quote:
Originally posted by gregori
Γεια σου φίλε psalouf.
Σχετικά με αυτά που γράφεις θέλω να πώ πως έχω και εγώ τις ίδιες επιφυλάξεις.
Οι φανατικοί του πλαστικού θα επικαλεστούν την διάβρωση στα μεταλλικά μέρη που όπως και να το κάνουμε είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Αν και φίλος του χαλκού δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την αντοχή του πολυαιθηλενίου στην θέρμανση. Υπάρχουν θερμάνσεις σχεδόν 20 χρόνια τώρα με πολυαιθηλένιο πρώτης γενιάς που λειτουργούν με τα όποια προβλήματα...Λάσπη, χάσιμο του σωλήνα όταν ξεβιδωθεί ο διακόπτης,κλπ...Θεωρητικά με την εξέλιξη του πολυαιθυλενίου θα έχουν βελτιωθεί αυτά τα προβλήματα....
Εγώ εντοπίζω το μεγαλύτερο πρόβλημα την συμπεριφορά του πλαστικού σε τυχόν υπερθέρμανση του νερού. Ξανατονίζω...Βασικό προτέρημα σε μία καλοδουλεμένη εγκατάσταση θέρμανσης είναι η δυνατότητα αλλαγής του σωλήνα πολυαιθηλενίου πράγμα που στον χαλκό είναι αδύνατον και στο πολυστροματικό πολύ πιο δύσκολο. Από την άλλη... μία καλοδουλεμένη δουλειά χαλκού πιθανόν να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα ποτέ .
Σχετικά με την σωλήνα Cusmart μου αφήνει την εντύπωση πως είναι μία καθαρά επιχειρηματική κίνηση ανταγωνισμού μετά την τρελή και συνεχιζόμενη αύξηση των τιμών του χαλκού αλλά και την στροφή της αγοράς στα πλαστικά.
Δυστυχώς εάν συνεχιστεί αυτή η άνοδο σε λίγα χρόνια δεν θα μιλάμε για εγκαταστάσεις χαλκού και αυτό με ενοχλεί.
Όσο για τα 32 bar στους 95 βαθμούς θα πω αυτό που είχα ξαναπεί
-Έτσι λένε αυτοί που τα πουλάνε. Ο χρόνος θα δείξει
Ελπίζω να μην είσαι κάποιος αντιπρόσωπος της Cusmart και στην σπάω.
www.udravlikos.gr