<<-Έτσι λένε αυτοί που τα πουλάνε.>> Μεγάλη αλήθεια αυτό.
Θα το ξαναπώ, μεγάλη αλήθεια αυτό...
=================================================
Η εξίσωση είναι σωστή γιατί είναι όμορφη. - Dirac
Γεια σας και απο μενα..
Προσωπικα αντιπαθω τον χαλκο για τους παρακατω λογους...
> Οι περισσοτερες κολλησης εκτος απο την Bridgit περιεχουν μεσα μολυβδο.
> Η σωληνα μπορει να ειναι σχεδον αθανατη αλλα οι κολησεις υποφερουν για πολλους λογους.. + σκανε οταν ειναι εκτεθιμενες σε κρυο.
> Θερμοσιφωνα, σωματα κλπ τρυπανε πιο γρηγορα (εκτος αν βαζεις διηλεκτρικους συνδεσμους σε καθε σημειο αλλα 20Ε για ενα ρακορ 1/2???
> Αν αφησουμε στασιμο το νερο πολυ καιρο σε ενα δικτυο (πχ σε ενα εξοχικο) και παμε να πιουμε επιτοπου μετα ειναι αρκετα τοξικο..
Αιτιο ειναι η πρασινιλα που μαζευει ο σωληνας..
> Ο χαλκος πριν χρησιμοποιηθει πρεπει να μετρησουμε το Ph του νερου και να ειναι κατω του 7.5. (οκ το κουρασα λιγο εδω)
> Προκαλει ηλεκτρολυση σε οτι διαφορετικο. Λεβητες, σιδεροσωληνες κλπ
> Και τελος φυσικα το κοστος. Χαλκος=χρηματιστηριο δεν μπορεις να δωσεις προσφορα τωρα και να ειναι η ιδια μετα απο 20 μερες.
Προτιμω τις πολυστρωματικες διοτι..
> Δεν αντιμετωπιζεις ηλεκτρολυση πουθενα
> Δεν διαβρωνονται ή μαζευουν οποιαδηποτε επικαθιση
> Δεν εχουν κολησεις
> Εχω δει πλαστικα 20τιας σε σπιτια τα οποια ζουν ακομα μια χαρα και δεν ειχαν τις σημερινες προδιαγραφες.. Αρα μπορω να εχω μια σχετικη σιγουρια οτι θα ειναι για τα επομενα 40-50 χρονια στη θεση τους τα σημερινα υλικα.
ΔΕΝ συμπαθω πολυστρωματικες με εξαρτηματα με O-ring.
Δεν γνωριζω κατα ποσο μπορεις να κρεμεσαι απο 2 ροδελακια για στεγανοτητα... Γι αυτο τον λογο κυριως πηγα σε Rehau..
Η πολυστρωματικη αμα την στρωσεις με ανοικτες κουρμπες μεσα σε σπιραλ βγαινει με εξολκεα σχετικα ευκολα..
Μειονεκτημα (?) αυτων ειναι οτι δεν τις βρισκεις παντου ενω χαλκο εχει ακομα και το χρωματοπολειο.
Η ασχετοσυνη ή η προωωθηση του χαλκου στα μαγαζια δεν κανει το υλικο κακο...
Θα γραψω και προς το βραδυ γι οτι υλικο εχω προσωπικα δοκιμασει προς το παρων με περιμενουν κατι σιδεροσωληνες 2'' σε μια στηλη..
Παλι μαυρος θα γινω..![]()
<<-Έτσι λένε αυτοί που τα πουλάνε.>> Μεγάλη αλήθεια αυτό.
Θα το ξαναπώ, μεγάλη αλήθεια αυτό...
=================================================
Η εξίσωση είναι σωστή γιατί είναι όμορφη. - Dirac
KALHSPERA !
APANTHSH STON SYNADELFO "miltos" SXETIKA ME TO NERO STHN GERMANIA:
TO NERO TWN DIKTYWN EINAI OPWSDHPOTE POSIMO KAI GI' AYTO EY8YNONTAI
OI EKASTOTE ETAIREIES YDATWN DHL. DHMOI, KOINOTHTES, SYNETAIRIMOI KAI ALLOI FOREIS,
SYNISTATAI DE APO OIKOTROFOLOGOYS KAI GIATROYS GIA MAGEIREMA IDIWS DE
GIA MIKRA PAIDIA KAI BREFH EN ANTI8ESEI ME TO EMFIALWMENO NERO
STO OPOIO LOGW STASIMOTHTAS ANAPTYSSONTAI PANTA MIOKROORGANISMOI.
