Σελίδα 2 από 8 ΠρώτοΠρώτο 1234 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 11 μέχρι 20 από 79

Θέμα: Τριοδη ή Τετράοδη σε ενδοδαπέδια θέρμανση?

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    418

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by vagelis

Τετραοδη και μετα τριοδη?
    Πρωτη φορα το ακουω.
    Για ασφαλεια μπορεις να βαλεις ενα εμβατιζομενο υδροστατη μετα τον κυκλοφορητη της ενδοδαπεδιας,ρυθμισμενο στους 45 βαθμους.Οταν το νερο φτασει κακια η ωρα του στους 45 ο υδροστατης θα κοψει τον κυκλοφορητη και τα πλακακια θα μεινουν στη θεση τους.
    Ειναι και πιο φθηνη λυση
    Ερωτηση= αν κοψεις τον κυκλοφορητη του λεβητα την ωρα που αυτος λειτουργει ειναι ενταξει ή εχει ρισκό??
    Γιατι αν κοψεις μονο τον κυκλοφορητη της ενδοδαπέδιας μπορει να γίνει μεγαλυτερη ζημιά αν εχει κολήσει η 4οδη και στέλνει κατευθείαν στο πατωμα...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Τέθηκε ένα ερώτημα σε αυτό το ποστ που δεν απαντήθηκε ποτέ...
    Νομίζω πως είναι ευκαιρία να το συζητήσουμε.
    quote:afil Posted - 17 September 2007 : 16:09:03
    Και κάτι άλλο, στην ενδοδαπέδια δεν μπορείς να βάλεις τρίοδη βάνα για την ανάμιξη αντί για τετράοδη και αν ναι πια η διαφορά ανάμεσα στις δυο επιλογές ( τριοδη - τετράοδη)
    Πράγματι που πλεονεκτεί μία τετράοδη από μία τρίοδη?
    Εκανα μία αναζήτηση στο ιντερνετ αλλά δεν πήρα τεκμιριώμένη απάντηση...
    Ο ΜαστροDimis αναφέρει στο site του ότι η τερτάοδη μπορεί να κάνει μόνο ανάμιξη αλλά η τρίοδη κάνει και διανομή.
    Το σκέφτομαι μέρες και να σας πω το συλλογισμό μου.
    Εγώ σχεδόν πάντα σε αντισταθμίσεις έβαζα τετράοδη siemens και κάπως παπαγαλίστικα...Κάποιος... κάποτε μου είπε πως είναι το καλύτερο και το ακολούθησα....Μάλλον αυτός ο κάποιος πρέπει να ήταν μηχανολόγος τις siemens όταν μου ζητήθηκε να βάλω την πρώτη μου αντιστάθμηση...Θυμάμαι είχα πάει στην siemens μιας και ήταν και κοντά μου για πληροφορίες.
    Τέλος πάντων δεν είμαι και σίγουρος για αυτό.
    Το μόνο προτέρημα που βρίσκω στην τετράοδη είτε σε ενδοδαπέδια είτε σε αντιστάθμηση απλή με σώματα είναι το bypass μέσο φυσικής ροής όταν η βάνα είναι full open στο κύκλωμα σώματα ή ενδοδαπέδια με τετράοδι.
    Εγινα κατανοητός ή σας μπέρδεμα τώρα....πρέπει να βάλω μπρος για σκιτσάκι?...
    Για πέστε και εσείς να μαθαίνουμε.
    www.udravlikos.gr

Super Moderator
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2006
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    528
    Όταν ο λέβητας δεν είναι χαμηλών θερμοκρασιών, πρέπει να προβλέψουμε διάταξη που θα επιτρέπει στο λέβητα να λειτουργεί στις προβλεπόμενες θερμοκρασίες.

Βέβαια εάν θέλουμε μπορούμε την τετράοδη να την έχουμε και χειροκίνητη με κάποια χοντρική ρύθμιση για χαμηλότερα κοστολόγια,και η ακριβής ρύθμιση να παίζει απο τον ελεκτή της τρίοδης.
    Σίγουρα το παραπάνω σχεδιάκι είναι ίσως ότι ποιό ακριβό,αλλά είναι και το ποιό αξιόπιστο με την μεγαλύτερη ακρίβια ρύθμισης.Και στο κάτω-κάτω τόσες εκατοντάδες euro πέσανε στην οικοδομή,για ένα χιλιάρικο παραπάνω κάνετε έτσι......
    :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::
    Don't try to bribe me.You can't afford my rates!

Super Moderator
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2006
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    528
    Όσο αφορά την ποιό φθηνή λύση στην περίπτωση δύο κυκλωμάτων το παρακάτω σχεδιάκι νομίζω ότι τα λέει όλα......

Ούτε αντιστάθμιση,ούτε μοτέρ....Απλώς μια χειροκίνητη τρίοδη και μιά ηλεκτροβάνα.......[:0].
    Απαράδεκτο αλλά εφικτό......

