Σελίδα 6 από 8 ΠρώτοΠρώτο ... 45678 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 51 μέχρι 60 από 79

Θέμα: Τριοδη ή Τετράοδη σε ενδοδαπέδια θέρμανση?

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Feb 2012
    Θέση
    athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    4

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

βανα τριοδη απο οσο γνωριζω χρισιμοποιουμε στην ενδοδαπεδια θερμανη γιατι μας ενδιαφερει να μπορουμε να αναμειξουμε-ρυθμισουμε θερμοκρασια νερου προς το ενδοδαπεδιο συμφωνα με τις θερμοκρασιακες αλλαγες του χωρου. Δεν μας ενδιαφερει να κανουμε by pass οπως στον λεβητα οπου με μια αντισταθμιση η σινεχομενη λειτουργεια του λεβητα θα μας ειναι χρησιμη. βεβαια η τετραοδοδη προστατευει και το λεβητα απο υγροποιησης

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    quote:To Δt είναι, αν γνωρίζω καλά, είναι διαφορά θερμοκρασίας ; Δηλαδή σε κάθε περίπτωση θα έχω Δτ 10-20 βαθμούς ; Παραδείγματος χάρη, παράγω 75 βαθμούς αλλά προσάγω 55 βαθμούς, καθότι βρίσκεται σε φάση ανάμιξης με την επιστροφή, αλλά τι θα επιστρέψω πίσω στο λέβητα ; Στον λέβητα θα επιστρέψω το άθροισμα της διαφοράς της προσαγωγής με την επιστροφή ; Αυτό δεν χρειάζεται συνεχή ρύθμιση βάσει των συνθηκών και της κατάστασης του δικτύου. Εν τοις πράγμασι άλλη ρύθμιση θέλει κατά την στιγμή που είναι κορεσμένο το δίκτυο και άλλη κατά την στιγμή που είναι ακόρεστο. Θέλω να πω το εξής, δεδομένου ότι δεν θα μπει αυτόματος ελεγκτής θερμοκρασίας πρέπει συνεχώς να μεταβάλω την θέση της τετράοδης προκειμένου να έχω σταθερό Δτ ή κάτι δεν καταλαβαίνω σωστά ; Πάντως είχα σκοπό να βάλω θερμόμετρα σε προσαγωγή δικτύου και επιστροφή λέβητα...
    Μα αν προσάγεις 75 βαθμούς και οι επιστροφές σου είναι κάπου γύρω στο 60 με την τετράοδη full ανοιχτή τότε σε οποιαδήποτε ανάμειξη με ίδια θερμοκρασία προσαγωγής οι επιστροφές σου θα είναι πάντα πιο ψηλά.

Το θέμα όμως είναι...
    Τα μέτρα προστασίας για την υγροποίηση γιατί να τα χρειάζεσαι τότε, όταν έχεις θερμοκρασία προσαγωγής πάνω από 75 βαθμούς;
    Αλλά άμα είναι παρακάτω είτε λόγω μικρής φόρτωσης είτε λόγω ανάμματος, τότε θεωρώ η τρίοδη θερμοστατική είναι μονόδρομος.

http://udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Σήμερα το μεσημέρι μου τηλεφώνησε ο Γρηγόρης και μου παραπονέθηκε πώς είναι δυνατόν σε ένα τέτοιο θέμα σαν κι αυτό όπου κι ο ίδιος αλλιώς το υπολόγιζε κι αλλιώς του βγήκε στη συνέχεια, πώς είναι δυνατόν τόσοι μηχανολόγοι του πασίγνωστου πια αυτού forum να μην έχουμε ασχοληθεί τόσο δα λίγο και να τον αφήνουμε να κολυμπά στα βαθειά νερά μόνος.
    «Ρε καπετάνιο είναι ίσα τα Δθ στα άκρα της τετράοδης ανά ζεύγος εισαγωγή-επιστροφή λέβητα-σώματα ή όχι; Εγώ έχω κάνει πάμπολλες προσεγγίσεις και βγάζω ότι είναι».
    Με ξάφνιασε διότι προσωπικά αυτό που βλέπω στην 4οδη είναι θερμοκρασίες ανάμιξης, καθώς και οι διαφορικές της πιέσεις. Τα Δθ αλά Γρηγόρη ποτέ δεν τα είχα ψάξει εδώ που τα λέμε.

