
22-05-2009, 01:09:17
Εξέχον μέλος
Αν και χαλκόβιος να σας πω ότι τις 2 τελευταίες οικοδομές τις έκανα με πολυστρωματική rehau στην ύδρευση.
Μου την έσπασε και μένα Στέλιο το κόστος της αγοράς της πρέσσας όπως και η δυσκολία αγοράς υλικών αλλά εντυπωσιάστηκα με την αντοχή της σωλήνας...έφυγε ο βραχνάς να μην σου τσαλακώσει η σωλήνα στο άνοιγμα... Ακόμα έμεινα ικανοποιημένος απο την ταχύτητα εργασίας αλλά και τις συνδέσεις ...Πρέσαρα στα 12 βαρ όλα τα δίκτυα δεν μου έκανε κιχ κανένα πρέπει να το ομολογήσω.
http://udravlikos.gr
-
22-05-2009, 01:21:17
Επίλεκτο μέλος
Φίλε Γρηγόρη έχω δει λεβητοστάσιό σου και μου αρέσει. Μου αρέσει που είσαι και κολλημένος με την καθαριότητα γιατί είμαι και εγώ. Πάντως το ίδιο γρήγορες είναι και άλλες πολυστρωματικές.
Φίλε King γενικά η ανομοιογένεια είναι πρόβλημα. Δε θα έλεγα ελαφρά τη καρδία ναι βάλε ορείχαλκο στο σίδηρο. Αλλά έχεις προσπαθήσει να ανοίξεις πάσο σε σωλήνα 25ετίας; Τι θεωρείς πιο ασφαλές;
Μεγάλη σημασία παίζει η φορά του νερού σε αυτές τις περιπτώσεις.
Πάντως μάλλον θα έβαζα χωρίς διηλεκτρικό σύνδεσμο, θα προτιμούσα αρσενικό μαστο στο PPR με εσωτερική επένδυση PPR (υπάρχει).
-
22-05-2009, 01:31:34
Εξέχον μέλος
Φίλε Στελιο πάχος pex πές μου στις άλλες μάρκες....Για αυτό θα μου πεις είναι και πολύ ακριβή....και δεν θα έχεις και άδικο...κοντεύουν να περάσουν τον χαλκό.
http://udravlikos.gr
-
22-05-2009, 01:41:00
Επίλεκτο μέλος
Εϊναι καλή σωλήνα εγώ συχνά τη χρησιμοποιώ σε ενδοδαπέδιες (προτιμώ PEx-Al-PEx), αλλά ποιο ουσιαστικό όφελος σου δίνει όταν μια ανταγωνιστική της δίνει διάγραμμα κόπωσης που ξεπερνά τα μπετά του σπιτιού με 35% καλύτερη τιμή;
-
24-05-2009, 04:15:23
Σπουδαίο μέλος
Στελιο η σιδεροσωληνα ειναι το βιτσιο μου 
Εχω ανοιξει και σε 40ετων αλλα παντα φροντιζω να βρω μη σαπιο κομματι..
Σε μισοσαπιο και κιτρινη σωληνα απλα παιζεις με την τυχη..
Στηλες παντα με σιδεροσωληνα μερεμετιζω..
Η ερωτηση μου πιο πολυ ειναι για το αν θα αντεχε συστολοδιαστολη..
Σιγουρα ο μπρουτζος δεν ειναι και οτι καλυτερο αλλα και οι βανες μπρουτζινες ειναι... Ειναι σχετικα αμελητεα η ηλεκτρολυση που προκαλει.
Η χαλκοσωληνα κανει την ζημια παντα.
-
24-05-2009, 04:47:34
Επίλεκτο μέλος
Τον ορείχαλκο τον αναφέρω King γιατί είναι το μόνο μεταλλικό μέρος που έχει η σωλήνα PPR, και ο μόνος ενδιασμός.
Όσο για τις συστολοδιαστολές αν βάλεις σωλήνα τεχνολογίας Faser δεν θα έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα (το έχω κάνει πολλές φορές). Καλή συμπεριφορά έχει και η Hexa αλλά δεν την έχω δουλέψει αρκετά για να την κρίνω.
Από faser έχω δουλέψει
Aquatherm, Baninger και Wefa
Παλαιότερα δούλευα και Stabi COES είχε φοβερή συμπεριφορά αλλά ήταν λίγο σπαστική με το ξύσιμο που χρειαζόταν.
