quote:
Originally posted by Pirate
Ποτέ δεν βαράμε κάποιον που θέλει να μάθει και μαθαίνει.
Βαράμε εκείνον που δεν θέλει να μάθει και δεν μαθαίνει με τίποτα αλλά και ταυτόχρονα πετά (ενσυνείδητα σίγουρα) τις κοτσάνες!
Εσύ δεν ανήκεις στους δεύτερους. Συνεπώς ρώτα ότι θες και εμείς θα σου δίνουμε γραμμή
Λοιπόν, ένα μειονέκτημα της αντιστάθμισης είναι η λειτουργία την ώρα που το σύστημα θερμαίνεται. Διότι βάσει της ήπιας εξωτερικής συνθήκης το σύστημα θα δώσει χαμηλής θερμοκρασίας νερό στα σώματα και το κρύο νερό που θα προκύψει θα περάσει περήφανα από τον λέβητα! Ζώντας στον δικό μου κόσμο των αυτοματισμών θα σχεδίαζα το σύστημά σου ως εξής:
1. Δεν θα καταργούσα τον θερμοστάτη χώρου. Θα τον ήθελα διότι κανένα σύστημα δεν λειτουργεί σοφά και ποιος θα με προστάτευε από υπερθερμάνσεις; Αντίθετα θα έψαχνα την επόμενη γενιά θερμοστατών που θα μου έδινε αναλογικό ίσως σήμα; ή θα έβαζα δεύτερο αισθητήριο δικό μου στον χώρο ώστε να γνωρίζω ότι ο χώρος είναι αρκετά πιο κάτω από το set-point και εκείνη τη στιγμή θα φούλαρα.
2. Θα παρακολουθούσα τον λέβητα. Αν ήταν κρύος πρώτα θα τον θέρμαινα και μετά θα έδινα νερό στην εγκατάσταση.
3. Θα τον είχα εγώ το κυκλοφορητή. Κανείς άλλος
4. Εν γένει θα πέταγα την πλαστικαδούρα ετοιματζίδικο αυτοματισμό και θα έφτιαχνα τον δικό μου.
wr/wol = (θμ - θεπ)/(θλ - θεπ)
όπου:
wr ==> ροή προς σώματα
wol ==> ροή προς σώματα + ροή προς λέβητα
θμ ==> θερμοκρασία ανάμιξης
θεπ ==> θερμοκρασία επιστροφής σωμάτων
θλ ==> θερμοκρασία προσαγωγής από λέβητα
Τώρα κάνε παιχνίδι...
Στίγμα Μαστροκαπετάνιου