YLIKA SWLHNWSEWN:
XALKOS : O XALKOS EINAI GNWSTOS TO LIGOTERO EDW KAI 5000 PERIPOY ETH
EPOMENWS YPARXEI GI'AYTON TO MEGALYTERO "know how".
EINAI KATALLHLOS OMWS MONO GIA NERO OXI OKSINO DHL. GIA pH >= 7,0.
TO OKSINO NERO TON PROSBALLEI.
GIA TH SYSTASH TOY NEROY TOY DIKTYOY DIATI8ETAI PANTA APO TOYS FOREIS
H SXETIKH XHMIKH ANALYSH.
EPISHS SE DIKTYA XALKOY EPIBALLETAI H TOPO8ETHSH FILTROY TO OPOIO
8A KRATAEI TA SWMATIDIA POY PERIEXEI TO NERO TOY KOINOTIKOY DIKTYOY POY EPIKA80NTAI STA ESWTERIKA TOIXWMATA KAI PROKALOYN DIABRWSH TOY
XALKOY SE SHMEIA (Punktkorrosion).
YPARXOYN DE SWLHNES XALKINOI ME ESWTERIKO PROSTATEYTIKO STRWMA
KA8WS KAI ESWTERIKA KASSITERWMENOI - GIA TOYS TELEYTAIOYS DEN PAIZEI
ROLO TO pH.
SWLHNES APO ANOKSEIDWTO XALYBA: "know how" TOY YLIKOY PERIPOY 100 XRONIA
SWLHNES PLASTIKOI POLYSTRWMATIKOI: "know how" LIGES DEKAETIES.
EPISHS TO "know how" TWN PRESSARISTWN SYNDESEWN GIA OLA TA PARAPANW EIDH SWLHNWSEWN YPARXEI KAI AYTO APO TO 1980 PERIPOY.
TIMES EGKATASTASEWN: EK PEIRAS EXEI APODEIX8EI OTI GIA OLA TA PARAPANW YLIKA, AN H EFARMOGH GINEI OPWS PREPEI, OI TIMES EXOYN TOSH DIAFORA
WSTE NA MPOREI KANEIS NA TIS PLHRWSEI ANALOGA ME TI PROTERHMATA TOY
EKASTOTE YLIKOY 8ELEI NA EKMETALLEY8EI.
DIEYKRINHSH : KA8E YLIKO POY ANEFERA EINAI TOSO KALO OSO
KALOS EINAI O TROPOS TOPO8ETHSHS TOY.
KALO SABBATOKYRIAKO SE OLOYS
NIKOS
Nikos
Έχω από παλιά την εντύπωση ότι στη Γερμανία το νερό δεν πίνεται και ότι οι Γερμανοί πίνουν, ιδίως στα bar, εμφιαλωμένο με ανθρακικό. Ίσως έτσι να ήταν παλιότερα. Εσύ ξέρεις καλύτερα! Πολυεθνική ενημέρωση μέσω του forum!!quote:Originally posted by Nikos Mavrofidis
KALHSPERA !
APANTHSH STON SYNADELFO "miltos" SXETIKA ME TO NERO STHN GERMANIA:
TO NERO TWN DIKTYWN EINAI OPWSDHPOTE POSIMO KAI GI' AYTO EY8YNONTAI
OI EKASTOTE ETAIREIES YDATWN DHL. DHMOI, KOINOTHTES, SYNETAIRIMOI KAI ALLOI FOREIS,
SYNISTATAI DE APO OIKOTROFOLOGOYS KAI GIATROYS GIA MAGEIREMA IDIWS DE
GIA MIKRA PAIDIA KAI BREFH EN ANTI8ESEI ME TO EMFIALWMENO NERO
STO OPOIO LOGW STASIMOTHTAS ANAPTYSSONTAI PANTA MIOKROORGANISMOI.