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Το βρήκα και εγώ αυτό στο internet φίλε burnerman αλλά δεν απαντάει στο ερώτημα....
    τρίοδη βάνα για την ανάμιξη αντί για τετράοδη και αν ναι πια η διαφορά ανάμεσα στις δυο επιλογές
    www.udravlikos.gr

Διαχειριστής monachus's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2001
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    3,002
    Blog Entries
    1
    Μιά απλή τρίοδη βάνα φτάνει για την δουλειά, και είναι φθηνότερη.
    Η τετράοδη βάνα συμπεριφέρεται καλύτερα όσον αφορά στον λέβητα όπως είπες και εσύ μέσω της φυσικής ροής όταν η βάνα είναι fully open, και της υπόλοιπης ροής όταν είναι "σχεδόν" fully open.
    Αυτό έχει ίσως νόημα σε μεγάλους μαντεμένιους λέβητες που καλό είναι το νερό να κυκλοφορεί και να διατηρείται μιά κατα το δυνατό σταθερή θερμοκρασία λέβητα σε όλον τον όγκο του.
    Δέν με έχει πείσει κι εμένα για την χρησιμότητά της σε μικρές εγκαταστάσεις.
    w w w . m o n a c h o s . g r

Super Moderator DDD's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,695
    Φίλε Gregori, δεν ξέρω αν βρήκες τη λύση με τη σύγκριση τρίοδης-τετράοδης αλλά αυτά που μπορώ εγώ να πω έχουν ως εξής:
    με μια τρίοδη στέλνουμε νερό πίσω στο λέβητα συνεχώς σε θερμοκρασία σχετικά χαμηλή (στις δυσμενέστερες συνθήκες του έτους θα λέγαμε στην χαμηλότερη) ενώ με μία τετράοδη εκτός του ότι (όπως και με την τρίοδη) ικανοποιούμε την απαίτηση σωστής θερμοκρασίας νερού προσαγωγής, ταυτόχρονα ικανοποιούμε και την ανάγκη του λέβητα να δέχεται νερό θερμοκρασίας σε υψηλότερες θερμοκρασίες και έτσι, όπως λέει και το αφεντικό Μονάχους, ο λέβητας παραμένει προστατευμένος από χαμηλής θερμοκρασίας νερά που μπορεί να προκαλέσουν οξύ δια του θείου και να προσβάλουν το εσωτερικό του λέβητα. Ολα αυτά για κλασικούς λέβητες μη-χαμηλών θερμοκρασιών. Μην με ρωτήσετε γιατί δεν έχουν πάθει τίποτε λέβητες που δουλεύουν χρόνια με τρίοδες.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    quote:Originally posted by afil

Γεια σας παιδιά και συγχαρητήρια για το site. ήμουν τελείως άσχετος με το αντικείμενο, αλλά διαβάζοντας όλα όσα έχουν γραφτεί στο site levitostasia έχω πάρει μια μικρή ιδέα και αρκετές απορίες.
    Στο σπίτι που πρόκειται να κατοικήσω έχει γίνει εγκατάσταση για ενδοδαπέδια θέρμανση και απομένει η εγκατάσταση του λεβιτοστασίου. Στα σχέδια του μηχανολόγου και έπειτα από μία συζήτηση που είχα μαζί του μου είπε ότι πέρα από την τετράοδη βάνα που χρειάζεται η ενδοδάπέδια για την προσαγωγή νερού σε θερμοκρασία 45ο χρειάζεται και μια τρίοδη (ρυθμισμένη λέμε στους 50ο σταθερά) σαν ασφάλεια για την όλη εγκατάσταση, έτσι ώστε σε περίπτωση βλάβης της τετράοδης βάνας που κάνει την ανάμιξή να μην περάσει στους σωλήνες της ενδοδαπέδιας νερό 90ο. Κάτι τέτοιο ισχύει ή είναι υπερβολικό??
    Επανέρχομαι στο θέμα και στο αρχικό ποστ....Διαβάζοντας αυτές τις μέρες σχετικά είχαμε άδικο για την χρησιμότητα τοποθέτησης τετράοδης και τρίοδης σε ενδοδαπέδια ταυτόχρονα.
    Αρκετοί το προτείνουν όπως βλέπουμε και στο σχεδιάκι του burnerman αλλά και στο παρακάτω σχέδιο τις interplast.
    Δεν νομίζω πως πρωταρχικός σκοπός τους είναι η ασφάλεια υπερθέρμανσης των δαπέδων αλλά η ομαλή λειτουργία του συστήματος με την ταυτόχρονη τοποθέτηση αυτών.

www.udravlikos.gr

Super Moderator
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2006
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    528
    Μια και που απόψε πέφτει το χιόνι της αρκούδας και την βγάζουμε σπίτι με τα παρελκόμενα......ας συνεχίσουμε λίγο την κουβέντα....

Το παρακάτω σχεδιάκι μας δείχνει τους δύο διαφορετικούς τρόπους που μπορούμε να συνδέσουμε μια τρίοδη βάνα:

Ας το δούμε και με κάποιο διαφορετικό τρόπο :

Παρακάτω φαίνεται ο τρόπος λειτουργίας μιας τετράοδης :

Αυτό που δέν μπορεί να κάνει η τετράδοδη είναι ρύθμιση παροχής.

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

χαιρεται και παλι,

Γνωρίζει κανείς τη νομοθεσία για υποχρεωτική τοποθέτηση τριοδης βάνας σε νέα εγκατάσταση; Κάτω από ποια ισχύ δεν καθίσταται υποχρεωτικη, κτλ...

Γιατι ολες οι εξαιρεσεις του κανονα σε μενα????

Δικαιώματα απάντησης