Στη συνέχεια αποδείχθηκε και θεωρητικά ότι δίκιο έχει! Όντως και είναι υπό τον όρο ότι οι ροές θα μένουν αναλλοίωτες στο σύνολό τους. Δηλαδή σε οποιαδήποτε θέση της 4οδης θα περνούν τα ίδια κυβικά είτε μέσα από τα σώματα είτε μέσα από τον λέβητα.
    Παρακάτω παραθέτω μερικά παραδείγματα. Έχουμε λέβητα με 4οδη και τον κυκλοφορητή στο κύκλωμα των θερμαντικών σωμάτων. Ο μηχανολόγος έχει υπολογίσει ροή 2000 l/h στα σώματα και με θερμοκρασία 85° και επιστροφή 70° παίρνει από τον λέβητα 30.000 θερμ.

Θέση 4οδης Σ, Λ____________θλέβητα____________θμίξης____________ θεπσωμ.___________θεπλεβ________Δθλεβ________Δθσωμ ._____Απόδοση
    1. 100%, 0% _______________85°________________85°_____________ __70°_______________70°___________15°__________15° ________30000
    2. 73%, 27% _______________85°________________80°_____________ _66,5°_____________71,5°_________13,5°________13,5 °_______27000
    3. 55%, 45%________________85°________________75°_________ _____62,5°_____________72,5°_________12,5°________ 12,5°_______25000
    4. 40%, 60%________________85_________________70°_________ _____60°_______________75°___________10°__________ 10°_________20000
    5. 30%, 70%________________85°________________65°_________ _____56°_______________76°___________9°___________ _9°_________18000
    6. 25%, 75%________________85°________________60°_________ _____52°_______________77°___________8°___________ _8°_________16000
    7. 20%, 80%________________85°________________55°_________ _____48°_______________78°___________7°___________ _7°_________14000
    8. 15%, 85%________________85°________________50°_________ _____44,5°_____________79,5°_________5,5°_________ _5,5°_______11000

Τι μας λέει αυτός ο πίνακας; Πολλά!
    Απαντά και πώς ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες στην επιστροφή του όταν η 4οδη γυρίζει προς αυτόν και πέφτει η θερμοκρασία των σωμάτων. Τώρα δεν μπορώ να γράψω περισσότερα διότι έχω μαγευθεί κάτω από τους ήχους αυτούς

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    quote:Τώρα δεν μπορώ να γράψω περισσότερα διότι έχω μα γευθεί κάτω από τους ήχους αυτούς
    Να ανταποδώσω...
    http://www.youtube.com/watch?v=s_Yay...eature=related

Επειδή μαγεύομαι κι εγώ μαζί σας το μελετώ καλύτερα και το συζητάμε αύριο καθώς και αύριο μέρα είναι...
    Πάντως λείπει ένα κομμάτι από το παζλ που είναι σημαντικό για να συλάβω την όλη λογική της λειτουργίας της...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    quote:Να ανταποδώσω..
    Τι παθαίνω βραδιάτικα! Τέλειωσε και το μπουκάλι! Τι λίνκαρες τώρα; Ξέρεις τι κάνεις τώρα;
    Απόκριες 1974. Τεταρτοετείς τότε έχουμε στήσει ένα πάρτυ όπου έμεινε στην ιστορία. Κάποια στιγμή κατά τις 2:30 βγάζει ο φίλος μου ο Βασίλης από ένα χοντρό εξώφυλλο ένα LP όπου το γνωρίζαμε εμείς οι δύο καλά αλλά ήταν παντελώς άγνωστο σε όλο το υπόλοιπο κοινό.
    Το Us and Them ξεκινά και αναλαμβάνω τα φωτορυθμικά και τον ενισχυτή. Δεν θα ξεχάσω εκείνο το Ααααααα του κοινού στο
    «forward he cried from the rear
    and the front rank died»
    όταν άναβαν τα φώτα και ανέβαινε το volume

αλλά και αντίθετα στο
    «Black and blue
    And who knows which is which and who is who»
    όταν έπεφταν γλυκά τα φώτα!

