Καπετάνιο μπερδεύτηκα...Τι δεν μπορούμε να κάνουμε ποτέ?
http://udravlikos.gr
Όχι ποτέ! Αναφέρομαι στο παράδειγμά σου.quote:Originally posted by Billakos_7
Θα ηθελα να ρωτησω αν υπάρχει συγκεκριμενη τοποθετηση της τετραοδης δλδ. απο πανω προσαγωγη στην ενδοδαπεδια απο κατω επιστροφη στον λεβητα απο αριστερα προσαγωγη στον λεβητα και δεξια επιστροφη απο την ενδοδαπεδια? και αν αυτο μπορει να αλλαξει να γινει απο πανω προσαγωγη στην ενδοδαπεδια απο κατω προσαγωγη στον λεβητα απο δεξια επιστροφη απο ενδοδαπεδια και απο αριστερα επιστροφη στον λεβητα
Plumberakos
Μπορούμε να κάνουμε οιαδήποτε είσοδο εισαγωγή θερμού αλλά δεν μπορούμε να αλλάξουμε την διάταξη των σωλήνων η οποία πρέπει να είναι η παρακάτω είτε δεξιόστροφα είτε αριστερόστροφα:
εισαγωγή θερμού (ΙΝ), εισαγωγή ανάμικτου (OUT), επιστροφή ανάμικτου (IN), επιστροφή στον λέβητα (OUT)
Στη συνέχεια γυρίζουμε το κόκκινο σημαδάκι από την πλευρά της εισαγωγής του θερμού.
Αν το ενδεικτικό ταμπελάκι μας έρχεται ανάποδα τότε το γυρίζουμε κάτά 180° γύρω από τον κατακόρυφο άξονα οπότε τώρα μας έρχεται σωστά.
Στίγμα Μαστροκαπετάνιου
Καπετάνιο μπερδεύτηκα...Τι δεν μπορούμε να κάνουμε ποτέ?
Ξεμπερδεύτηκα αφου διάβασα καμιά δεκαριά φορές την σύνδεση του Βιλ...
Αντικριστά δεν τα συνδέουν ποτέ αυτά τα δύο έχει απόλυτο δίκαιο ο Καπετάνιος.
Εγώ νόμιζα ότι ήθελε να φέρει την αριστερή σύνδεση δεξιά.
Γρηγόρη την εισαγωγή του θερμού την έκανες είτε αριστερά είτε δεξιά. Μπορεί να γίνει και από κάτω (συνήθης περίπτωση) αλλά και από πάνω! (Δεν γίνεται αυτό σχεδόν ποτέ διότι ο λέβητας δεν επικρέμεται από το ταβάνι και συνεπώς δεν ταιριάζει. Θα μπορούσε να γίνει με επίτοιχα αερίου.
Πάντως όπως και να γίνει η σειρά είτε δεξιόστροφα είτε αριστερόστροφα είναι αυτή που καταγράφτηκε στο προηγούμενο ποστ μου:
εισαγωγή θερμού (ΙΝ), εισαγωγή ανάμικτου (OUT), επιστροφή ανάμικτου (IN), επιστροφή στον λέβητα (OUT)
Με τις τρίοδες παίζουν άλλα δεδομένα. Εκεί πρέπει να γνωρίζει καλά ο υδραυλικός τι ακριβώς ζητάει το σχέδιο από την τρίοδη και στη συνέχεια με μεγάλη προσοχή γυρνώντας και παρατρώντας το διάφραγμα να βάλει τα τόξα του με τον μαρκαδόρο. Να μη βαρεθεί να το κάνει! Ή να ζητήσει από τον μηχανολόγο να βάλει τα τόξα! Όπως τα βάζω κι εγώ και δεν πονοκεφαλιάζω τους υδραυλικούς. Οι τρίοδες είναι πολύ τζαναμπέτισες σε σχέση με τις τετράοδες. Το παραμικρό λάθος απαιτεί ξήλωμα!!
Έχουν δει τα μάτια μου σε μεγάλες δουλειές άλλων που μ' έχουν καλέσει SOS καν και καν!
Στίγμα Μαστροκαπετάνιου
ΑΥΤΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ?quote:Originally posted by gregori
Και εμείς δεν του χαλάμε χατίρι...quote:Originally posted by gregori
ΒΑΛΤΕ ΒΑΛΒΙΔΕΣ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗΣ ΡΕΕΕΕ
Και προσθέτουμε πράγματα...
www.udravlikos.gr
f800gs
Με το VISIO
Ίσως το θέμα που με προβληματίζει να μην έχει σχέση με τον επιδιωκώμενο στόχο από την χρήση της τρίοδης-τετράοδης στο παρόν θέμα, δηλαδή την ρύθμιση θερμοκρασίας για την ενδοδαπέδια, αλλά έχει άμεση σχέση με την χρήση τρίοδης-τετράοδης.