NIKOS
Nikos
Γεια σας.Επειδη θα περασω στο δικτυο μου πλαστικη σωληνα μηχανικης συσφιξης για υδρευση -θερμανση θα ηθελα μερικες προτασεις πρωτα για τον τυπο (πολυστρωματικες ,dowlex, φραγη οξυγονου κ.λ.π)και μετα για την μαρκα και χωρα προελευσης. Oι dowlex ειναι με φραγη οξυγονου ? Ευχαριστω.
To dowlex βασικα ειναι ενα ειδος ρητινης στην οποια βασιζονται καποιες σωληνωσεις.. Το βγαζει η dow και εχει 2 ειδη..
Υποτιθεται οτι ειναι αρκετα στις θερμοκρασιες απ οτι υποστηριζει η εταιρια..
Τωρα ποιες εταιριες το δουλευουν και που θα βρεθουν αυτες στην Ελλαδα ειναι αλλη ιστορια... Οπως ειπε και ο gregori (dimis?) εδω δεν ξερουν να σου δωσουν σωληνα με φραγμα ..
Στο προβληματισμο σου...
Μηχανικη συσφιξη στην υδρευση??? Μην κανεις κατι τετοιο..
Εχουν κανει αρκετα τσαφ αυτα ειδικοτερα σε παλαιες κατασκευες και αυτο σημαινει πελεκημα και μερεμετια...
Προσωπικα θα σου ελεγα Rehau που εχει την ποιο σοβαρη συνδεση απ ολες τις κλασσικες με τα O-ring (εχω φτιαξει αρκετα με την Coes αλλα τα εξαρτηματα ποτε δεν μου γεμισαν το ματι γι αυτο πηγα στην Rehau..)
Υπ οψιν οτι οι πολυστρωματικες που συνδεονται με εξαρτηματα U (o-ring) εχουν το μειονεκτημα της στενης διατομης του εξαρτηματος (φαντασου γωνια 16 - 1/2 με την τρυπα να ειναι Φ6 περιπου)
Οποτε σε κλασσικο συστημα η σε σημεια που θες παροχη νερου πας σε Φ18.. Κεντρικη παροχη πας σε Φ20 υποχρεωτικα.
Οι περισσοτερες σωλημες με U εξαρτηματα ειναι απο την Ιταλια (Coes, Valsir κλπ), η Rehau ειναι Γερμανικη και μετα υπαρχουν και καποιες αλλες που δεν εχω ασχοληθει (Hep2o κλπ)
Υπαρχουν και οι πρασινες με την θερμοκοληση αλλο κεφαλαιο αυτες...
Αναλογα το κεφαλαιο που διαθετεις κανε και την επιλογη σου προσωπικα θα σου ελεγα να αποφυγεις στην υδρευση τις κλασσικες και να πας σε στανταρ πολυστρωματικη με πρεσσαριστη συνδεση.
Στην θερμαση υπαρχουν διαφορες επιλογες απλα το νου σου μην σου δωσουν σωληνα με φραγμα και ειναι τουμποραμα...
Τελος το αρνητικο με ολο το σκηνικο ειναι οτι δεν βρισκεις εξαρτηματα κλπ οπουδηποτε μπορει να περιμενεις καποια με παραγγελια οπως και οτι πρεπει αυτος που θα στα περασει να εχει ολα τα εργαλεια που απαιτουνται και να εχει και τεχνογνωσια στο υλικο που δουλευει...
(οχι τσιγκουνεουμαστε την ξυστρα πχ και τρωμε την σωληνα με το μαχαιρι)
Ιδου και μερικα προχειρα λινκ με διαφορα υλικα..
http://www.petzetakis.gr/greek/c_helitherm.html
Με θερμοκοληση ειναι αυτες. Ισως καποιος που να εχει βαλει τετοιες να μας δωσει πληροφοριες????
http://www.valsir.it/eng/prodotti/pe...sentazione.htm
http://www.coes.it/ENG/Products_and_...K/default.htm?
Μερικες πολυστρωματικες με U εξαρτηματα
www.hep2o.co.uk
Κουμπωτα το ειδα σε ενα μαγαζι στην Γλυφαδα αυτο. Αγνωω οτιδηποτε
http://www.racmet.com/eng/Home.asp
Inox πρεσσαριστα..