Αν αποφασίσεις να δουλέψεις PPR δοκίμασε faser σε θέρμανση κλιματισμό θα γλιτώσεις χρήματα και χρόνο βάζοντας ποιοτικότερο υλικό. Έχοντας λεπτότερο τοίχωμα σου αυξάνει την εσωτερική διάμετρο που σημαίνει πως μπορείς (συνήθως) να πέσεις μια διατομή. Το εξάρτημα είναι το ίδιο. Σύγκρινε τιμές σε όλες τις μάρκες πχ αρσενικό μαστο Φ75 και Φ63 ΤΑΥ και λοιπα εξαρτήματα (σε μεγάλες διατομές) και δες πόσα χρήματα κερδίζεις σε κάθε λεβητοστάσιο (η σωλήνα είναι πιο ακριβή)
-
22-07-2009, 16:40:42
Σπουδαίο μέλος
Σημερα περασα κατι παροχες Φ25 θερμοκολλητικης στην Κακια Θαλασσα..
Καποια επιπλεον σχολια..
-Οσο αφορα την Ιντερπλαστ οι γραμμες στα εξαρτηματα/σωληνα δεν ειναι παντα και ακριβεις... Οποτε καλυτερα να κανουμε το δικο μας μαρκαρισμα στις αλφαδιες για να μην βρεθουμε προ εκπληξεων..
-Θελει χωρο... Δεν ειναι πρεσσα θες ανεση για να κανεις την ενωση και πολλες φορες βοηθο για να τσιμπισει το εργαλειο και να κανεις την εφαρμογη..
-Αν θελουμε να μονωσουμε με αρμαφλεξ εχουμε στανταρ εξαρτηματα εκτος..
Και αυτο διοτι και Φ28 μονωνση να περασουμε σε σωληνα Φ25 την μουφα/γωνια δεν την περναει απο πανω..
-Τα εξαρτηματα με σπειρωμα τα επιλεγουμε σε αντιστοιχια διαμετρου σωληνας. Και αυτο διοτι ενας μαστος Φ25- 1/2 δινει εσωτερικο Φ14..
Εχει επενδυση PPR εσωτερικα του μπρουτζου.
Οποτε παμε σε Φ20- 1/2, Φ25 3/4 κοκ..
-Σε σημεια που αφαιρουμε μια ευθεια μεταλλικη και την κανουμε με PPR το ενα τερμα θελει απαραιτητα ρακορ... Το να ενωσουμε στην μεση με μουφα και μπαμ κολληση δεν παιζει.. Θες καπου 7εκ ανοχη..
-Η σωληνα με την ζεστη περπαταει αρκετα... Θελει αυστηρη τηρηση στις αποστασεις στηριγματων για να μην πω και πιο πυκνα... Αλλιως γινεται φιδακι..
=====================================
Και παλι θα πω για την διαθεσιμοτητα εξαρτηματων..
Απλα ειναι τραγικη..
Θελησα εξαρτηματα απο την ΣΕΥΔΑΠ στον Κεραμεικο και δεν υπηρχε τπτ..
Σε πολλα καταστηματα υδραυλικων δεν γνωριζουν καν τα θερμοκολλητικα..
Εκει που ψωνιζω εγω εχει τα βασικα.. Ρακορ πχ κολλητο δεν εχουν (απαραιτητο)..
Λοιπες μαρκες που αναφερετε δεν υπαρχει περιπτωση να τις βρεις καθολου ευκολα.. Δυστηχως μπορει να ειναι κορυφη αλλα αν χρειαστει να τρεξω απο Πειραια στην Βουλιαγμενης για 2 εξαρτηματα παει το μεροκαματο..
Πολυστρωματικα και rehau βρισκεις με λιγο ψαξιμο θερμοκολλητικα τιποτα..
Εδω θα κατακρινω και τις εταιριες..
Στην περιοχη μου οταν προτοφερανε λευκη πολυστρωματικη η Coes εκανε μινι σεμιναρια σε 3 καταστηματα (τα 2 τρυπες κιολας)..
Απο τοτε παντα βρισκεις και σωληνα και τα περισσοτερα εξαρτηματα καθως ακομα και εργαλειο υπαρχει να δανειστεις..
Αντιστοιχα και με την Rehau... Και μιλαμε για τις ιδιες τις εταιριες και οχι προθεση των μαγαζιων να σπρωξουν την εκαστοτε μαρκα..
Με το που ενδιαφερθει καποιος υπαρχει επιτοπου προθεση να προσφερουν know how και διαθεσιμοτητα υλικου..
Στα θερμοκολλητικα ομως δεν ειδα ποτε αντιστοιχες κινησεις..
Ουτε καν ενα φυλλαδιο να γνωρισει ο κοσμος το υλικο..
Απο καμια εταιρια..
Καταντησα κουραστικος ομως μαλλον... Μπλα μπλα στοπ
Δικαιώματα απάντησης