Όπως ήδη έχω αναφέρει σε άλλο θέμα, εγκατέστησα έναν λέβητα ξύλου και μετά από αρκετούς μήνες λειτουργίας αντιμετωπίζω σοβαρό πρόβλημα με την πίσσα τόσο στο εσωτερικό του λέβητα όσο και στο εσωτερικό της ανοξείδωτης μονωμένης καπνοδόχου. Αναζητώντας την πηγή του προβλήματος ανακάλυψα ότι ευθύνονται οι χαμηλές θερμοκρασίας επιστροφής και το υψηλό ποσοστό υγρασίας του καυσίμου. Το δεύτερο λύνεται εύκολα μέσω της ορθής διαχείρισης του καυσίμου, το πρώτο ωστόσο με προβλημάτισε ιδιαίτερα.
Την λύση για την πίσσα την βρήκα στην ESBE και συγκεκριμένα στην VTC500 την οποία προτίθεμαι να εγκαστήσω σύντομα, δεν πρόκειται παρά για μία θερμοστατική τρίοδη ανάμειξης. Ωστόσο, έχω την επιθυμία να εγκαταστήσω στο μέλλον και αντιστάθμιση οπότε λέω αφού θα εγκαταστήσω μία τρίοδη λέω να βάλω μαζί και την δεύτερη, αυτή την φορά χειροκίνητη.
Αλλά, η αναζήτησή μου γέννησε την εξής απορία, του αν μπορώ αντί για δύο τρίοδες να χρησιμοποιήσω μία τετράοδη. Δηλαδή, ανάμειξη για την αντιστάθμιση και ανάμειξη για σταθερές θερμοκρασίες επιστροφής.
Βέβαια, και τις δύο θα τις εγκαταστήσω όχι μόνο στον λέβητα του ξύλου, αλλά στην κεντρική στήλη ώστε να επωφελείται και ο λέβητας πετρελαίου. Με ένα σπάρο δύο τριγώνια...![]()
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων...![]()
Και όταν υπάρχει πλήρη ζήτηση τι θα κάνεις τοτε αν έχεις μόνο μια τετραοδη για να στα κάνει όλα;quote:Αλλά, η αναζήτησή μου γέννησε την εξής απορία, του αν μπορώ αντί για δύο τρίοδες να χρησιμοποιήσω μία τετράοδη. Δηλαδή, ανάμειξη για την αντιστάθμιση και ανάμειξη για σταθερές θερμοκρασίες επιστροφής.
Δεν νομίζω πως γίνετε.
Εκτός αν εννοείς κάτι που δεν το έπιασα.
Έχεις δίκιο Γρηγόρη, το έχεις πιάσει απόλυτα και είναι κάτι το οποίο μου είχε διαφύγει και δυστυχώς όχι μόνο σε μένα. Δεν πρόκειται πάντα να είναι σε κατάσταση ανάμιξης, ειδικά τις κρύες νύχτες.
Μάλλον δεν αποφεύγω την εγκατάσταση και των δύο. Επίσης δεν γίνεται λόγω του ότι έχω ήδη τον κυκλοφορητή στην προσαγωγή εκτός κι αν δεν παίζει κανένα ρόλο. Πάντως, έχοντας στο νου μου το σχέδιο εγκατάστασης θεωρώ πως η θερμοστατική τρίοδη ανάμιξης εγκαθίσταται στην επιστροφή και μέσω bypass συνδέεται στην προσαγωγή. Το αντίθετο ωστόσο πρέπει να συμβαίνει με την χειροκίνητη τρίοδη ανάμιξης, η οποία εγκαθίσταται στην προσαγωγή με bypass στην επιστροφή, καθώς καλείται να ελέγξει την θερμοκρασία του νερού προσαγωγής. Δεν ξέρω κατά πόσο τα έχω σωστά ή μπερδεμένα μέσα στο νου μου και επίσης δεν ξέρω κατά πόσο είμαι εντός θέματος.![]()
Επίσης, δεν γνωρίζω αν έχει ουσιαστικό νόημα η εγκατάσταση χειροκίνητης γι' αρχή αντιστάθμισης σε εγκατάσταση στην οποία ο λέβητας ξύλου καλύπτει σε ποσοστό 95% των ανάγκων σε θέρμανση.
Αν είμαι εκτός θέματος παρακαλώ τους διαχειριστές να με παραπέμψουν αναλόγως.[8)]