Μουσική απ' το διάστημα! πολύ πετυχημένα φώναξε ένας.....

Υ.Σ.
    Ξανάκουσέ το και ζήσε την ιστορία... Θα δεις!

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Ξέρεις ποιος μου λείπει τωρα;
    Ο Dimis....
    Και μάλιστα μιας και ξέρω πως και εσύ Καπετανιο τον αναφέρεις πολλες φορές να του αφιερώσουμε το παρακάτω και ας είναι καλά εκεί που είναι με τα άλογα του...
    http://www.youtube.com/watch?v=nlVQc...eature=related

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    quote:Originally posted by gregori

Ξέρεις ποιος μου λείπει τωρα;
    Ο Dimis

Δεν ξέρω πόσοι ποιητές ξεπερνούν τον Dimi! Δεν ήξερε μόνο να γράφει ήξερε και να αισθάνεται και όταν σχολίαζε σ' έφτιαχνε!
    Σπανιότατα κομμάτια του πληθυσμού. Πρέπει να ψάχνεις for a long time για να βρεις τέτοιο δείγμα!
    Ελπίζω να 'ναι καλά!

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Καλημέρα στην παρέα. Μελέτησα λίγο τον πίνακα και θεωρώ πως αν έχουν έτσι τα πράγματα τότε η λύση δίδεται με την τετράοδη. Η ερώτηση που έχω είναι η εξής, οι τιμές αυτές αφορούν σταθερή λειτουργία ή περιλαμβάνουν και ποσοστό διακοπής λόγω θερμοστάτη ΕΧ. Και η ερώτηση μου έγκειται στο γεγονός ότι όταν έχει κρυώσει το σύστημα λόγω της απενεργοποίησης του κυκλοφορητή πως έχω στην επιστροφή των σωμάτων 60 βαθμούς στην συνθήκη του 40%-60% ή 30%-70% ; Δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση πως αποφεύγω την επιστροφή κρύου νερού, χωρίς αυτόματο ελεγκτή, έπειτα από διακοπή λόγω επίτευξης επιθυμητής εσωτερικής θερμοκρασίας χώρου.
    Σημειωτέον, μιας και κάνατε λόγο για παροχή ο κυκλοφορητής είναι Wilo TOP-S 30/7 σε δισωλήνιο. Άγνωστος ο λόγος της επιλογής...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by Pirate

Σήμερα το μεσημέρι μου τηλεφώνησε ο Γρηγόρης και μου παραπονέθηκε πώς είναι δυνατόν σε ένα τέτοιο θέμα σαν κι αυτό όπου κι ο ίδιος αλλιώς το υπολόγιζε κι αλλιώς του βγήκε στη συνέχεια, πώς είναι δυνατόν τόσοι μηχανολόγοι του πασίγνωστου πια αυτού forum να μην έχουμε ασχοληθεί τόσο δα λίγο και να τον αφήνουμε να κολυμπά στα βαθειά νερά μόνος.
    Επειδή

1. Αγαπώ πολύ τον Γρηγόρη.
    2. Με στενοχώρησε που πιστεύει οτι δεν ασχολούμαι (πραγματι το θεμα δεν το ειχα διαβασει καθολου).
    3. Με εφερε στο φιλοτιμο

εφτιαξα ενα μικρό
    προγραμματάκι για την περιπτωση της τετραοδης που μάλλον θα σας φανει χρησιμο.
    Θα ειναι διαθεσιμο για λιγες μερες ακομη.

I believe we should all pay our tax with a smile. I tried - but they wanted cash...

Δικαιώματα απάντησης