AGAPHTE SYNADELFE "miltos",
TO NERO THS BRYSHS STA bar "DEN PINETAI" GIATI
APLOYSTATA DEN AYKSANEI TON TZIRO TOY KATASTHMATOS.
KAI EGW AN EIXA bar 8A ELEGA OTI TO NERO THS BRYSHS MOY
DEN PINETAI.
KAI TWRA SOBARA :
ANAFERW SYMLHRWMATIKA STA PROHGOYMENA OTI STO
EMFIALWMENO NERO ME CO2 TO CO2 STAMATAEI GIA ARKETO
XRONIKO DIASTHMA THN ANAPTYKSH MIKROORGANISMWN EN ANTI8ESEI
ME AYTO XWRIS CO2.
KALO SABBATOKYRIAKO
NIKOS MAVROFIDIS
Nikos
jo-di Posted - 08 September 2007 : 17:07:54 Γεια σας.Επειδη θα περασω στο δικτυο μου πλαστικη σωληνα μηχανικης συσφιξης για υδρευση -θερμανση θα ηθελα μερικες προτασεις πρωτα για τον τυπο (πολυστρωματικες ,dowlex, φραγη οξυγονου κ.λ.π)και μετα για την μαρκα και χωρα προελευσης. Oι dowlex ειναι με φραγη οξυγονου ? Ευχαριστω.
H dowlex φίλε jo-di έχει η unavelt και θα την βρείς σε όλες τις ΣΕΥΔΑΠ στην Αθήνα...
Υπάρχει dowlex με φράγμα. Στρώσαμε πρόσφατα μια πολυκατοικία τα μονοσωλήνια....
Πρόσεξε την μέθοδο δικτύωσης....Προτίμισε το PEX-C που είναι ακτινοδικτύωσης στην θέρμανση.
Κοίτα σχολάστικα στο γράφημα μακροζωίας που έχω κάνει ποστ παραπάνω το γιατί. (Στους 90 βαθμούς σου δίνει 10 χρόνια συνεχούς λειτουργίας ή άλλες δίνουν λιγότερο)
Αν διάβασες το παραπάνω μου ποστ αναφέρω πως η Unavelt πρέπει να είναι ίδια εταιρεία με την Unatherm....
Διάβασε τα σχετικά στο site τους
http://www.unatherm.com/indexe.html
www.udravlikos.gr
Φιλε gregori ευχαριστω για την απαντηση.Λες για την θερμανση pex-c αλλα για την υδρευση να βαλω unaveld(dowlex με φραγμα)η να βαλω pex-c που ειπες για την θερμανση που πιστευω πρεπει να εινα και υδρευσης ? Στην καινουργια ΣΕΥΔΑΠ στην λεωφ.Μαραθωνος πιστευω να υπαρχει η unaveld η unatherm και να εχουνε prospectus.Βλεποντας το site σου και τις φωτογραφιες απο δουλειες σου, οφειλω να σου πω συγχαρητηρια για την δουλεια που κανεις πολυ καθαρη και προσεγμενη.Και φυσικα για της συμβουλες που δινεις που φαινεται απο τις απαντησεις οτι εισαι γνωστης του αντικειμενου.Στο site της unatherm δεν κανει καμμια αναφορα για την unaveld.quote:Originally posted by gregori
jo-di Posted - 08 September 2007 : 17:07:54 Γεια σας.Επειδη θα περασω στο δικτυο μου πλαστικη σωληνα μηχανικης συσφιξης για υδρευση -θερμανση θα ηθελα μερικες προτασεις πρωτα για τον τυπο (πολυστρωματικες ,dowlex, φραγη οξυγονου κ.λ.π)και μετα για την μαρκα και χωρα προελευσης. Oι dowlex ειναι με φραγη οξυγονου ? Ευχαριστω.
H dowlex φίλε jo-di έχει η unavelt και θα την βρείς σε όλες τις ΣΕΥΔΑΠ στην Αθήνα...
Υπάρχει dowlex με φράγμα. Στρώσαμε πρόσφατα μια πολυκατοικία τα μονοσωλήνια....
Πρόσεξε την μέθοδο δικτύωσης....Προτίμισε το PEX-C που είναι ακτινοδικτύωσης στην θέρμανση.
Κοίτα σχολάστικα στο γράφημα μακροζωίας που έχω κάνει ποστ παραπάνω το γιατί. (Στους 90 βαθμούς σου δίνει 10 χρόνια συνεχούς λειτουργίας ή άλλες δίνουν λιγότερο)
Αν διάβασες το παραπάνω μου ποστ αναφέρω πως η Unavelt πρέπει να είναι ίδια εταιρεία με την Unatherm....
Διάβασε τα σχετικά στο site τους
http://www.unatherm.com/indexe.html
www.udravlikos.gr
Φίλε Jo-di... Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Να απαντήσω στα ερωτήματά σου.
Την σωλήνα unaveld νομίζω πως την εισάγει ο Τζάνος στην Ελλάδα.
Η σωλήνα που θα χρησιμοποιήσεις για την θέρμανση δεν είναι η ίδια με την ύδρευση.
Στην θέρμανση βγαίνει φ16-18Χ2χιλιοστα πάχος και για την ύδρευση το πάχος είναι 2,5 και πάνω. Στην ύδρευση πρέπει να έχει πιστοποιητικά καταλληλότητας πόσιμο νερού.
Για το θέμα της ύδρευσης καλύτερα να απαντήσουν άλλοι φίλοι σχετικά με την κατάλληλη σωλήνα μίας και δεν έχω μεγάλη εμπειρία αφού εγώ δουλεύω χαλκό.
Στην καινούργια ΣΕΥΔΑΠ στην Μαραθώνος έχουν σίγουρα Unaveld. Μίλα με τον μηχανολόγο που έχουν εκεί και απαίτησε να γίνει σαφής σε αυτά που σου απαντά.
Εάν πας στη πολυστροματική προτίμησε REHAU. Το πάχος στο πολυαιθηλένιο είναι μεγαλύτερο από τις άλλες εταιρίες αλλά είναι σαφώς ακριβότερη.
Όλα τα σιφόνια του δαπέδου τα σκάβουμε περίπου στους 5-6 πόντους για τις ρήσεις. Αλλιώς το σπίτι πρέπει να σηκωθεί πολύ.
Εάν έχεις πλυντήριο μέσα στο μπάνιο προτίμησε η έξοδο του σιφονιού να είναι φ75....αλλά και φ 50 να είναι δεν είναι τραγικό.
[u]Το ύψος των αναμονών είναι συνήθως.
Για τον νιπτήρα 50 πόντους από το καθαρό, ύδρευση και αποχέτευση.
(Καθαρό ευνοούμε τελειωμένο δάπεδο με το πλακάκι.)
Στον νεροχύτη η υδρευση 50 ποντους από το καθαρό και η αποχέτευση 30-40cm
Στα πλυντήρια ρούχων παροχή νερού 55-60 cm εάν θέλεις να μην είναι εμφανή αλλά απο πίσω του... και 95-1μ για εμφανή. Αποχέτευση 50-60
Στο πλυντήριο συνήθως πάω και ζεστό νερό αρκετά μοντέλα για οικονομία παίρνουν και ζεστό νερό...
Ολα τα νούμερα που σου δίνω είναι πάντα από το καθαρό.
Στην μπανιερά 75 cm είναι το ιδανικό για μένα.
Καζανάκι 50 cm παροχή νερού....είναι ιδανικό για σύνδεση είτε από πάνω είτε από κάτω και αριστερά η δεξιά 30 από το κέντρο της λεκάνης.
Αποχέτευση λεκάνης 13cm το κάτω μέρος.
Ψυγείο 15cm αλλά ρώτα και την εταιρεία.
Προσοχή....Ολα τα παραπάνω νούμερα είναι τα συνήθη. Εάν τα είδει υγειηνης είναι τίποτα μυστήρια αυτά αλλάζουν και καλό είναι να ξέρουμε εκ του προτέρων τι ειδή θα βάλουμε για να έχουμε προσπέκτους.
Ελπίζω να βοήθησα.
www.udravlikos.gr